题目内容
【题目】 Almost everyone has a question or two about living in space. What is life really like in space? And what do astronauts do there?
Astronauts living in space have the same hygiene needs as people do on Earth. When they wake up, they wash their hair, brush their teeth and go to the bathroom as well. However, because of micro-gravity (微重力), astronauts take care of themselves in different ways. For example, they use a kind of special matter to wash their hair and leg restraints (固定装置) to position themselves when they use the toilet.
Astronauts eat three meals a day: breakfast, lunch and dinner. Some food can be eaten in the natural form such as fruit. Other foods require adding water such as noodles. There are no fridges in space, so space food must be stored and prepared properly to avoid going bad.
Besides morning routine and eating in space, astronauts perform many tasks including checking the machines, updating computer equipment(设备), etc. At the same time, the control center on Earth sends messages to the astronauts through voice or emails with new instructions to assist them in their daily routines.
What’s more, living in space is not just all work and no play. A popular way of relaxation is looking out of the window. And they can also enjoy themselves by watching movies, reading books, playing cards and talking to their families during their free time.
【1】The underlined word "hygiene" in this passage probably means “________” in Chinese.
A.卫生B.饮食C.心理D.娱乐
【2】As for eating in space, which statement isNotTrue?
A.Astronauts eat three meals a day as people do on Earth.
B.Fruit can be eaten in the natural form.
C.Noodles can be eaten in space.
D.Food can be kept fresh in fridges.
【3】What's the main idea of Paragraph Four?
A.Eating in space.B.Working in space.
C.Relaxing in space.D.Living in space.
【4】Besides checking the machines and updating computer equipment, astronauts also need to __________ in their daily work.
A.communicate with friends on Earth
B.write e-mail letters to people on Earth
C.control the people at the control center on Earth
D.receive the messages and follow the instructions from the control center on Earth
【5】From this passage, we learn that _________________.
A.life in space is exactly the same as life on Earth
B.astronauts have little free time in space
C.living in space is different but interesting
D.there is no fun living in space
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】D
【5】C
【解析】
文章讲述了太空中的生活与地球不同之处,他们在上厕所时用一种特殊的物质来清洗头发和腿的束缚物(固定)来定位自己。航天员除了每天早上例行工作和在太空吃饭外,还要执行许多任务,进行不同方式的娱乐。
【1】词义猜测题。根据“When they wake up, they wash their hair, brush their teeth and go to the bathroom as well.当他们醒来的时候,他们洗头发,刷牙,去洗手间。”可知与卫生有关。 故选A。
【2】推理判断题。根据Astronauts eat three meals a day: breakfast, lunch and dinner.可知宇航员一天吃三餐,故A正确;根据Some food can be eaten in the natural form such as fruit.可知宇航员自然食用水果,故B正确;根据Other foods require adding water such as noodles.可知宇航员在太空吃面条,故C正确;根据There are no fridges in space, so space food must be stored and prepared properly to avoid going bad.可知太空中没有冰箱,食物不能放在冰箱保鲜,故D不正确。故选D。
【3】段落大意题。根据“Besidesmorningroutineandeatinginspace, astronautsperformmanytasksincludingcheckingthemachines, updatingcomputerequipment除了早晨的日常工作和在太空中的进食外,宇航员还执行许多任务,包括检查机器,更新计算机设备。”可知说的是工作。故选B。
【4】细节理解题。根据“At the same time, the control center on Earth sends messages to the astronauts through voice or emails with new instructions to assist them in their daily routines.地球上的控制中心通过语音或电子邮件向航天员发送信息,并发出新的指令,以协助他们进行日常工作。”可知,日常工作中宇航员接收信息并按照地面控制中心的指示操作。故选D。
【5】细节理解题。根据However, because of micro-gravity (微重力), astronauts take care of themselves in different ways.可知,宇航员以不同的方式照顾自己,故A错误;根据And they can also enjoy themselves by watching movies, reading books, playing cards and talking to their families during their free time.可知,宇航员在太空有空闲时间,太空生活不同但有趣,故B、D 错误,C正确。故选C。
先通读全文,了解大意。找到题干中的关键词,有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断要在抓住关键句子的基础上合理分析,才能得出正确的答案。例如小题2,推理判断题。根据Astronauts eat three meals a day: breakfast, lunch and dinner.可知宇航员一天吃三餐,故A正确;根据Some food can be eaten in the natural form such as fruit.可知宇航员自然食用水果,故B正确;根据Other foods require adding water such as noodles.可知宇航员在太空吃面条,故C正确;根据There are no fridges in space, so space food must be stored and prepared properly to avoid going bad.可知太空中没有冰箱,食物不能放在冰箱保鲜,故D不正确。故选D。
【题目】 Co-operation(合作)is always needed when make a project that the teacher gives you.First, discuss all you would like to do with your classmates. Choose one of the members to write down what you’re talking about. Then, with the ideas you get, list all you want. Everyone shares the duty for the project. You can collect information not only from books but also on the Internet. Making a survey and doing a research are also good ways. After that, all the members put what has been found together. Try to make the project more well-organized. In the end, you can give a report in front of your class to show the results of your hard work.
任务型阅读:根据短文内容,填写下列表格。
You need 【1】when you make a project. | |
How to do it? | ★First, discuss with your classmates and 【2】 one member to write down what you’re talking about. ★Second, collect and 【3】 all you want. Making a survey and doing a reseach are also good ways. ★After that, put what has been found together and 【4】 the project more well-organized. ★In the end , 【5】 the results of your hard work by giving a report. |
【题目】初中生活即将结束,你一定有许多好的学习和生活经验可以与大家分享。请根据下面的提示,以“How to be a good student”为题,用英语写一篇短文。
How to be a good student | ||
study | life | others |
be active in class do homework in time correct mistakes and go over … | believe in yourself form good life habits take more exercise … | keep a balance help each other … |
注意事项:
1. 词数:100词左右(文章开头已给出,不计入总共词数);
2. 文中不得出现真实姓名,校名等信息。
3. 文章必须包括所提供的主要信息,并所适当发挥。
How to be a good stududent
It’s very important to be a good student. Here I have some ideas to ___________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________