题目内容

【题目】 “Every worker coming to Beijing has their own reasons. No one lives here without a dream,” said Chen Jianguo, a 35-year-old food deliveryman(送餐员) from a small city called Songyuan.

Chen Jianguo dreamed of having his own business in Beijing about 16 years ago when he graduated from senior high school. but his father asked him to take his place as a truck driver at the oil field. Although Chen disliked the job, he didn’t want to let his father down. He took the job as a truck driver. Then he got married and had a son.

"I got quite good pay, but life was boring there during those years. Most of the time I had nothing to do, because the trucks were not often used," said Chen.

Two months ago, Chen decided to give up his job and come to Beijing. His wife agreed that he should go for his dream.

Chen has been a food deliveryman for a month. He works 15 hours every day and hardly has time for lunch at noon. Chen spends only 10 yuan on each meal to cut the cost of living in Beijing. "I want to give a better life to my wife and little son." he said. "I must work harder and try to become the best food deliveryman at my station." Chen likes his job because he can meet many different people. Every "thank you" from a customer is like praise for his work.

Chen plans to start his own restaurant in the future, so he always writes down what food people have ordered. In this way, he gets a better knowledge of people's tastes.

根据短文内容,回答下列问题。

1Where is Chen Jianguo from?

_________________________________________________________________

2What was Chen's job before he came to Beijing?

_________________________________________________________________

3Who supported Chen's decision?

_________________________________________________________________

4How long does Chen work in Beijing every day?

_________________________________________________________________

5Why does Chen want to get a better knowledge of people's tastes?

_________________________________________________________________

【答案】

1He is from a small city called Songyuan.

2He was a truck driver before he came to Beijing.

3His wife.

415 hours

5Because he plans to start his own restaurant in the future.

【解析】

这篇短文主要介绍了来自松原的送菜员Uo,他以前是一位司机,现在是一名送菜园,他非常喜欢自己的工作。

1根据文中“Every worker coming to Beijing has their own reasons. No one lives here without a dream,” said Chen Jianguo, a 35-year-old food deliveryman(送餐员) from a small city called Songyuan.可知,他来自一个叫松原的小城市。故填He is from a small city called Songyuan.

2根据文中Although Chen disliked the job, he didn’t want to let his father down. He took the job as a truck driver.可知,他来北京之前是个卡车司机。故填He was a truck driver before he came to Beijing.

3根据文中His wife agreed that he should go for his dream.可知,他的妻子支持他。故填His wife

4根据文中He works 15 hours every day and hardly has time for lunch at noon.可知,每天工作15小时。故填15 hours

5根据文中Chen plans to start his own restaurant in the future, so he always writes down what food people have ordered可知,因为他计划将来开自己的餐馆。故填Because he plans to start his own restaurant in the future.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The London Pass offers not only great value and convenience, but also enables you to beat the queues at selected attractions. There are also special offers such as discounts at restaurants and theaters, where the attraction is normally free to the public. The London Pass also gives you great offers such as a free guided tour. So whether you prefer museums or cinemas, galleries or ice skating or zoos, with the London Pass there really is something for everyone.

You can buy Adult or Child passes for 2, 3 or 6 days. See all ticket prices below and choose what you need.              

Description

Price

London Pass 2 days Adult-Item E-036

$87

London Pass 3 days Adult-Item E-037

$104

London Pass 6 days Adult-Item E-038

$140

London Pass 2 days Child (5-15 years)

$62

London Pass 3 days Child (5-15 years)

$72

London Pass 6 days Child (5-15 years)

$100

For contacting us:

Please call 1-888-254-0637

Outside the US please call 00-800-84468370 or +1 210 507 5997.

VIP reservations: Contact a Customer Service representative at 1-866-270-2849.

NOTE: If your reservation is made prior to Jan 15th, 2013, email sales@previewhotels.com.

1According to Paragraph 1, you know that visitors ________.

A.won’t be allowed to travel alone

B.can eat meals for free at some restaurants

C.will be fined unless they wait in line

D.won’t have to pay for a guided tour

2How much should Mr King pay for the London Pass 2 days if he goes with his wife and 7-year-old son?

A.$174B.$244C.$236D.$270

3What can be inferred from the passage?

A.Children under 5 need no London Pass.

B.16 -year -olds can enjoy the London Pass 2 days Child.

C.The London Pass doesn’t have discounts for adults.

D.Visitors can only contact them by making calls.

【题目】 Family is a word that has special meaning to everyone. A happy family is what everyone is thirsty for. But because of different personalities, values, likes and dislikes, some unhappy things happen among family members once in a while. 1

Learn to say thanks and sorry. We are used to saying thanks and sorry to others, but often fail to do that to our family members. Sometimes we forget. 2 By giving thanks, we can make our family members feel they're important. And saying sorry makes them feel understood

Communicate with each other often.3We can talk about experiences and feelings with family members in the car, at the dinner table or on the way back home. It can let us know we are caring about each other.

Share housework. 4 Since we live in one house, we are supposed to do our part in keeping it clean and tidy. It's easy to help do chores like making the bed or doing the dishes. In this way, we can understand the idea of fairness.

5 We rush around all day, but nothing is more important than spending time with family members. Eating meals or travelling together is a good choice. Not only will this allow us to enjoy the deep love, but it can also leave us sweet and unforgettable memories.

阅读短文,AE五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。

A. Spend more time together.

B. Sometimes we are too shy.

C. How can we achieve family happiness?

D. Communication can happen in any place at any time.

E. Helping around the house brings family members closer.

【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,从各题所给的ABCD中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Like most Chinese, Mr. Zhang has a traditional family. _____ he and his wife are middle school teachers while their _____ son is a pupil. Mr. Zhang’s mother lives with them and helps look _____ the kid. They love one another and live _____ happy life.

Yesterday was Mr. Zhang’s mother’s birthday. The couple wanted to do something _____ their love for her. After a big dinner, Mr. Zhang brought a basin of warm water and asked his mother to sit in front of the basin. He took _____ her shoes and put her feet into the water. After that, he began to wash them _____. His wife helped to comb his mother’s hair slowly. _____ this, the boy followed his mother’s example. He tried to comb his mother’s hair, _____. But he was not tall enough ______ that. So he brought a chair and stood on ______. Everyone could feel the ______ and love in the family.

______ we all know, respecting the old and taking care of the young is a good Chinese tradition. We should try our best to care for our family. We must visit our parents as often as possible, and ______ time with them even though we may work far away. Indeed family is a place for ______.

1A.EitherB.NeitherC.BothD.Not only

2A.6 years oldB.6-year-oldC.6-years-oldD.6-years-olds

3A.forB.atC.afterD.up

4A.aB.anC.theD./

5A.to showB.showingC.showsD.showed

6A.offB.upC.apartD.over

7A.carelessB.carelesslyC.carefulD.carefully

8A.SawB.SeeC.SeeingD.Seen

9A.tooB.eitherC.neitherD.as well as

10A.doB.to doC.didD.done

11A.itB.oneC.thatD.this

12A.warmB.warmlyC.warmthD.warming

13A.ThatB.WhenC.WithD.As

14A.spendB.spendsC.spentD.have spent

15A.happyB.happilyC.happinessD.unhappiness

【题目】 Shyness can be an unhappy feeling. But the good news is, you’re not alone. Scientists say that more than 40 percent of teenagers and adults consider _______ shy. Shyness is feeling a little nervous or as if you want to hide when you re around other people or in a new situation.

What _______ people shy?

Scientists say such things as genetics (遗传基因), life experiences, and environment can influence whether a person is shy. For example, in some families, everybody seems _______ shy.

What happens _______ you are shy? Well, being shy _______ cause you to avoid or miss opportunities you would enjoy.

How do people overcome (克服) shyness? This is what Gilbert tells us. “When I started off trying to get over being shy, I decided to do little steps at a time, including practicing _______ and saying hi to people. And it worked for me.”

But shyness is not the kind of thing _______ most people can get over overnight. Overcoming shyness takes time and needs practice.

Here are some tips given _______ scientists.

Think of _______ to talk about before you leave home. Prepare things to talk about before you’re in a social situation. For example, if you know your classmates are ________ in an upcoming event, learn about it so you can join in the conversations.

Let people know you’re shy. If you’re shy, just show it Instead of letting people guess, ________ them the truth. Explain that you are shy and feel nervous ________ enjoy talking to people.

Make things easy for the other person. Remember, you’re not ________ only shy person around. Do what you think might help others feel good — for example, say hello or smile.

Pick one social skill to practice at a time Start simply. For example, smile or be ________ person to say hi. Choose skills you feel ________ with to practice for a day, a week, a month, or even a year.

1A. theyB. themC. theirD. themselves

2A. makeB. makesC. madeD. was making

3A. to beB. beingC. isD. be

4A. thatB. thoughC. ifD. because

5A. mustB. mayC. shouldD. need

6A. smileB. to smileC. smiledD. smiling

7A. whoB. whomC. thatD. whose

8A. byB. toC. forD. with

9A. whyB. howC. whatD. where

10A. interestB. interestsC. interestedD. interesting

11A. toldB. tellingC. to tellD. tell

12】/span>A. andB. butC. soD. or

13A. aB. anC. theD. /

14A. firstB. the firstC. oneD. the one

15

A. comfortably enoughB. enough comfortably

C. enough comfortableD. comfortable enough

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网