题目内容

【题目】阅读下面的图表, 完成下列小题。

Huawei has announced today that smartphone sales abroad in 2018 have reached over 200 million units. In recent months the company has become the No. 2 supplier(供应商)of smartphones, ahead of Apple and behind Samsung, marking a great progress Huawei has made since it entered this market eight years ago.

An extended version of the Fuzing bullet train will be fitted with the automatic train operation system(列车自动控制系统). With a design speed of 350 kilometers per hour, the new train is 439.8 meters long, with 17 carriages(火车车厢)that can carry 1283 passengers .

The world's first 5G-enabled railway station is on its way! The Shanghai Hongqiao Railway Station is the first railway station built upon the 5G digital(数字的)indoor system, with China Mobile and Huawei launching(发射)the network's system there.

1In recent months, which company has become the No. 2 supplier of smartphones?

A. Samsung.B. Huawei.C. Apple.

2An extended version of the Fuzing bullet train can reach the speed of _________.

A. 350 kilometers per hour

B. 200 kilometers per hour

C. 128 kilometers per hour

3_________will be the world's first 5G-enabled railway station?

A. Beijing Railway Station

B. Shenzhen Railway Station

C. The Shanghai Hongqiao Railway Station

【答案】

1B

2A

3C

【解析】

这篇短文主要介绍了三个科技的发展:华为智能手机;新列车自动控制系统;5G的火车站。

1细节理解。根据文中Huawei has announced today that smartphone sales abroad in 2018 have reached over 200 million units. In recent months the company has become the No. 2 supplier(供应商)of smartphones可知,华为已成为智能手机的第二大供应商。故选B

2细节理解。根据文中An extended version of the Fuzing bullet train will be fitted with the automatic train operation system(列车自动控制系统). With a design speed of 350 kilometers per hour可知,它的时速可以达到350公里。故选A

3细节理解。根据文中The Shanghai Hongqiao Railway Station is the first railway station built upon the 5G digital(数字的)indoor system可知,是在上海虹桥火车站。故选C

我们在做阅读理解题时,就要明确初中阅读理解考查的主要内容,在此基础上,快速阅读全文,了解文章大意;在了解文章的基础上,抓住首尾句;认真仔细、逐步答题;平心静气,不急躁,仔细检查,减少误差。严格说来,阅读理解主要要求是:1.掌握阅读主旨大意,用以说明主旨大意的事实和细节;2.既理解具体事实,也理解抽象的概念;3.既理解字面意思,也理解深层含义,包括作者的态度以及意图等。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网