题目内容

【题目】阅读短文,根据其内容简要回答问题。(每小题2分)

Canada Geese are large blue and white birds. When autumn comes, they have to move south where the weather is warmer. The winters are so cold in Canada that the birds will die if they stay there.

Last spring, Bill Lishman found sixteen young Canada Geese on his farm. They had lost their parents. Bill thought, “These young birds won’t know what to do in the autumn.” He had a small plane and he decided to teach the birds to follow him. All through the summer, he went on short trips in his plane and the young geese near after him.

When the cold weather arrived in the autumn, Bill flew to Virginia in the United States, 600 miles south of his home in Canada. The geese followed him all the way. Bill left the geese in Virsinia and he returned home.

This spring, Bill was waiting for the birds to come back. They didn't arrive, so Bill flew to Virginia to get them. He looked for them for two weeks but he couldn't find them. When he arrived back home, he found the geese waiting for him. They had found their way home without him!

【1】What will happen to the geese if they stay in Canada in winter?

【2】Where did Bill find sixteen young geese last spring?

【3】Is it 600 kilometer from Bill’s home to Virginia?

【4】How long did it take Bill to look for the geese in Virginia?

【5】The geese found their way home by themselves, didn't they?

【答案】

【1】They will die if they stay there.

【2】On his farm.

【3】No.

【4】2 weeks.

【5】Yes.

【解析】

试题分析:这篇短文介绍加拿大鹅每当秋天来到就要向南飞,加拿大的冬天太冷会冻死他们。去年春天作者在自己的农场看到十六只小加拿大鹅,它们和父母走散了,作者觉得他们不知道该如何飞往南方,就开飞机带领它们飞去Virsinia,等春天它们又去接它们,结果他们自己飞了回来。

【1】根据第一段最后一句The winters are so cold in Canada that the birds will die if they stay there..

可知加拿大冬天太冷会把它们冻死的.故答案为They will die if they stay there.

【2】根据第二段第一句Last spring, Bill Lishman found sixteen young Canada Geese on his farm.可知作者在农场发现的这些加拿大鹅.故答案为On his farm.

【3】根据第三段第三行600 miles south of his home in Canada.可知距离加拿大600英里而不是600千米.故答案为No。

【4】根据最后一段第三句He looked for them for two weeks but he couldn't find them.可知作者找了它们两周。故答案为2 weeks。

【5】根据最后一段最后两句When he arrived back home, he found the geese waiting for him. They had found their way home without him! 可知加拿大鹅自己找到回来的路,故答案为Yes。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Mr. Clinton and his 3-year-old son Tony are basketball fans. Last October 10th was Tony’s birthday, so Mr. Clinton decided to him to New York, for the first game of the World Series. They had no ticket but hoped to buy a from scalpers.

It was a two hours’ ride. After they arrived, they walked in the street for two hours, carrying a that read, We need two tickets.” There were many scalpers around, but the ticket was $200. They were about to when suddenly a man stopped them. He took out two tickets and them to Mr. Clinton.

“How much do you want?”

“Just a ,” said the man. “Enjoy the game.”

Mr. Clinton wouldn’t accept, so the man explained, “I’m Jackson. Hans is my boss. He and his wife haven’t a World Series in 18 years. he is ill and can’t watch the game this time. So he told me to give the two tickets to people who I thought would actually enjoy the game. A lot of people looked they might just take the tickets and sell them. Then I saw you and I you for a while. You seemed very . You made me think of my dad and me when I was a child. I dreamed going to a World Series game with my father. But my dream came true.”

How do you suppose this made Mr. Clinton and his son feel? Here is what Mr. Clinton said: “This is the most wonderful thing ever happened to us. My boy and I must have turned to each other over 30 times and said, ‘I can’t believe this.’ We still never forget Jackson and Hans.”

【1】A. walk B. fly C. ride D. drive

【2】A. pair B. piece C. slide D. set

【3】A. paper B. letter C. sign D. word

【4】A. earliest B. cheapest C. latest D. dearest

【5】A. leave B. start C. go D. flee

【6】A. brought B. took C. handed D. left

【7】A. joke B. present C. dollar D. match

【8】A. missed B. watched C. played D. caught

【9】A. So B. And C. Or D. But

【10】A. even though B. as if C. even if D. after all

【11】A. begged B. followed C. asked D. thought

【12】A. excited B. pleased C. disappointed D. bored

【13】A. at B. like C. of D. with

【14】A. always B. often C. usually D. never

【15】A. that B. which C. when D. why

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网