题目内容
【题目】 Once there was a poor old man called Colonel Harland Sanders. He lived in a small house and had an old car. He was living off the social security(社会保障金). In his sixties, he thought things had to change(改变), so he thought about what he had to do. His friends liked his chicken recipe(食谱) very much. He thought that it might help him to make a change.
He left Kentucky and traveled to different states. He told restaurant owners that he had a mouth-watering chicken recipe and asked them if they would like to buy it. He would like to give the recipe to them for free, just asking for a small percentage(提成) in return. Sounds like a good idea, right?
Unluckily, those restaurant owners didn’t think so. As a result, the old man heard “NO” over 1,000 times. Even after all of those rejections(拒绝), he didn’t give up. He believed his chicken recipe was something special. He heard “NO” 1,009 times before he heard his first yes.
With that one success, Colonel Harland Sanders changed the way that Americans ate chicken. Kentucky Fried Chicken, also known as KFC, was born. Now it is the world’s second largest restaurant chain(连锁).
Never give up and always believe in yourself. After all, nothing is impossible if you put your heart into it.
【1】What does the underlined word “it” refer(指) to?
A.The small house.B.The old car.
C.The social security.D.The chicken recipe.
【2】Why did Colonel Harland Sanders travel to different states?
A.To sell his chicken.B.To open a restaurant.
C.To sell his chicken recipe.D.To enjoy delicious chicken.
【3】What happened after Colonel Harland Sanders failed(失败) 1,000 times?
A.He heard his first yes.B.He gave up his idea of making a change.
C.He kept on trying in other restaurants.D.He changed the way that Americans ate chicken.
【4】What does the passage mainly tell us?
A.How KFC was born.B.Why KFC is popular.
C.Where KFC appeared(出现).D.Who the father of KFC is.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】C
【4】A
【解析】
文章大意:本文讲了Colonel Harland Sanders在经过以前多次失败后终于获得成功,改变了美国人吃鸡的方式,KFC成为世界上第二大餐饮连锁。
【1】代词指代题。根据画线词所在语境“His friends liked his chicken recipe very much. He thought that it might help him to make a change.”可知他认为他的鸡肉食谱可能帮他做出改变。it指代上文中提到的“chicken recipe”。故选D。
【2】细节理解题。根据第2段中“He left Kentucky and traveled to different states. He told restaurant owners that he had a mouth-watering chicken recipe and asked them if they would like to buy it.”可知他到各国旅行是为了卖出他的令人垂涎欲滴的鸡肉食谱。故选C。
【3】细节理解题。根据第3段中“Even after all of those rejections, he didn’t give up.”可知他遭到1000词失败后仍未放弃,依旧坚持在其他餐馆尝试。故选C。
【4】主旨大意题。本文主要讲了Colonel Harland Sanders是如何创建KFC的。只有A项符合题意。故选A。