题目内容

【题目】 How can I become a better person? This question has been in my head for long. As students, we spend most of our time studying. I know learning at school, of course, makes us better persons, but I always dream of doing more.

Last year, I got to know a group of autistic(患自闭症的)children. We called them "the Snails(蜗牛)". It was hard to communicate with them at first, because they wouldn't like to. After a two-week training, I became more skilled. I got closer to them day by day. To my surprise, I found that every one of "the Snails" had his or her own talent. And their colorful pictures on the wall attracted my special attention, though it was difficult to tell what they were trying to express.

Moved by their pictures, I decided to hold a charity (慈善) sale. We walked on the busy street, selling their creative pictures. We sold 60 pictures that day. People thought their pictures were full of imagination.

Back to the question about how to become a better person, I think I am lucky enough to get my own answer.

1Do "the Snails" have their own talents?

2How many pictures did they sell that day?

3What is the writer's answer to the question "how to become a better person"?

4Do you think that selling pictures on the busy street is a very good way to help "the Snails"? Why or why not?

【答案】

1Yes./Yes, they do.

260. /They sold 60 pictures that day.

3Studying/Learning/Working hard at school and helping others in need.

4Yes, I think so. Because it can help to raise money, and make more people know about "the snails" and help them. / No, I don't think so. Because it may be dangerous on the busy street, and we can post the pictures on the Internet to get more people's attention.

【解析】

本文是一篇记叙文,主要讲述了我一直在想怎么变成一个更好的人,这个问题一直困扰着我,但是因为去年与自闭症的孩子们在一起相处的经历,让我找到了自己的答案。

1

根据“To my surprise, I found that every one of "the Snails" had his or her own talent”可知,我发现他们每个人都有自己的才能,故答案是Yes./Yes, they do.

2

根据“ We sold 60 pictures that day”可知,那天卖了60张作品,故答案是60. /They sold 60 pictures that day.

3

根据第一段“ As students, we spend most of our time studying. I know learning at school, of course, makes us better persons”可知,“努力学习”可以让他变得更好;根据文中去年的经历可知,他帮助了自闭症的孩子们之后,让他找到了成为更好的人的答案,所以“帮助需要帮助的人”也可以让他变得更好。故答案是Studying/Learning/Working hard at school and helping others in need.

4

本题是开放性题,同意或不同意,写出合理的理由即可。参考答案:Yes, I think so. Because it can help to raise money, and make more people know about "the snails" and help them. / No, I don't think so. Because it may be dangerous on the busy street, and we can post the pictures on the Internet to get more people's attention.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Sometimes I doubt the love between my parents. They don't________in the romantic (浪漫的) ways that I read in books. In their opinion, "I love you" is too luxurious (奢侈的) for them to say. Sending flowers to each other is even more________. And my father is really a man________has a bad temper (脾气).

One day, while my mother was sewing () a quilt, I asked her, “Is there love between you and Dad?” My mother stopped her________and raised her head with surprise. She looked at me________. I thought I had hurt her. After a while, she said, “Look at this thread (线). Sometimes it appears, ________most of it disappears in the quilt. It makes the quilt strong and warm. If life is a quilt, love________be a thread. It can________be seen anywhere or anytime. Love is inside.”

At that time I couldn't understand her until the next spring. My father suddenly got sick________. My mother had to spend a month looking after him in the hospital.________they were back, my mother helped him walk slowly on the country road every day. My father had never been so gentle (温柔点). The sun gently shone________the leaves. All of these________the most beautiful picture in the world.

The doctor said my father________well in two months. But after two months he still couldn't walk by himself. We were________him. But he told me that he just liked walking with my mother. Reading his eyes, I knew he loves my mother deeply.

Once I thought love meant flowers and gifts. From this________, I understand that love is just a thread in the quilt of our life. It makes life strong and warm.

1A.performB.actC.share

2A.necessaryB.importantC.impossible

3A.whoB.whomC.which

4A.businessB.workC.study

5A.in silenceB.in agreementC.in excitement

6A.andB.orC.but

7A.canB.needC.should

8A.alwaysB.usuallyC.hardly

9A.easilyB.seriouslyC.clearly

10A.AfterB.BeforeC.While

11A.overB.acrossC.through

12A.used upB.made upC.showed up

13A.gotB.will getC.would get

14A.worried aboutB.afraid ofC.bored with

15A.storyB.experienceC.conversation

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网