题目内容
【题目】
FUTURE VIEW | ||||
It will be great if there is some kind of fuel(燃料)we can use in cars that won’t produce any pollution. I guess there are scientists right now trying to do that, and I hope they’ll succeed because the world would be a much cleaner place, wouldn’t it? Charlie | ||||
I think it will be great if they invent something so that we only have to sleep for one or two hours every day. Then we’d all have much more time to do things and to enjoy ourselves. Life would be better, I think, and everyone would do a lot more with their lives. Miguel | ||||
If I could choose anything, I’d go for a time machine so that I could go back and do some things differently. Of course, It will be great if there that’s impossible— but wouldn't it be great if it was possible? I wish I could go back in time to when I was a kid and say some of the things in a different way! Hannah | ||||
Well, of course, the best thing is medicine for rally bad diseases(疾病).A lot of scientists are working very hard to stop diseases like Ebola, a terrible disease that has killed many thousand people in Africa. So if they found a special treatment for Ebola, or a way of completely preventing it, life would be easier in so many places. Isabella | ||||
I wish there was a machine that did homework! Wouldn’t tat be fantastic? But I guess teachers wouldn’t be very happy. Georgina | ||||
【1】Why does Hannah want to go back in time?
A.To be young again.B.To live a better life.
C.To do something for Africans.D.To say some words differently.
【2】Who might be worried about the pollution of the world?
A.Miguel.B.Isabella.C.Charlie.D.Georgina.
【3】In which part of a newspaper may this passage appear?
A.Health.B.Science.C.Travel.D.Education.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【解析】
本文介绍了五个人对未来的希望,他们的希望都与科技有关。
【1】
细节理解题。根据文中“I wish I could go back in time to when I was a kid and say some of the things in a different way!”可知,汉娜之所以想回到过去,是因为她想以不同的方式说话。故选D。
【2】
推理判断题。根据文中“It will be great if there is some kind of fuel(燃料)we can use in cars that won’t produce any pollution.”可知,如果有一种不会产生任何污染的汽车燃料,那就太好了,由此可以看出查理对环境污染感到担忧。故选C。
【3】
推理判断题。根据文中“I think it will be great if they invent something so that we only have to sleep for one or two hours every day.”、“If I could choose anything, I’d go for a time machine so that I could go back and do some things differently.”、“A lot of scientists are working very hard to stop diseases like Ebola, a terrible disease that has killed many thousand people in Africa.”、“It will be great if there is some kind of fuel(燃料)we can use in cars that won’t produce any pollution.”、“I wish there was a machine that did homework!”可知,文中内容主要涉及发明、时间机器、科学家正努力阻止疾病和新型无污染燃料,这些都与科技有关,所以该文章会在报纸的科技部分出现。故选B。