题目内容

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的单词填空(每词限用一次)

breath his against sure hardly

Last year, my school organized a table-tennis competition for all fourth-year students. I took part in it. My first match was1Emilio Ramos, who used a special bat to hit the ball really hard. It came over the net so fast that I2saw it. I never stopped running and jumping, and soon I was out of3and had very little energy left. I was 4that Emilio would easily beat me, but then, suddenly, he stopped. He had an injury to5left ankle and he needed help from the school nurse. So at last, I won the match surprisingly.

【答案】

1against

2hardly

3breath

4sure

5his

【解析】

这篇短文讲述的是作者去年参加了学校举行的一场乒乓球比赛,他的第一个对手是EmilioEmilio打球速度很快,作者没有办法招架,以为会输掉比赛。但没想到Emilio受伤了,作者意外地赢了这场比赛。

1句意:我的第一场比赛是与Emilio Ramos对抗,他经常使用一种特殊的球拍,用力击球。against对抗,反对。根据文意my school organized a table-tennis competition for all fourth-year students. I took part in it.可知,作者参加了乒乓球比赛,所以这里表示与对抗,故填against

2句意:它过网太快了,以至于我几乎看不到。根据句意so fast that…可知,球速非常快,所以作者几乎看不到,故这里填hardly,意为“几乎不”。

3句意:我就没停止过跑步和跳跃,很快我就上气不接下气,几乎没有力气了。根据句意I never stopped running and jumping可知,这里考查短语out of breath上气不接下气,故这里填breath,是一个名词,意为“呼吸”。

4句意:我确信Emilio会轻易地打败我。但是,突然他停了下来。根据文意I never stopped running and jumping, and soon I was out of____3____and had very little energy left.可知,作者累的没有了力气,他确信他要输了。故这里填sure,“确信的,确定的”。

5句意:他的左脚踝受伤了,他需要学校护士的帮助。根据句意He has an injury可知,这里说的是Emilio受伤了,所以这里应填his,“他的”,形容词性物主代词,修饰left ankle

这篇短文中作者记叙了他参加学校组织的乒乓球比赛,和Emilio的一场对抗。文章是记叙文,叙述清晰,内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题型是选择适当的单词,完成短文,考查单词在具体语境中的使用。做题时,应先浏览所给单词,弄清楚他们的意思和用法;然后阅读短文,了解文意,根据上下文语境和句意,选择适当的单词。例如第3小题,根据句意I never stopped running and jumping可知,作者总是在跑、在跳,所以非常累,这里考查短语out of breath上气不接下气,故这里填breath,是一个名词,意为“呼吸”。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Rachel Carson was born in the USA in May, 1907. Her mother, Maria Carson, was a school teacher. Her mother loved ______. She often showed Rachel the beauty of nature. She also taught Rachel a _______ love for books. As a quiet child, Rachel liked to read and write stories. At a very early age, she decided to be a ________ some day. Her first story appeared in a children's magazine when she was ten years old.

Her first book, Under the Sea Wind, came out in 1941. In 1948, Rachel ________ working on another book, The Sea Around Us. She always remembered _______ how she wrote this book. She collected information from more than one thousand places to ______ The Sea Around Us. When the book came out in 1951, it won the National Book Award. It was No. 1 on the best-seller list for more than a year. The Sea Around Us made Rachel _______.

Rachel Carson's most famous book, Silent Spring, came out in 1962. In this book, she ________out that many people use some kinds of pesticides(杀虫剂) like DDT. It would kill the birds and ________the number of birds to decline. Finally, in November, 1969, the United States government decided that the ______ of DDT must stop in two years.

Rachel Carson is thought to be a great environmentalist and writer. She will be remembered by the world.

1A. sportsB. natureC. musicD. peace

2A. deepB. basicC. seriousD. free

3A. teacherB. dancerC. writerD. player

4A. suggestedB. stoppedC. forgotD. began

5A. clearlyB. carelesslyC. sadlyD. suddenly

6A. sellB. writeC. buyD. hide

7A. poorB. unhappyC. worriedD. famous

8A. workedB. checkedC. pointedD. broke

9A. avoidB. causeC. introduceD. protect

10A. useB. colorC. sizeD. shape

【题目】What a(n) ________ to a dream vacation!

It was 10:30 p.m. by the time Jason opened his hotel room door. He was finally in Hawaii! His hotel was right on the beach on the beautiful island of Kauai. He’d read about the “Garden Isle”. He couldn’t wait to see its green mountains, white sand beaches and tropical forests. He dropped his bag near the bed and set his wallet and cell phone on the desk. He could hear the sound of the waves right outside. He opened the sliding glass door and stepped out onto the balcony(阳台). He wanted to feel the ocean wind and breathe the warm, fresh night air. He closed the door behind him to keep the bugs(虫子) out of his room.

Several minutes later, Jason pulled on the door. It didn’t move an inch. He pulled and pulled on the door, but it still didn’t move. Jason was about to be afraid when he found he had locked himself out of his room. Jason looked down. The ground was about 20 meters below him. There was no way he could jump and live to tell about it. He stood against the railing(栏杆) and looked around. He saw a light in the room to the right. Maybe he could jump over to that balcony. “No,” he thought. “Too dangerous.” He started shouting. “Hello, hello!” No answer. He shouted louder. Still nothing. Finally, he started to sing loudly and off-key. He heard the sound of a sliding door. A voice started to say, “What...” Jason stood against the railing and said at once, “I’m so sorry! But I’m locked out of my room. Can you call the front desk? Tell them the guy in 645 is stuck on his balcony.” His neighbor promised he would right away.

It was eleven when Jason was finally back in his room and filled with luck. From then on, he promised himself, “I’ll keep my cell phone with me.”

1When Jason arrived at the hotel, he was __________.

A. worriedB. tiredC. excitedD. encouraged

2The right order of the events is __________.

a. Jason then stepped out onto the balcony. b. Jason pulled and pulled on the door.

c. Jason locked himself out of the balcony. d. Jason went into hotel Room 645.

A. a-b-c-dB. d-a-b-cC. b-a-c-dD. d-a-c-b

3The reason why Jason finally started to sing loudly and off-key is that __________.

A. he was so afraid that he wanted to calm down

B. he liked singing although he was not good at it

C. he had nothing to do but wait for help by singing

D. he wanted to draw his neighbor’s attention

4The proper word to complete the title is __________.

A. giftB. start `C. endD. plan

【题目】阅读短文,然后根据文章内容简要回答9195小题,并将答案写在答题卡上。

When Judy was seven years old, she went to a primary school. After studying there for five years, she went to middle school. She did well in all the subjects, and she was especially (尤其) interested in computer science. She often went online where she could get much useful information. She also chose an Internet-school, from which she improved a lot. In her free time, she often helped her mother do some housework and chores at home.

Now she’s fifteen years old, and she has become a student of a high school. She finds life is quite different from that in middle school. She has to depend on herself in her study and life. She has too much to learn. She keeps active (积极的) in class all the time. She often raises questions that she doesn’t understand. All the teachers are ready to answer her questions. She also spends some time helping those who have trouble learning computer science. Everyone thinks of her as a model student.

1How long did Judy study in primary school?(No more than 3 three words)

_________________________________________________________________________

2Which subject did Judy like best in middle school?(No more 2 words)

_________________________________________________________________________

3How did Judy spend her free time at home?(No more than 12 words)

___________________________________________________________________________

4Does Judy develop her independence in high school?(No more than 3 words)

____________________________________________________________________________

5What does everyone think of Judy? (No more than 8 words)

__________________________________________________________________

【题目】 A passenger told an air hostess(空姐)that he needed a cup of water when the plane just took off. She told him that she would bring him the water soon.

Twenty minutes laterwhen the passenger’s ring for service sounded, the air hostess realized it at once. She was kept so busy that she forgot to bring him the water. Therefore, the passenger was held up to take his medicine. She hurried over to him with a cup of water, but he refused it.

In the following hours on the flight, each time the air hostess passed the passenger, she would ask him with a smile whether he needed help or not. But the passenger never paid attention to her words.

When he was going to get off the plane, the passenger asked the air hostess to hand him the passengers, booklet. She was very sad. She knew that he would write down sharp(苛刻的)words. But with a smile she handed it to him.

Off the plane, she opened the booklet, and let out a smile, for the passenger put it: On the flight, you asked me if I needed help for twelve times in all. How can I refuse your twelve sincere smiles?

That’s right! It was the twelve smiles of the air hostess that moved the passenger.

1Why did the passenger need a cup of water?

A. Because he was thirsty.B. Because he would take medicine.

C. Because the air hostess was beautiful.D. Because he was very nervous.

2What does the underlined phrase “held up” mean “ ” .

A. 支撑B. 举行C. 推迟D. 举起

3Why did the passenger refuse the water later?

A. Because he was angry.B. Because he didn’t mind.

C. Because he was well now.D. Because he wanted some tea,

4What would happen to the air hostess if the passenger wrote down sharp words?

A. She would be thankful.B. She would lost her job.

C. She would fight with the passenger.D. She would be happy to see that.

5What can we say about the twelve smiles of the air hostess?

A. She was silly.B. She was a good air hostess.

C. She was sharp.D. She was shy.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网