题目内容

【题目】 Have you ever heard of Iceland? Iceland is a European country. It used to be one of the richest countries in the world. Its total area is 103 thousand square kilometers. Summer in Iceland is very short, which lasts from June to August. Its winter starts from September and ends next May.

In 1980, Iceland started to develop its tourist industry. Forty years has passed since then. In summer, plenty of tourists from all over the world come here to have a visit. In winter, people in Iceland have to spend the long dark night. They usually have a lot of special activities, such as skating, riding snow motorbikes and having parties to have an exciting night.

Because of a long cold winter, Iceland has a short growing season. Food problem was always a headache for Iceland in the past. Now the problem is being solved.

Iceland — a Country in1

Its total area

103,0002kilometers

When Iceland started to develop its tourist industry

Forty years3

What people do to have an exciting night in winter

They4, ride snow motorbikes and have parties.

Why Iceland has a short5season

Because of a long cold winter

【答案】

1Europe

2square

3ago

4skate

5growing

【解析】

文章大意:本文主要介绍了一个欧洲国家——冰岛的面积、气候特征、旅游业的发展及其曾经面临的食品问题。

1】根据第1段中“Iceland is a European country.”讲冰岛是个欧洲国家,可知冰岛在欧洲,介词in后接European的名词形式Europe。故答案为Europe

2】根据第1段中“Its total area is 103 thousand square kilometers.”可知冰岛的总面积是103,000平方公里,结合题干中“103,000 ____ kilometers”可知此处缺少square。故答案为square

3】根据第2段中“In 1980, Iceland started to develop its tourist industry.”可知1980年冰岛开始发展旅游业,现在是2020年,结合题干中“Forty years ____”可知此处是说40年前,用ago表示以前。故答案为ago

4】根据第2段中“They usually have a lot of special activities, such as skating, riding snow motorbikes and having parties to have an exciting night.”可知冬天人们会滑冰、骑雪上摩托和聚会来度过一个激动人心的夜晚,结合题干“They ____, ride snow motorbikes and have parties.”and连接并列的谓语结构,ridehave都用原形,可知此处要用动词原形skate。故答案为skate

5】根据最后一段中“Because of a long cold winter, Iceland has a short growing season.”可知漫长的寒冬是冰岛植物生长季短的原因,此处用growing与原文保持一致。故答案为growing

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Mona Island is an amazing place to take a vacation. Some of the animals living there can’t be found anywhere else in the world. There are fascinating beaches and caves to explore(探险). The sea around the island has colorful fishes.

Mona Island is very small. The government of Puerto Rico(波多黎各) takes care of the island and has made it a natural reserve. That means the island’s animals and plants are protected from being harmed by people. Mona Island is different from most places because people are not allowed to live there. Only a few park workers are able to stay.

The park workers’ job is to keep Mona Island safe and wonderful. Rules must be followed on the island. One rule is that only 100 people at a time can visit the island. That way, the park workers can make sure the land and animals remain safe.

On the island, visitors can go to see Mona Island iguanas(鬣蜥) which live only on Mona Island.

Also, visitors can come to the island to have a close look at many kinds of fishes. They can dive(潜水) far below the surface. They use special tools to be able to breathe under the water. Through the clear water, visitors can see the bright colors of the fishes.

Visitors can also explore caves. Some of the caves even have paintings on the walls. These paintings were made by some Indians who lived on the island hundreds of years ago.

After a full day of fun activities, visitors can take a rest, listen to the night sounds, and watch the stars in the huge sky. The stars are easier to see. Visitors say that watching the stars is amazing. It’s the perfect end to a perfect day.

根据短文内容选择最佳答案。

1The underlined(划线的) word “reserve” in the passage means “________” in Chinese.

A.休息区B.保护区C.风景区

2Only 100 people at a time are allowed to visit the island so that ________.

A.many park workers are able to stay on Mona Island

B.the park workers’ job is to keep Mona Island safe and wonderful

C.the park workers can make sure the land and animals remain safe

3What can visitors do on Mona Island?

A.They can live on the island for several days.

B.They can go to see Mona Island iguanas.

C.They can meet the Indians who lived on the island hundreds of years ago.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Mona Island is a large island and taken care of by the government.

B.Fishes can dive far below the surface with special tools.

C.Visitors are amazed to watch the stars in the huge sky on Mona Island.

5What’s the best title for the passage?

A.Mona Island — an Amazing Place to Take a Vacation

B.Mona Island — a Good Place to Watch Stars

C.Mona Island — the Best Place to Protect Animals

【题目】 Height is important and almost everyone wishes he or she were taller, but do you know how to grow tall?

Height is just one of the features your genes(基因) decide.In fact, because you have two parents, your genes provide you with a height that usually lands somewhere between the height of each parent.If both your parents are tall, the most probably you will be tall, too.But genes don't decide everything.For example, eating an unhealthy diet can keep you from growing to your full potential(潜力). Getting plenty of sleep and enough exercise will help you grow to the expected height.

It's natural that you're wondering how fast you should grow.There's no perfect or right answer. Generally_speaking,_kids_grow_about_6_cm_a_year_between_age_3_and_the_beginning_of_puberty(青春期).

Your doctor will know how your growth has been going over the years. 2 cm here and 3 cm there make a little difference to the height you're at now.How have you been growing up to this height?What other changes may your body be going through?

Don't be ________ if you seem to have grown a lot in a very short time.Everyone has a growth spurt(高峰) during puberty.The age for starting puberty is about 10 for girls and about 11 for boys.But it can be earlier or later—between 7 and 13 for girls and 9 and 15 for boys.

1完成句子 If both your parents are short, the most probably you______.

2简略回答问题What can help you grow tall?

________________________________________________________________________

3将文中横线处空缺的一个单词填写在下面的答题线上。________________________________________________________________________

4找出并写下全文的主题句。________________________________________________________________________

5将文中画线句子译成汉语。________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网