题目内容
【题目】根据材料内容选择最佳答案。
Ashima was a girl from a poor family. She was very beautiful and very good at singing and dancing. A lot of young men liked her. But Ashima was in love with Ahei, a brave (勇敢的) and smart young man.
One day, Ashima met Azhi, the son of a very rich family in the village. Azhi wanted Ashima to marry (嫁) him. But Ashima said she only loved Ahei.
When the weather got cold, Ahei had to leave the village to work in a very far place. After Ahei left, Azhi kidnapped Ashima, took her home and asked her to marry him. Ashima still said no.
When Ahei heard about this, he rode his horse back quickly. When he got to Azhi's house, Azhi said he had to win a song competition before he could get in. Ahei sang for three days and three nights and won the competition at last. He went into Azhi's house.
Azhi asked Ahei to stay one night in his house and said he would let Ahei and Ashima leave the next morning. At night, Azhi put three tigers into Ahei's room. But Ahei killed them. Finally he could take Ashima home.
When Ashima and Ahei were walking by a river, Azhi made the river flood (泛滥), Ashima fell into the river. ▲
Ashima became river stones (石头), Later when Ahei missed Ashima, he w0uld face the stones and call out Ashima's name and talk to her He always heard an echo (回声). In this way, Ahei lived with A shima forever.
(1)From the passage we can know that Azhi
A.was from a poor family
B.worked far from his village
C.wanted Ashima to marry him
D.was a brave and smart young man
(2)The underlined word "kidnapped" in Paragraph 3 means in Chinese.
A.祝贺
B.绑架
C.阻挠
D.说服
(3)How did Ahei get into Azhi's house?
A.By giving Azhi some money.
B.By winning a horse riding race.
C.By winning a song competition.
D.By working long hours for Azhi.
(4)Azhi asked Ahei to stay in his house for one night because he wanted
A.to kill Ahei at night
B.Ahei to have a good sleep
C.Ahei to kill the tigers for him
D.to fight with Ahei the next day
(5)The best sentence for" ▲ " is" "
A.Ahei saved her.
B.She had a swim.
C.Ahei couldn't find her
D.She didn't meet any fish.
【答案】
(1)C
(2)B
(3)C
(4)A
(5)C
【解析】本文讲述阿诗玛的爱情故事。
⑴细节理解。根据第二段中的One day, Ashima met Azhi, the son of a very rich family in the village. Azhi wanted Ashima to marry (嫁) him可知Azhi是富家子弟,想娶Ashima,所以答案是C。
⑵词义猜测。根据句意:Ahei 离开以后,Azhi就……Ashima,把她带回家,让她嫁给他,Ashima拒绝了。所以kidnap的意思是“绑架”,所以答案是B。
⑶细节理解。根据第四段可知Ahei听说此事后很快骑马回到Azhi的家,Azhi说他必须要赢得唱歌比赛才能进屋。Ahei唱了三天三夜,最后赢得了唱歌比赛,所以答案是C。
⑷细节理解。根据第五段可知Azhi让Ahei在他的房子里呆一晚上就让他们俩离开,晚上Azhi把三只老虎放进Ahei的房间,所以可以看出Azhi想杀死Ahei,所以答案是A。
⑸细节理解。根据下文中的Ashima became river stones可知Ashima丧生与河中,所以答案是C。
【题目】写作。
假如你的朋友Tony是名“侦探控”,业余时间都花在看侦探小说、电影、电视剧上,严重影响了学习,请根据下面提供的信息,以“ What should he do?” 为题,写篇短文介绍他的情况,并提出你的建议。
性格特征 | 耐心细致、善于寻找线索,有当侦探的天赋 |
业余爱好 | 痴迷侦探故事,经常熬夜看电影、电视、小说 |
未来理想 | 立志成为一名侦探,相信自己一定能成功 |
主要问题 | 课上瞌睡,影响学习;缺少锻炼,体质不行 |
你的建议 | ······(不少于两点) |
要求:1. 表达清楚,语法正确,上下文连贯;
2. 必须包括所有相关信息,并作适当发挥;
3. 词数:100词左右(开头已给出,不计入总词数);
4. 不得使用真实姓名、校名和地名等。
What should he do?
My friend Tony is a detective fan.
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空。每词限用一次。
busy listen language pronounce speak |
(1)Mr. Wu can speak four.
(2)How about to the radio?
(3)I don't know how I can practise English.
(4)My mother is as as my father .
(5)Lily wants to know the of the word .