题目内容

【题目】Daming and Betty always make a timetable for their weekends. The following table is their arrangement for the activities of next weekend.

Saturday

morning

afternoon

evening

Daming

check e-mail

have a piano lesson

go to Ann’s party

do homework

listen to some music

Betty

Free

buy some clothes

go to Ann’s party

watch cartoons

Sunday

morning

afternoon

evening

Daming

get up early

meet Lingling and Tony in the park

Free

play table tennis

have a picnic

Betty

stay in bed

meet Lingling and Tony in the park

Free

revise for test

have a picnic

1Daming won’t next weekend.

A. do his lessons B. go shopping C. do sports D. see Betty

2You can ask Betty to help you with your lessons .

A. on Saturday morning B. on Saturday evening

C. on Sunday morning D. on Sunday afternoon

3You can on Saturday morning.

A. play table tennis with Daming B. go to Ann’s party with Betty

C. chat with Daming on the Internet D. see Daming and Betty in the park

【答案】

1B

2A

3C

【解析】本文介绍了大明和贝蒂在下周末的活动安排。

1B

推理判断题。根据表格中的do homework可知大明在下周末会做作业,故A项排除。根据play table tennis可知大明会去做运动,故C项排除。根据表格可知大明和贝蒂都去参加安的聚会,因此大明将会见到贝蒂,故排除D项。因此大明在下周末不会做的事,应是去购物,故选B。

2A

推理判断题。根据表格可知贝蒂在星期六上午和星期天晚上有空,因此你可以在这两个时间段去找她帮助你学习功课。故选A。

3C

推理判断题。根据表格可知大明在星期六上午在检查电子邮件,因此你可以在星期六上午和大明在网上聊天,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据要求完成下面各小题。

Every year, more than nine million people all over the world come to visit London. They go to the museums and theatres; they look at interesting old buildings or have a drink in a park.

A quick and easy way to get to different places in the city is to take an underground train. The London underground is one of the best and most widely used transport networks(网状组织)in the world. The trains run all day and most of the night. (83)You’ d better not take the underground between eight o’ clock and ten o’ clock in the morning, or four o’ clock and six o’ clock in the afternoon.(84) The trains are so crowded that you can hardly move or find a place to sit.

London’s famous red buses form a big part of getting around in London. Although the London underground is the fastest and the simplest way of getting around London, the buses play their part and are an experience you should try at least once. By sitting on the top deck () of the bus, you can get a great sightseeing (观光的) experience of London as well.

Some special visitors’ buses take you to many of the interesting places in the city on one journey. It takes about one and a half hours, but you can cancel your journey and get off (and on again) at the different places you want to visit.

London taxis are called "black cabs". Most of them are black, but some are not. You can stop one if it has a "For Hire (供租用的) " sign on it. The drivers are friendly and helpful.

In a word, London is a big and beautiful city with Lots to see and to do. Welcome to London.

8182小题为根据短文内容简要回答问题;8384小题为将短文中划线的句子译成汉语;85小题为请给短文拟一个适当的英文标题。

1How many kinds of transportation can visitors use to get around in London? List them.

___________________________________________________________________

2If you go to visit London, which two kinds of transportation are you going to choose? Why?

___________________________________________________________________

3___________________________________________________________________

4___________________________________________________________________

5___________________________________________________________________

【题目】On a snowy evening, a rich lady was standing by the road. She was worried. Her______ had broken down. Just then a poor man named Robert came. He was on his way back home from work as usual.

The lady wondered, “Is the man going to ______ me? He looks very cold and hungry.” But to her surprise, he stopped and said with a smile. “What’s wrong, madam?” The lady told him what was happening.

After a while, the car was at last fixed by Robert. The lady wanted to pay him. “No, that is _________, madam.” he said, “I was just helping someone in _________. If you really want to pay me back, I hope whenever you see someone in trouble, you should give him a hand.” A few minutes later, the lady ________ a shabby(破旧的)house by the road. She remembered Robert’s words, so she stopped. The hostess(女主人)warmly asked her ________. The lady could see that was a ________ family and that they needed help. When the hostess was making tea in the kitchen, the lady ________ 500 dollars on a table and went away quietly. Robert came home later than before, thinking how ________ their life was. Their baby was to be born the next month but there was not ________ money. His wife went up to him, gave him a kiss and said softly, “Don’t worry, dear! A stranger has helped us out!”

Let’s always be ready to help others because helping others is helping ourselves.

1A. bike B. motorbike C. bus D. car

2A. help B. save C. kill D. find

3A. nothing B. something C. everything D. anything

4A. picture B. rain C. need D. danger

5A. saw B. heard C. smelt D. felt

6A. out B. in C. away D. along

7A. terrible B. sad C. rich D. poor

8A. dropped B. forgot C. left D. lay

9A. exciting B. hard C. happy D. interesting

10A. many B. some C. enough D. few

【题目】Literature is a word used to describe written as well as spoken material. Generally speaking, it is often used to describe anything from creative imagination, including works of poetry, drama and fiction.

Then why read literature, since it is often imaginary and seems unconnected with real life?

A lot of us read literature for enjoyment and relaxation. It’s always pleasant to read some interesting books in our spare time. In a modern life full of stress, it is our common wish to read some imaginary works and look for relaxation from the stress in life.

Reading literature is more than fun; it also allows us to get knowledge. As a general rule, literature represents a language of a people, and it often gives us an insight(洞察力) into the traditions, attitudes and values of the age in which it was written.

Sometimes literature can even offer us new, creative ways to have a better understanding of the world. It introduces us to new worlds of experiences. We enjoy the comedy and the tragedy of poems, stories and plays; and we may even grow through our literary journey with books. At last we may discover meaning in literature by looking at what the writer says and how he or she says it. In some ways, we explore the human condition and analyze(分析) the way they think and feel the way they feel. Literature helps us think clearly and encourages us to open minds.

So we can certainly say literature is of great importance to us. Why not get going with one poem, drama or fiction at once?

Topic

1 should we read literature?

Explanation

It 2 anything by using imagination.

Types

Poetry, 3 and fiction.

4 to read literature

To get enjoyment and relaxation to forget stress in 5.

To get 6 to make us learn about traditions, attitudes and values of the age in which it was written.

To offer people ways to understand 7 of the world, to 8 literary works, to grow through the literary journey, to discover meaning in literature, and even explore 9 humans think and feel.

To help us think clearly and make us 10 our minds.

Suggestion

Reading literature.

【题目】What’s the secret of being a great friend? Here are some tips to help you be a nice friend.

Laugh and cry together.

Laughing with a friend is the best, but sometimes it’s crying that brings you closer together. Don’t be afraid to be yourself with your friends. Share your true feelings—you may learn that your friends feel the same way. As a result, friends will understand each other better.

Be a thoughtful gift giver.

Gift-giving isn’t just for birthdays or holidays—it can be a fun way of making your friends feel special! But don’t buy expensive presents—be creative! Making things shows you care, because you put time and thought into your gifts. Bake him favorite cookies, write him a poem, or draw something special for him. Small thoughtful gifts, such as picking a flower for a friend who is sick, just might cheer him up.

Stand up for him.

It’s hard to watch someone laugh at a friend. But don’t just stand there, do something about it! You can find a creative way to solve the problem to make others look at your friend differently. Other times, you need to show your courage and support him—he needs you. It may be not easy, but it’s what a good friend should do!

How to Be a Great Friend

Laugh and cry together.

1. Both laughing and 【1】 ________ can bring friends closer.

2. Sharing your true feelings with friends can help you understand each other better.

Be a thoughtful gift giver.

1. Giving friends gifts can make them feel【2】 ________.

2. You’d better make small gifts by yourself【3】 ________ buying expensive ones for your friends.

Stand up for him.

1. If your friends are 【4】 ________ at, you can find a creative way to help them.

2. Show your courage and 【5】 ________ your friends.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网