题目内容

【题目】用括号内所给单词的适当形式填空。

1There will be more tall _________ (build) in the city of tomorrow.

2There will be _________ (few) cars and _________ (many) buses in the future.

3I think there will be _______ (little) pollution and _______ (much) free time in 100 years.

4Sally _________ (be) a doctor in five years.

5She ________ (can) play tennis when she was in primary school.

6There ________ (be) many tall trees around my house.

7There _________ (be) a new bridge over the river next year.

【答案】

1buildings

2fewermore

3lessmore

4will be

5could

6are

7will be

【解析】

1句意:明天的城市将会有更多的高建筑物。由句意可知这里应用名词形式building,前面有more“更多的”,所以用其复数形式buildings;故答案填buildings。

2句意:将来会有更少的汽车和更多的公共汽车。本题暗含着将来与现在的比较,所以使用比较级形式;few 的比较级fewer更少的(修饰可数名词复数);many 的比较级more更多的(修饰可数名词复数);故答案填(1). fewer (2). more。

3句意:我认为在100 内污染会减少,空闲时间会增多。句子暗含现在和将来进行比较,所以用比较级;little的比较级是less,修饰不可数名词,much的比较级是more,修饰不可数名词;故答案填(1). less (2). more

4句意:五年后莎莉将成为一名医生。由时间状语in five years可知本题时态用一般将来时,其结构为:will+动词原形,故答案填will be。

5句意:当她在小学的时候可以打网球了。根据时间状语从句when she was in primary school可知此处用一般过去时,can的过去式为could,故答案填could。

6句意:我的房子周围有许多高大的树木。由句意可知本题时态为一般现在时,there be句型后面的主语是trees,为可数名词复数形式,所以be动词用are,故答案填are。

7句意:明年将有一座新桥在河上。根据时间状语In five years可知时态使用一般将来时态,there be句型的一般将来时结构为:there will be,故答案填will be。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容选择正确答案。
A
Malls are popular places for Americans to go to. Some people spend so much time at malls that they are called mall rats. Mall rats don't stop shopping until they visit hundreds of stores.
People like malls for many reasons. They feel safe because malls have police stations. Parking is usually free. And the weather inside is always fine. The newest malls have beautiful rest places with waterfalls and large green trees.
The largest mall in the United States is the Mall of America in Minnesota. It covers 4.2 million square feet. It has 350 stores, eight nightclubs, and a large park! There are parking spaces for 12,750 cars. About 750,000 people shop there every week.
The first indoor mall in the United States was built in 1965 in Minnesota. People love doing all their shopping in one place. More malls are built around the country. Now malls are town centres where people come to do many things. They shop, and of course, they also eat in food courts(广场) that have food from all over the world. They see films at theatres. Some people even get their exercise by doing the new sport of "mall walking". Others go to malls to meet friends.
In some malls, people can see a doctor and even go to the church. In other words, people can do almost everything in malls. Now people can live in their favourite shopping centres in fact.
(1)Those Americans ____________ are called mall rats.
A.who eat in food courts at malls
B.who spend so much time at malls
C.who enjoy themselves at malls
D.who do all their shopping at malls
(2)The passage gives ____________ reasons why Americans like malls.
A.2
B.3
C.4
D.5
(3)According to the passage, Americans like doing shopping ____________.
A.in one place
B.in a quiet place
C.in a busy place
D.in different places
(4)What does the third paragraph mainly tell us?
A.People like to go to the mall.
B.The Mall of America is noisy.
C.When America had the first mall.
D.The Mall of America is very large.
(5)Which statement is TRUE according to the passage?
A.People can see a doctor in some malls.
B.Parking is free in all the malls.
C.The malls are only in big cities.
D.The largest mall is in Hong Kong.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网