题目内容

【题目】书面表达

假设你是某英文报纸“Teenagers”栏目的编辑Betty,日前收到了Lucy的来信。她在信中诉说了她的烦恼,请你根据Lucy的来信,用英语写一封90词左右的回信。要求内容合理,信的开头和结尾已给出,不计入总词数。

Dear Lucy,

I’m sorry to know that you aren’t allowed to read eBooks.

_______________________________________

All the best!

Betty

【答案】Dear Lucy,

I’m sorry to know that you aren’t allowed to read eBooks.

In recent years, electronic books, as a product of information technology, have gained more and more popularity. It is no doubt electronic books bring many benefits. For one thing, they are so convenient that we can read them anywhere and anytime. For another, their appearance will make paper-waste less.

However, as every coin has two sides, electronic books also have some disadvantages. For example, long time of reading e-books does harm to our eyes. And there are more radiation which is harmful to people's body.

In my opinion, E-book cannot take the place of traditional book, but it's an useful product. I think that e-books are beneficial if we read correctly and properly instead of reading over.

All the best!

Betty

【解析】

这篇短文使用了大量的固定句式和短语,为文章增色不少,如in recent yearsas a product oflive inmore and moresothatfor exampledo harm tobe harmful toin my opiniontake the place ofinstead of等。同时For one thing, / For another,/ However,等使短文的叙述很有条理,而It is no doubt electronic books bring many benefits./ they are so convenient that we can read them anywhere and anytime. / And there are more radiation which is harmful to people's body.

/ I think that e-books are beneficial if we read correctly and properly instead of reading over.等复杂从句结构的运用,丰富了短文内容,使表达多样化,是本文的最大亮点。在学习中注意总结牢记一些固定句式及短语,写作时就可以适当引用,使文章表达更有逻辑性,也更富有条理。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

After medical school, Michael moved to Southern California. He became a ______ at Mission Community Hospital. There Michael was known for his hard work. Many patients were helped by Michael, including a little baby called Chris.

In August 1985, Chris entered the world earlier than expected, weighing only 1.5 kg. A few months later, he was back in the hospital. His temperature rose quickly with all the symptoms of meningitis(脑膜炎症状). Michael didn't ______ this young patient's side. "Anything could have gone wrong at that point, so I stayed there through the night to make sure everything was done______," Michael said. What Michael did meant the world to Chris' parents, especially the next day when Michael_______ to them that their baby's fever had gone. Then Chris' parents chose Michael to be their son's doctor for his childhood. When Chris finished primary school, the two lost ______. What Michael could never expected was how Chris would reenter (重返)his life 30 years later.

At around 5 a.m. on March 29, 2015, Michael was driving home when suddenly a truck ______ control and hit his car badly in front of him. "Then I felt heat and looked down and could see fire around my legs!" As he tried to open the door, he realized it was ______. He was trapped in his car watching fire rise up around his legs. After more than 40 years helping others as a doctor, suddenly he needed ______. But he could never have imagined where it would come from.

Luckily, less than a mile away, a group of firefighters were coming. Guess who was in this group? It was Chris. They arrived there in time. They helped Michael out of the car and sent him to the hospital. As Chris learned the name of the person he had just saved, he said, "I surely ______ him. But I couldn't believe it." When Michael realized that the little baby he once saved had just saved him, all he could do was to hold back tears.

"It really makes you think about ______," Michael says, "Everything we do is so important and affects (影响)so many others."

1A. teacherB. driverC. doctorD. worker

2A. missB. passC. leaveD. follow

3A. fastB. rightC. warmlyD. slowly

4A. reportedB. listenedC. showedD. complained

5A. hopeB. touchC. trustD. message

6A. hadB. keptC. lostD. took

7A. openB. shutC. safeD. cold

8A. helpB. wishC. chanceD. effort

9A. recordB. interruptC. encourageD. remember

10A. studyB. dreamC. timeD. life

【题目】

The British summer is beautiful. Trees, flowers, birds and butterflies make the whole country look like a big garden. However, many British people have noticed that butterflies have been gradually disappearing from this nice scenery during the past several years. What has happened to them?

Butterfly Conservation, a charity in the UK, is running a survey to help answer this question. The result is more serious than people expected. According to the survey, among 59 butterfly species (物种) found in the British Isles, more than three-quarters of them are suffering a declining (衰弱) population, including the most popular Meadow Brown. Moreover, half of all butterfly species are dying out.

Some common species such as the small Tortoiseshell butterfly and the Wall butterfly are dropping sharply. The Wall butterfly cannot even be seen in many parts of central and southern England. And the Blue butterfly, which was commonly seen in the south, has started settling in Edinburgh in the past few years.

The numbers of butterflies have dropped to a record low in the past three years because the summer in the UK is getting cooler and their living conditions are also degrading.

Luckily, Britain is experiencing a long hot summer this year compared to the last few summers. Scientists believe the warm weather will be good news to the butterflies.

Sir David Attenborough, president of Butterfly Conservation, said, “A great number of butterflies around us is a signal that all is well with nature. But when they decline, it’s a warning that other wildlife will be soon heading the same way.”

The survey is still going on. The public is also encouraged to focus on the UK’s butterfly population. The organizers hope the survey will help more and more people realize the value of butterflies in the UK. Butterflies give a symbol of the well-being of nature and the environment.

1What has the survey taken by Butterfly Conservation found?

A. The UK butterflies enjoy a cool climate.

B. The UK butterflies prefer settling in the north.

C. The number of the UK butterflies is getting smaller.

D. Butterflies make the British summer more attractive.

2How does the writer support the findings of the survey in Paragraph 3?

A. By listing examples (举例子). B. By providing data (列数据).

C. By giving explanations (作解释). D. By making comments (作评价).

3What does the underlined word “degrading” in Paragraph 4 probably mean?

A. Turning better. B. Getting worse.

C. Keeping the same. D. Becoming different.

4Butterfly Conservation expects their survey to ______.

A. warn people to care more about the change of weather

B. keep the charity running more smoothly than ever before

C. help the British government protect nature and the environment

D. help the British better understand how important the butterflies are

【题目】健康的体魄离不开好的生活习惯。同样,对于学生来说优异成绩的取得也需要好的学习习惯。请根据以下要点提示,以“How to Develop Good Study Habits”为题写一篇英语短文谈谈自己的看法。

提示:1. 养成好的学习习惯的好处;2. 学生中不良学习习惯的表现;3. 对养成好的学习习惯的建议(至少提三条建议)。

要求:1. 内容必须包括以上提示要点可以,适当发挥;2. 90词左右,短文开头已给出,不计入总词数。

How to Develop Good Study Habits

Every student wants to study well, but it′s not easy.__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网