题目内容
【题目】阅读理解C
There are many kinds of ball games in the world, basketball, volleyball, football, baseball…In my opinion (观点), the most popular game is football. When the important matches begin, all the audience cheer for one side or the other. Football started in England. Now it's very popular in many countries, such as France, Germany, Italy and so on. It is surprising that very small kids in England know a lot about football. They can tell you the names of the players in most of the important teams. They can show you the photos of their favorite players. They can remember clearly the results (结果) of the most important matches. They can even expect (预料) which team will win or which team will lose. Can you believe it? However, in China, Chinese students work hard for higher grades and they have no time for sports. The schools should arrange (安排) some games and matches for their students. It's good for children it.
(1)Which sport does the writer think is the most popular in the world?
A.Basketball.
B.Football.
C.Baseball.
D.Volleyball.
(2)The underlined (画线的) word “audience” in the first paragraph means________ .
A.体育馆
B.成年人
C.观众
D.小孩子
(3)According to (根据) the passage, football comes from _______.
A.China
B.England
C.France
D.Germany
(4)What's the passage about?
A.Music.
B.Custom.
C.Sport.
D.Culture (文化).
【答案】
(1)B
(2)C
(3)B
(4)C
【解析】本文介绍世界上的运动,最受欢迎的是足球,中国的学生也应该进行一些运动或比赛,这样对学生有益。
⑴细节理解。根据the most popular game is football.可知足球是最受欢迎的运动,所以答案是B。
⑵词义猜测。根据句意:当重要的比赛开始的时候,所有的观众为一方或者另一方加油。所有audience指“观众”,所以答案是C。
⑶细节理解。根据Football started in England可知足球起源于英国,所以答案是B。
⑷主旨大意。music音乐;custom风俗;sport运动;culture文化。根据全文可知本文讲述运动,所以答案是C。
【题目】根据语境从方框中选择恰当的短语填空,有的需要变换形式
hope to, no idea, in the end |
(1) Mr Miller got to the airport on time.
(2)—Where does Jim come from?
—
(3)Dalian is a beautiful city. Jennyvisit it one day.