题目内容

【题目】A friend asked me for my Calgary address last week. “Oh, are you sending me a present?” I asked. “I love presents.”

“No, it’s not for you. It’s not about you,” he said, “it’s for baby Rowan.”

Damn. He’s right. No one cares about me any more. At 5:30 the other morning, exhausted after another sleepless night, I hit my nose on the bedroom wall while walking. There was a lot of blood and I wanted comfort, so I called my mommy.

“So did you e-mail the list yet?” my mother asked.

What? Didn’t she hear me? I had just told her that I ---her daughter had walked into a wall and had likely broken my nose and would have to go to a doctor.

“We need to buy all the things for the baby Rowan,” she answered. “You’d better get on with that.”

My husband and I are coming back to Toronto for a visit next week and my mother offered to buy and set up a baby room in our house before our arrival. My list was very long and included everything for baby Rowan.

Whenever people call now, they want to know about baby Rowan first. On my husband’s birthday several weeks ago, even his parents asked how Rowan was before wishing him—their son---a happy birthday.

We took baby Rowan out for her first dining experience. I was so hungry that I thought I would faint.

“So, how old is she?” the waitress asked.

“She’s four weeks old,” I answered. “How big is your salad? Is it enough for a meal?”

Was the waitress pretending not to hear me? “On, she’s so small,” she responded. “How much does she weigh?”

“Yes, yes, she is small. Should I start with a Diet Coke?”

“She’s really cute,” the waitress continued.

Yah,yah, she is lovely but can I please order now?

All this has made me realize that indeed, it’s no longer about me. So I’ve gotten smart. At the bottom of the list of things I want my parents to get for baby Rowan, I added a few things for me. Perhaps my parents will actually believe that a five-week-old can eat apples and yogurt and drink bottled water.

1Rowan is ________

A. a baby boy.B. five weeks old now

C. able to eat apples.D. living with her grandparents.

2Why did the writer call her mother the other day?

A. She had a sleepless night.

B. She e-mailed a list to her mother.

C. She got hurt and wanted comfort from her mother.

D. She was going to see a doctor.

3What’s the meaning of the underlined word “exhausted

A. excited.B. happyC. tiredD. upset

4How did the baby influence the people around?

A. Baby Rowan ruins the relationship between the writer and her husband.

B. The writer’s parents buy a new house for the baby.

C. The waitress became politer because of the baby.

D. Baby Rowan has changed the writer’s life and makes her feel less important.

【答案】

1B

2C

3C

4D

【解析】

本文作者讲述了生过宝宝之后自己生活的变化,朋友在关心宝宝,父母在关心宝宝,就连去饭店吃饭服务员关注的也是宝宝,以至于作者有一种被忽视的感觉。

1细节理解题。根据“it’s for baby Rowan.”可知Rowan是一个婴儿。故A正确;根据“She’s four weeks old,” I answered.可知这个孩子4周而不是5周,故B错误;对于4周大的孩子肯定不会吃苹果,故C错误;根据My husband and I are coming back to Toronto for a visit next week and my mother offered to buy and set up a baby room in our house before our arrival.可知孩子并没有和祖父母住在一起,故D错误;故选A

2细节理解题。根据I hit my nose on the bedroom wall while walking. There was a lot of blood and I wanted comfort, so I called my mommy.可知作者给妈妈打电话是因为撞到墙上了,想从妈妈那里得到一些安慰,故选C

3词义猜测题。根据前后文的描述At 5:30 the other morning, exhausted after another sleepless night, I hit my nose on the bedroom wall while walking.可知作者因为晚上没有睡觉,所以白天很疲惫,以至于精神不好撞到了墙,所以exhausted意思是劳累的,故选C

4根据故事描述可知,作者因为小宝贝的到来,周围的人都在关注这小 宝宝,以至于自己有一种被忽视的感觉,根据选项故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Rose was often bullied (欺凌) when she was a middle school student. At that time, she didn’t want to tell others. __, she now thinks people who are bullied should talk about their experiences. Rose says that many students who are bullied suffer __. She says that she heard a lot about bullying when she was in primary school, but she never thought it would __ to her.

Rose told us that the bullying began when she went to middle school. Some students started __ her for being a good student and knowing all the __. She continued to say that every time she answered a question correctly in class, everyone would start shouting and saying that she was too __ for them.

She told us that by the end of the year, she was very worried about the bullying and got __. She began to hate school. Luckily she had a friend who could talk to, __ they told their head teacher about her problem. She __ that talking to the teacher helped her a lot. They found ways to deal with the problem, and the bullying finally stopped.

In her opinion, if you don’t tell anyone what is going on, __ will know that you need help. So be brave!

1A. AnywayB. HoweverC. Therefore

2A. silentlyB. excitedlyC. faithfully

3A. listenB. talkC. happen

4A. laughing atB. fighting withC. talking with

5A. exercisesB. mistakesC. answers

6A. cleverB. humorousC. careful

7A. angryB. sickC. fit

8A. orB. butC. and

9A. believesB. refusesC. doubts

10A. everybodyB. somebodyC. nobody

【题目】

Pacific Science Center Guide

Pacific Science Center

Since 1962 Pacific Science Center has helped children develop strong interest in discovery and learning in sciencemath and technologyToday Pacific Science Center serves more than 1.3 million people a year and provides science education to classrooms and community events all over Washington StateIn factwe offer you more than knowledge

Visit Pacific Science Center's Store

Don't forget to stop by Pacific Science Center's Store while you are here to pick up a wonderful science activity or souvenir(纪念品)to remember your visitThe store is upstairs in Building 3right next to the Last Dome.

Hungry

Our exhibits will feed your mind but what about your body? Our cafe offers kinds of food and drinksThe cafe is upstairs in Building I and is open on weekdays until 8 pm and 9 pm on weekends

RentaI(出租的)information

You can rent wheelchairs at the Information Desk and Denny Way EntranceID needed

1Pacific Science Center is a wonderful place to those who like

A. sciencemath and EnglishB. history, math and technology

C. sciencemath and technologyD. history, math and English

2Where can you buy a souvenir at Pacific Science Center?

A. In Building 1B. In Building 3

C. At the Last DomeD. At the Denny Way Entrance

3What do you need to take if you want to rent a wheelchair?

A. ID cardB. TicketC. MoneyD. Mobile phone

4What is the purpose(目的)of this passage?

A. To tell you where to buy souvenirsB. To guide you where to have lunch

C. To tell you where to rent wheelchairsD. To guide you round the center

【题目】As we all know, the environment around us is getting_______. In some places we can't see fish swimming in the river or trees on the hills.Some people even have no clean water_______.Recently, a new lifestyle called low-carbon life is_______every corner of our country.It is such an important project_______I can't wait to express my ideas on how to promote (推动) it.

First, we should_______a no-car day every week in our school.Because cars not only cause serious air pollution but also waste energy. On the no-car day, neither students nor teachers_______to drive to school.At the same timejust walk or run. Use our bikes and enjoy the fun.

Second, we had better _______ plastic bags any more.No one can stand the “white pollution”, so it is wise to use cloth bags_______can be used again and again.

_______, one thing that we should keep in mind is that every big thing comes from small details. So, as students, we should________lights when we leave, use both sides of paper, and reuse our textbooks and so on.

All in all, Just set our mind to these: no-car days, no plastic bags, and no waste. Let's do it now.

1A. bad and badB. good and goodC. worse and worseD. better and better

2A. drinkB. drinksC. drinkingD. to drink

3A. spreadingB. movingC. livingD. becoming

4A. soB. becauseC. whichD. that

5A. set offB. set upC. put onD. put off

6A. allowB. AllowsC. allowedD. are allowed

7A. to useB. not to useC. not useD. not using

8A. whoB. whichC. whenD. what

9A. FinallyB. GenerallyC. LastD. Lately

10A. turn upB. turn downC. turn onD. turn off

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网