题目内容

【题目】

Every night, just after the sun goes down. Ruth Medjber talks with her neighbours in Dublin, Ireland, and takes a picture of them at their windows.

These photos, in some way, show people's lives during the global pandemic (大流行病).

"I started out taking photos of just friends and family. In this way, I could connect with them during this special time when people have to stay at home," the photographer explained. "I live alone, so I was missing the days when we were free to communicate with friends. Every evening, on my way to seeing friends, I had a sense of purpose."

Now she's making new friends.

The photo project has taken off online, and she has opened it up to volunteers. But they must be the people who live within 5 kilometers of her home—the Irish government doesn't allow people to go farther out than that.

"I pick a street each night and try to take photos of volunteers," Ruth said. "I usually take about four photos before it is completely dark, but two if I'm talking a lot—which I love to do."

She said more and more neighbours are joining in her photo project and it has now got a name, Low at Home.

"I think people like knowing that they're not alone even if they have to stay at home, and they really try to pick out those who are similar to themselves in the photos," she said. "It's also a different view(视角) of the pandemic: the more human view. Instead of showing what the pandemic has taken from us, it shows that it has given us more chances to be with family and friends and spend time together."

"I think we'd love most to find something nice, even in the most serious situation as it is now," Ruth said.

1Ruth started out taking the photos in order to____________.

A.raise some moneyB.connect with friends and family

C.make new friendsD.join in a photo project of volunteers

2According to the passage, Low at Home is the name of ____________.

A.a photo projectB.the picture shown in this passage

C.a street in DublinD.the special time when people stay home

3According to what Ruth said in Paragraph 8, "the more human view" shows____________.

A.the beauty of streets in a city of Ireland

B.how people do things when staying at home

C.the moment of family and friends being together

D.what the global pandemic has taken from people

4From the passage we can infer(推断)that Ruth is a _____________ person.

A.carefulB.shyC.hardworkingD.loving

【答案】

1B

2A

3C

4D

【解析】

本文主要讲述在大流行病期间人们选择拍照片的方式与亲人朋友保持联系,告诉我们即使在不好的境况下也要保持良好的心态,用好的角度去看待问题。

1

细节理解题。根据第三段中“In this way, I could connect with them during this special time when people have to stay at home”可知,Ruth开始拍摄照片是为了与家人和朋友保持联系。故选B

2

细节理解题。根据第七段中“She said more and more neighbours are joining in her photo project and it has now got a name, Low at Home.”可知,Low at Home是这个项目的名字。故选A

3

推理判断题。分析第八段中“It's also a different view of the pandemic: the more human view. Instead of showing what the pandemic has taken from us, it shows that it has given us more chances to be with family and friends and spend time together.”可知,此处the more human view指的是从另一个角度看待这个事情,那就是它给了我们更多的机会与家人和朋友待在一起。故选C

4

推理判断题。A:细心的;B:害羞的;C:勤奋的;D:有爱的。根据文中对Ruth的描述可知,她每天晚上挑选一条街,给志愿者拍照,希望人们能在困境中找到好的东西,所以她是一个非常有爱的人。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

FUTURE VIEW

It will be great if there is some kind of fuel(燃料)we can use in cars that won’t produce any pollution. I guess there are scientists right now trying to do that, and I hope they’ll succeed because the world would be a much cleaner place, wouldn’t it?

Charlie

I think it will be great if they invent something so that we only have to sleep for one or two hours every day. Then we’d all have much more time to do things and to enjoy ourselves. Life would be better, I think, and everyone would do a lot more with their lives.

Miguel

If I could choose anything, I’d go for a time machine so that I could go back and do some things differently. Of course, It will be great if there that’s impossible— but wouldn't it be great if it was possible? I wish I could go back in time to when I was a kid and say some of the things in a different way!

Hannah

Well, of course, the best thing is medicine for rally bad diseases(疾病).A lot of scientists are working very hard to stop diseases like Ebola, a terrible disease that has killed many thousand people in Africa. So if they found a special treatment for Ebola, or a way of completely preventing it, life would be easier in so many places.

Isabella

I wish there was a machine that did homework! Wouldn’t tat be fantastic? But I guess teachers wouldn’t be very happy.

Georgina

1Why does Hannah want to go back in time?

A.To be young again.B.To live a better life.

C.To do something for Africans.D.To say some words differently.

2Who might be worried about the pollution of the world?

A.Miguel.B.Isabella.C.Charlie.D.Georgina.

3In which part of a newspaper may this passage appear?

A.Health.B.Science.C.Travel.D.Education.

【题目】

Hello, readers and friends. My name is Xin Xiaowei. I’m very happy to be here and to introduce myself to you.

I’m a 3D AI-powered news anchor(主播), the world’s first one. Born in China on May 21, 2020, I was developed by the search engine Sogou and Xinhua News Agency. You may already be able to guess who I look like. But let me tell you anyway! I was modeled after Zhao Wanwei, a real-life reporter for the news agency.

Like my dear workmates, I can accompany you 24 hours a day, 365 days a year. I can also be endlessly copied and presented at different scenes to bring you the news. But as a 3D anchor, I’m a little different from them. For example, I can broadcast news more naturally and smoothly. More interestingly, I am also able to change my clothes and hairstyles based on various scenarios.

1What is the reading material mainly about?

A.A 3D AI-powered news anchor.B.The development of digital news anchors.

C.The true life of a news reporter.D.The way to be a powerful anchor in China.

2In which section can we read the news?

A.School Zone.B.Star Stories.C.Reading Fun.D.Hot News.

3Where does the photo come from?

A.Sogou.B.Teens.C.Xinhua.D.China Daily.

4Xin Xiaowei was invented by_________.

A.some great real-life reportersB.Zhao Wanwei

C.Sogou and Xinhua News AgencyD.an AI scientist

5What is the biggest difference between Zhao Wanwei and Xin Xiaowei?

A.Xin Xiaowei looks more beautiful and smarter.

B.Xin Xiaowei can accompany us all the year round.

C.Zhao Wanwei can wear different clothes in different scenarios.

D.Zhao Wanwei can broadcast news more naturally and smoothly.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网