题目内容
6.Internet is always educational.Many people think children should be allowed to surf the Internet as they wish.In this way,they can look through different subjects on different kinds of websites according to their own interest.But in my opinion,children should always be watched while surfing the internet.Many websites have information and pictures that children should not see.There are many things that children don't understand.All of these may have some bad influence on children's development.Also,it is dangerous to let children use chat rooms by themselves.Many parents tell their children not to talk to strangers on the street,so they should be careful of whom their children talk to on the Internet,too.What's more,sitting in the front of a computer for a long time isn't good for children's eyes,so parents should monitor(监视) the time that children spend on the Internet.
In a word,children should be kept away anything that could be bad for them.I believe that it is necessary for parents to watch their children when they use Internet.
71.Is the Internet educational all the time?No,it isn't./No.
72.What do the parents tell children to do when they meet strangers on the street?
Not to talk to strangers./They tell children not to talk to strangers
73.Why shouldn't children sit in front of a computer for a long time?Because it isn't good for their (children's) eyes./Because it is bad for their eyes
74.Who can help children stay away from the bad influence on the Internet?Their parents.
75.What does the writer want to tell us in the passage?It is necessary for parents to watch their children when they use Internet..
分析 本文介绍的是关于孩子上网的问题.很多人认为应该允许孩子上网,但许多网站的信息和图片,孩子们不应该看到的.同时,让孩子使用聊天室本身是很危险的.孩子应该远离任何可能对他们不利的事情,我认为父母在上网的时候有必要照顾他们的孩子.
解答 71.No,it isn't./No.细节理解题.根据Many websites have information and pictures that children should not see.There are many things that children don't understand.All of these may have some bad influence on children's development."可知网络并不是总是有教育意义,故答案为:No,it isn't./No.
72.Not to talk to strangers./They tell children not to talk to strangers.细节理解题.根据Many parents tell their children not to talk to strangers on the street,so they should be careful of whom their children talk to on the internet,too."可知在父母告诉孩子们在网络中不能随便和陌生人聊天.故答案为:Not to talk to strangers./They tell children not to talk to strangers.
73.Because it isn't good for their (children's) eyes./Because it is bad for their eyes.细节理解题.根据What's more,sitting in the front of a computer for a long time isn't good for children's eyes"可知在电脑跟前坐的时间太长会有害于眼睛,故答案为:Because it isn't good for their (children's) eyes./Because it is bad for their eyes.
74.Their parents.细节理解题.根据I strongly believe that it is necessary for parents to watch their children when they use internet."可知父母是监督孩子上网的最佳人选,故答案为:Their parents..
75.It is necessary for parents to watch their children when they use Internet.理解归纳题.根据In a word,children should be kept away anything that could be bad for them.可知作者想要告诉我们的是父母在上网的时候有必要照顾他们的孩子,故答案为:It is necessary for parents to watch their children when they use Internet.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.