题目内容

【题目】Jack is my good friend. We’re in the same school and we’re in the same class, too. He is 12 years old, one year younger than I. His parents are both teachers in the middle school.

Jack is a good student. At school, he studies hard. His English is very good. He often helps other students with their English. Our teacher likes him and we like him, too. After school, we play sports, play soccer and basketball sometimes.

Every day, he gets up early in the morning. He reads English for 30 minutes. Then we go to school together by bike. In the evening, he does his homework at home. He doesn’t like to watch TV. But he often watches soccer games on TV. On Sundays, he goes out and does sports there too. My father takes me to the park on Sundays too. Sometimes we meet each other, and then we play sports and games there together. We are very happy together.

1Jack is 12 years old, and I am _______ years old.

A. 12 B. 11 C. 13 D. 10

2Jack often _______ at school.

A. studies English

B. plays soccer

C. does his homework

D. helps other students

3How does Jack go to school every day?

A. By bike B. In his father’s car

C. By bus D. We don’t know

4Jack likes to _______ at home.

A. do his homework

B. watch TV

C. do sports

D. watch soccer games on TV

5What does Jack do on Sundays?

A. He studies at home.

B. He plays sports with his parents.

C. He plays sports with me.

D. He goes out for a walk in his father’s car.

【答案】

1C

2D

3A

4D

5C

【解析】

文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍杰克和我是好朋友,我们在同一个班级,杰克的父母是中学的老师他的英语非常好他经常帮助其他同学学英语。每天我们骑自行车一起去上学。他不喜欢看电视,但是他经常在电视上看足球比赛。周末,他也出去做运动,有时,我爸爸也带我去公园。有时我们会相遇,然后我们一起玩得很开心。

1细节理解题。根据文中的句子He is 12 years old, one year younger than I.“他12岁,比我小一岁。”可知,我是13岁,故答案选C。

2细节理解题。根据文中的句子At school, he studies hard. His English is very good. He often helps other students with their English.在学校,他学习努力。他的英语很好,他经常帮助其他同学学英语。”可知,杰克在学校经常帮助其他同学,故答案选D。

3细节理解题。根据文中的句子Then we go to school together by bike.“然后,我们一起骑自行车去上学。”可知,杰克每天骑自行车去上学,故答案选A。

4细节理解题。根据文中的句子He doesn’t like to watch TV. But he often watches soccer games on TV.“他不喜欢看电视,但是他经常在电视上看足球比赛。”可知,杰克喜欢在家看电视上的足球比赛,故答案选D。

5细节理解题。根据文中的句子On Sundays, he goes out and does sports there too. … Sometimes we meet each other, and then we play sports and games there together. “在星期天,他也出去做运动有时,我们会相遇,然后我们一起做运动和游戏。”可知,杰克星期天有时会和我一起做运动,故答案选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,下列问题
B
Not all inventions are made by scientists. Kids can also make history with their inventions.
The state flagof Alaska was designed by 13-year-old Bennie Benson in 1926. His design was chosen from a flag-designing competition. It became the official flag in 1959. Bennie won a $1,000 scholarship(奖学金)and a watch.
Frank Epperson invented the Popsicle in 1905 when he was only 11 years old. It was called the Epsicle at that time. Frank left his drink outside the door over night with a stick(木棒)in it. That night the temperature dropped and everything was frozen including Frank's drink. That didn't stop him from tasting it, so today we have Popsicles to eat.
In 1642 Blaise Pascal designed the first counting machine when he was 18. The machine was forhis father, a tax collector, to make his job easier. Blaise named it “the Pasealine”. He made about 50 of them, but nobodywas interested in it. People thought it would take jobs away from them. 300 years went by, and the calculator(计算器)finally became a success. In 1968, the programming language(程序设计语言), PASCAL, was named after him.
(1)How old was Bennie Benson when he designed the flag?
A.13.
B.26.
C.46.
D.59.
(2)The underlined word “Popsicle” means “________” in Chinese.
A.凉茶
B.美味
C.冰柜
D.棒冰
(3)Why did Blaise Pascal invent the calculator?
A.Because he wanted to use it in a test.
B.Because he wanted to make his father's job easier.
C.Because he wanted to sell it for money.
D.Because he wanted to know how much money he should give to sellers.
(4)Why were people not interested in “the Pasealine” at first?
A.Because people thought it could make them lose jobs.
B.Because they thought it was useless.
C.Because it cost a lot.
D.Because there was no programming language then.
(5)This passage mainly tells us about_______.
A.several useful inventions
B.several inventions by kids
C.how to make history
D.how to become a successful inventor

【题目】阅读下面材料,根据要求完成填空。
D
Save the world's trees
"When it comes tothe Earth, there is no time to waste." says the Earth Day Network. And that isright. Protecting our environment is very important, and World Earth Day wascreated in 1970 to ask more people to protect our environment. On April 22, peoplearound the world celebrate Earth Day.
Every year thereis a special topic, and this year it is "Trees for the Earth", so Earth Daythis year will be all about planting trees. They are planning to plant 7.8billion trees within the next five years.
That's a biggoal, and you might wonder why trees are so important. Because they can take incarbon dioxide (CO2) and protect the air quality(质量). CO2 isa chemical in our atmosphere, but humans make too much of it. Each person makesabout 2.3 tons a year, which is bad for the environment.
Well guess what!Planting new trees is important because people cut down a huge number of trees.Last year, there were 3 trillion trees in the world, about 139 billion inChina. But according to China Daily, the world's total number has been almostcut in half since human civilization(文明) began. That's because 15billion trees are cut down every year.
So we need toplant more to make up for(弥补)the ones we lost. One treecan take in 21. 8 kilograms of CO2 per year. And it's still one ofthe cheapest and best ways to get rid of CO2.
But don't forget that we can also help the environment by cutting down on how much energy(能源) or water we useevery day. Every little thing helps.
根据短文内容,回答问题(1-4),英译汉(5)。
(1)When do people around the world celebrate World Earth Day?
(2)What is the topicof Earth Day?
(3)Why are trees soimportant to the earth?
(4)How much CO2can two trees take in each year?
(5)Put the sentence“It's still one of the cheapest and best ways to get rid of CO2.”into Chinese.

【题目】阅读理解
Sunday, March 20, 2016 Dear Mom and Dad,
The time has come: I'm graduating, and I thank you both for all your help during these 15 years. I still remember you used to say, “You can be whatever you want.” I'm so glad you are my parents, especially when I hear kids say they don't get on well with theirs. I'm glad that both of you give me support when I decide to do anything. You always try to help or encourage me, and that's very important to me Dad, I remember when you first took me fishing. It was very interesting. I loved going even though I never caught anything. I love staying with you and talking to you. I also remember when you would get angry with me. I realize you were only trying to show me the right way(31). When I would cry, you would always be there to try to cheer me up. That's what I call a good, loving, caring dad. Sometimes you and Mom don't agree with me, but you are there by my side in anything that I do, and that's why I love you so much.  
Mom, I enjoy going out with you and having our happy time every Friday night, and I hope that never changes. I love telling you everything. The best part about you is that you listen. I'm glad we do a lot together. You love to have fun, and Dad does too. You always give me your opinion and I listen. Thank you for bringing me up. Love always,
Allison
(1)How is the relationship between other kids and their parents in Allison's opinion?
A.They have problems with their parents.
B.They get on well with their parents.
C.They like to talk to their parents.
D.They like to listen to their parents.
(2)When might Allison's father get angry with her?
A.When she didn't accept him.
B.When she didn't do things rightly.
C.When she didn't catch any fish.
D.When she didn't agree with him.
(3)What makes Allison and her mother good friends?
A.Cheering up each other and playing together.
B.Listening to each other and having fun together.
C.Encouraging each other and giving opinions.
D.Going out together and staying with each other.
(4)Why did Allison write the letter?
A.To show her wishes to her parents.
B.To give some support to her parents.
C.To introduce her interesting parents.
D.To show her thanks to her parents.

【题目】请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
C
During my first twoweeks at the University of California, Berkeley, I experienced some unexpected,funny, and sometimes embarrassing(令人尴尬的) situations. Allowme to share some with you.
But first, let megive advice to other foreign students who plan to study in the United States. Checkthe weather before coming! I was very sure that California was sunny all year around so I left all my jackets and sweatersin Paris. It was a huge mistake! It rained almost every day during the first weekin Berkeley.
I have to say that I quickly forgot these unlucky events. Life in Berkeley is very pleasant and everythingis so easy compared to Paris. For example, in only 24 hours I bought a mobile phoneand made the lease(租约) agreement for aflat. What's more, almost all the shops are open on Sunday, which is very practicalfor me.
The first thing thatsurprised me is that students may come late to class. They freely enter and leavethe classroom many times during class, In France, students respect the teacher's lesson, so they are never late and they leave the classroom only at the end of theclass.
The local people inCalifornia are in general very nice, open and active, However, I am not totallyused to their habits yet. Indeed, I was used to shaking my friends' hands everyday in France. During my second day at Berkeley, I shook the hand of one of my classmateswhom I had met the day before and he told me “I think we already met!”
Another funny storyhappened during the first party I attended: A girl that I meet before came to hugme. I thought she wanted to kiss me like we usually do in France to say hello. SoI kissed her and she seemed a little bit embarrassed.
I live a great experienceat present, and I would just encourage any student to become a member in a programat UC, Berkeley.
(1)According to the writer's advice, before students study in America, they should .
A.make a lease agreement for a flat
B.leave their warm clothes at home
C.pay attention to the local weather
D.prepare a phone as early as possible
(2)When the writer's classmate said “I think we already met!”, he meant .
A.he and the write had known each other in France
B.Americans needn't shake hands when they met again
C.he was not used to shaking hands with others
D.the write had forgotten about their last meeting
(3)What does the writer mainly want to tell us?
A.His experience at UC, Berkeley.
B.The relationship between classmates.
C.His advice on studying abroad.
D.The difference in attending a class.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网