题目内容

【题目】 Good evening, parents, grandparents, uncles and friends!

Thank you all for coming on this very special day for every student on this stage. I know how proud you must be. As we have grown over the years, there are many steps and stages we all have gone through. From learning our shapes and colors, to getting our first progress in middle school, or how we explained to our parents why we skipped school (逃课) because the headmaster called home. As we remember these days, things that we’ve done will be with us forever. But this is only the start of our journey. To graduate is one more step we’ve taken in our lives.

Now I would like to thank everyone who has helped me get this far. First of all thank you to all the teachers. None of us would be here without you always pushing our studying abilities to the fullest. My elder brother Johnson always said "If anyone is mean to you, I'll take care of it." My mom, thank you for always believing in me and putting up with(容忍)me. And last but not least, my dad, for proving to me that I always need to take responsibility(责任) for my actions and deal with the results. Thank you all! I love you. And I will never fail to be thankful to the people around me.

Lastly, I want to give some advice to all my classmates! The end of junior high school is the beginning of a new life. Many of us may think, "This is as good as it gets!" but the future holds a bigger plan for all of us. We will make mistakes along the way, but the key is to learn from our mistakes and never give up. So good luck and congratulations to the class of 2020. We did it!

1The passage is most probably ___________.

A.a suggestion letterB.a greeting card

C.a graduation speechD.a letter of congratulations

2We can infer from the passage that the writer of the passage is ___________.

A.a parentB.a headmasterC.a teacherD.a student

3According to the writer, many students ___________.

A.hardly study at schoolB.hate to follow others' advice

C.should pay more attention to the futureD.are afraid of dealing with difficulties

4What the writer learns from his dad is that____________.

A.knowledge is powerB.one should answer for what he does

C.where there is a will, there is a wayD.a good beginning is half done

5The writer told the classmates that the key to dealing with mistakes is ___________.

A.to learn from the mistakes and never give upB.to give up the

C.not to follow others' adviceD.not to pay attention to the mistakes

【答案】

1C

2D

3C

4B

5A

【解析】

本文为一篇学生的毕业演讲,在演讲中,作者讲述了同学们在学校的成长历程,并且感谢自己的父母和老师,最后希望同学们更加关注未来。

1

推理判断题。根据文章内容“”To graduate is one more step we’ve taken in our lives.”和“So good luck and congratulations to the class of 2020.”可知,这是一篇毕业演讲,故选C

2

推理判断题。根据文章内容“Lastly, I want to give some advice to all my classmates!”可知,他要给同学建议,即他是一名学生,故选D

3

细节理解题。根据文章内容“but the future holds a bigger plan for all of us.”可知,作者认为,学生更应该关注未来,故选C

4

细节理解题。根据文章内容“And last but not least, my dad, for proving to me that I always need to take responsibility(责任) for my actions and deal with the results. 最后但并非最不重要的是,我的父亲,他向我证明,我总是需要对自己的行为负责并处理结果。可知,作者从父亲那里学到要为自己负责任。故选B

5

细节理解题。根据文章内容“We will make mistakes along the way, but the key is to learn from our mistakes and never give up.”可知,关键是从错误中学习并永不言弃,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。

Do you want to help China become a more beautiful country? Now, you can do this on your smartphone.

Ant Financial (蚂蚁金服) is an Internet financial (金融) s1 company. In August 2016, it s2 an interesting project on Alipay (支付宝) . The name of the project is "Ant Forest". According to Ant Financial," Ant Forest" can help people improve the e3. But how does the project actually work? And what effects (效果) has it had?

In "Ant Forest", people begin by planting a virtual (虚拟的) tree. The project will then give people "green energy" if they do low-carbon (低碳) activities. These activities i4walking, buying tickets online, taking public transport and so on. W5 "green energy", the virtual tree will grow up. When there is e6"green energy", Ant Financial will plant a real tree.

The Ant Financial company has been working with lots of green charities. Together, they help farmers in desert regions in China plant trees.

"Ant Forest" has been very p7. More than 250million people have planted virtual trees on their phones. And Ant Financial has planted more than ten million r8 trees.

Bai Xue is an employee of Ant Financial. She says the company b9 everyone wants to make our country more beautiful. She and her colleagues are happy that they can help people realize their wishes. According to Bai, Ant Financial will do more in the future so that we c10make China a greener country together.

【题目】 When Emma Yang was 7 or 8 years old, her grandmother got Alzheimer's disease(阿尔茨海默病). It made her grandmother lose her memory. She couldn't even know her own family members.Yang, now 14, decided to create an app to help people with this disease.

Her app is called Timeless. It uses facial recognition technology. Alzheimer's patients can use the app to look at photos of their friends and family. The app will tell them who the person is and how they recognize(认出)someone in the same room; they can take pictures and the app will try to identify them.

Yang got the idea after seeing how facial recognition is used in different areas, especially in health care. She worked with a tech company to create the facial recognition software that her app used. She learned to code(编码)for the iPhone for the first time in the process.

The app is still in development. Yang is trying to raise money through crowdfunding(众筹)so that she can take the next step. Though some may think that the app is too hard for older people to use, Yang is hopeful. “If you introduce it to them right away, it's actually possible for them to use it and it can really benefit their lives,” she said.

Memory expert Katherine Possin agreed. Possin said looking at photos on the app can help patients feel more social. It can also improve their memory, she added.

1Emma Yang's app was created to help people________.

A.who like taking photosB.who have Alzheimer's disease

C.who have lost their family membersD.who are too old to take care of themselves

2What can the app Timeless do?

A.It can cure diseases.B.It can tell good strangers from bad ones.

C.It can recognize faces.D.It can talk to patients.

3What's Yang's attitude(态度)towards Timeless?

A.Confident.B.Hopeless.C.Disappointed.D.Doubtful.

4The last paragraph is mainly written to__________.

A.introduce a famous memory expert

B.show how popular the app is

C.explain the app's usefulness from an expert's point of view

D.show that the app also works for healthy people

5Which of the following might be the best title for the text?

A.Facial Recognition TechnologyB.Alzheimer's Disease

C.Yang's GrandmotherD.“Timeless” Memories

【题目】Social Bond of Animals

Friendship is an important part of human life. Friends can share our joys and our hardships. We aren’t alone. Many different animals also make friends.

Recently , a British research team finished an eight-year study of Indo-Pacific dolphins off the coast of Western Australia. These dolphins can use different tools to search for food. The researchers found that these dolphins are more willing to hang out with partners that like the same tool. Other factors, like family closeness or sex, have no influence on this relationship.

“It suggests that dolphins form social bonds (纽带)based on shared interests,w UK biologist Simon Allen told Science Daily. "Using different tools is time-consuming (耗时间的)” for dolphins to cooperate.

Apart from dolphins, elephants, horses and bats are also known to form friendships. Are friendships only limited to the same species? Of course not, The

Atlantic reported in 2015, a goat Timur was originally left in the tiger Amur's enclosure (围场)as a meal. But instead of eating Timur, Amur likes to play with it and gets jealous when others are close to his friend.

The Atlantic said it’s not unusual among captive (圈禁的)animals. That's because in captivity, animals don’t need to spend much time and energy marking their territory (领地)or looking for mates the way they would in the wild. They are actually more likely to feel bored. " In this particular situation, the animal's motivation to engage (参与)socially and playfully may be higher than eating. n

More interestingly, animals not only make friends but also try to keep lasting friendships. Take bats for example. In 2011, scientists found bats prefer to hang out with a few certain friends, keeping loose ties to the rest of their group.

Humans aren't so different. “We do not work, play and live together with the same friends all the time" Swiss zoologist Gerald Kerth explained. But nevertheless, we are able to maintain long-term relationships despite our often highly dynamic (动态的)social lives."

1What did the recent British research find about dolphins?

A.They form a group to look for food together.

B.They form friendships based on family closeness.

C.They are likely to make friends based on interests.

D.They are better at building friendships than other animals.

2What can we infer from Gerald Kerth’s words?

A.Animals like to hang out with different friends.

B.Animals might feel bored with friends of the same species.

C.Humans are better at keeping long-term bonds than animals.

D.Humans and animals make and keep friendships in similar ways.

3What's the passage mainly about?

A.How animals form and keep friendship.

B.The importance of friendship for animals.

C.How to build strong ties with your friends.

D.The different ways humans and animals socialize.

【题目】 在即将告别母校的时刻,你想表达你对学校,老师,同学的美好回忆和祝福。请根据下面表格列举的要点,以 The Last moment Held on to(难舍时刻)为题,用英语写一篇短文,表达你对他们的感情。

美好的回忆

校园:悠久的历史,浓厚的文化氛围

老师:教学优秀,知识丰富,富有爱心

同学:互相帮助,亲如兄弟姐妹

祝福与希望

校园更加美丽,闻名;拥有更多的名师

个人的决心

努力学习,迎接大考,今后

参考词汇:文化氛围 cultural atmosphere

要求:

1)词数:80~100个。

2)开头和结尾已给出,不计入总词数。

3)要点齐全,行文连贯,可适当发挥。

The Last Moment Held on to

How times flies! We’re just leaving our lovely junior high school. I have so many great memories here of the last three years.

I am proud that_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All my best wishes to my school and teachers!

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网