题目内容

【题目】Do you like to listen to music when you feel sad? Do you like to sing songs in the shower? Music is everywhere. But in many countries, music classes in schools are losing their place.

These days, because of the bad economy (经济) in the US, some schools fired (解雇) arts teachers including (包括) music teachers. Some students don’t have the chance to learn music. In China, there are no exams for music. So many students choose to make use of their time and study subjects like science, math and history.

But do you know that learning music helps children grow?

“Playing music is like doing different things all together”, said Gottfried Schlaug at Harvard Medical School. For example, when playing the piano, people see the music notes. And they decode (解码) them. At the same time, they use their fingers to make sounds. You do all these things at the same time.

Scientists say that music helps with science too. Einstein played the violin. And German physicist (物理学家) Max Planck was talented in playing the piano.

Music is also a very valuable thing. It makes you interested in things, and it makes you happy, according to US National Science Foundation.

【1】What does the underlined phrase “lose their place” mean?

A. 丢失地方B.失去地位C.迷失方向 D.失去兴趣

2What instrument(乐器) could Einstein play?

A. piano B. guitar C. violinD. Saxophone

3Why do we say music is valuable?

A. Because it can make us interesting.

B. Because there are no exams.

C. Because it can make us happy.

D. Because scientists can play.

【答案】

【1】B

【2】C

【3】C

【解析】

试题分析:短文大意:音乐无处不在,但是,在许多国家,学校的音乐课正在失去它们的地位。现在,由于美国经济危机,许多美国艺术老师包括音乐教师被解雇,在中国,也没有对于音乐的考试。而事实上,音乐可以帮助孩子们很多方面,音乐可以让人手脚并用,可以帮助学习科学,还能使人们幸福快乐。

【1】B词义推测理解题。根据短文中的 But in many countries, music classes in schools are losing their place.下面的说明These days, because of the bad economy (经济) in the US, some schools fired (解雇) arts teachers including (包括) music teachers.可知,由于美国经济危机,许多美国艺术老师包括音乐教师被解雇。因此可推断出,学校的音乐课正在失去它们的地位。故答案为B。

【2】C细节理解题。根据短文第五段中的句子Einstein played the violin.可知,爱因斯坦喜欢拉小提琴。答案为C。

【3】C 细节理解题。根据短文最后一段Music is also a very valuable thing. It makes you interested in things, and it makes you happy, according to US National Science Foundation.可知音乐使我们对事物感兴趣,使我们开心幸福。故答案为C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Blind imitation (模仿) is self-destruction. To those who do not recognize their unique worth, imitation appears attractive: to those who know their strength, imitation is unacceptable.

In the early stages of skill or character development, imitation is helpful. When I first learned to cook, I used recipes (菜谱) and turned out some tasty dishes. But soon I grew bored. Why follow someone else's way of cooking when I could create my own? Imitating role models is like using training wheels on a child's bicycle; they help you get going, but once you find your own balance, you fly faster and farther without relying on them.

In daily life, imitation can hurt us if we subconsciously (下意识地) hold poor role models. If, as a child, you observed people whose lives were bad, you may have accepted their fear and pain as normal and gone on to follow what they did. If you do not make strong choices for yourself, you will get the results of the weak choices of others.

In the field of entertainment, our culture glorifies celebrities. Those stars look great on screen. But when they step off screen, their personal lives may be disastrous. If you are going to follow someone, focus on their talent, not their bad character or unacceptable behaviors.

Blessed is the person willing to act on their sudden desire to create something unique. Think of the movies, books, teachers, and friends that have affected you most deeply. They touched you because their creations were motivated by inspiration, not desperation. The world is changed not by those who do what has been done before them, but by those who do what has been done inside them. Creative people have an endless resource of ideas. The problem a creator faces is not running out of material; it is what to do with the material knocking at the door of imagination.

Study your role models, accept the gifts they have given, and leave behind what does not server. Then you can say, "I stand on the shoulders of my ancestors" tragedies and stories, and know that they are cheering on.

1】【1Imitation proves useful when you _____.

A. know you are unique

B. lose the balance of life

C. begin to learn something new

D. get tired of routine practice

2】【2To avoid the bad result of imitation, we should _____.

A. forget daily fear and pain

B. choose the right example

C. ask others for decisions

D. stay away from stars

3】【3The trouble a creator faces is _____.

A. the lack of strong motivation

B. the absence of practical ideas

C. how to search for more materials

D. how to use imagination creatively

4】【4What is the author's purpose in writing this passage?

A. To highlight the importance of creatively.

B. To criticize the characters of role models.

C. To compare imitation with creation.

D. To explain the meaning of success.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网