题目内容
【题目】Tom walked into a shop. It had a sign outside: “ Second-hand clothes bought and sold. ” He was carrying an old pair of trousers and asked the owner of the shop, “ How much will you give me for these? ” The owner looked at them and said “ Two dollars. ”
“ What? ” Tom said, “ I had guessed they were worth at least five dollars. ”
“ No. ” said the owner, “ They weren’t worth a cent more than two dollars.”
“Well,” said Tom, taking two dollars out of his pocket. “ Here is your money. These trousers were hanging outside your shop. The list price was six dollars and a half. But I thought that was too much money, so I wanted to find out how much they were really worth.”
Then he walked out of the shop with the pair of trousers and disappeared before the owner could think of anything to say.
【1】At first, the owner thought that Tom ____________ .
A. wanted to steal the trousers
B. wanted to sell the trousers
C. wanted to fool him
D. wanted to buy the trousers
【2】 In fact, the trousers ____________ .
A. were hanging inside the shop
B. were stolen by Tom from the shop
C. had been the shop owner’s
D. had been Tom’s
【3】From the story we know that ____________ cheaper than the list price.
A. the owner sold the trousers two dollars
B. Tom sold the trousers one and a half dollars
C. the owner bought the trousers three dollars
D. Tom bought the trousers four dollars and a half
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了汤姆在二手店买裤子的故事。汤姆拿了条裤子给店主问他给多少钱,店主以为他是要卖裤子,因此说两美元一条。汤姆说这是店主挂在店外面的裤子,上面的标价是6.5美元。于是他掏出两美元给店主,然后离开的。
【1】B判断推理题。根据短文“How much will you give me for these?”可知,汤姆问店主这些裤子他给多少钱,可以推知,店主原以为他是卖裤子的,故应选B。
【2】C推理判断题。根据短文’These trousers were hanging outside your shop.”的描述可知,这条裤子挂在商店的外面,因此推断他们是店主的,故应选C。
【3】D推理判断题。根据短文“Taking two dollars out of his pocket,” 以及“The list price of them was six dollars and a half.”的描述可知,这条裤子原价是6.5美元,却只花了两美元,因此便宜了4.5美元。结合选项可知应选D。