题目内容
7.| ourselves almost note laughed disappointed boss boring including quarter exciting still chances |
I(62)stillremember the first day of my high school.There were 28students in my class.A(63)quarter of them were boys;(64)includingme.The first lesson was English.When class began,our English teacher Miss Liu asked us to introduce(65)ourselves.When it was my turn,I got so nervous that I couldn't speak a word.Some students(66)laughedat me and I left so(67)disappointedwith myself.
When class was over,Miss Liu asked me to her office.She said to me,"Dong Lin,going to high school can be a bit difficult at first.But it can also be(68)exciting.Why not consider it as a wonderful new challenge with lots of(69)chancesof learning new things and making new friends?"Miss Liu's words helped me become more confident.
From then on,I write a thank-you(70)noteto Miss Liu every year on Thanksgiving Day.I would not have become so successful without her.
分析 【文章大意】本文是作者的自我介绍,文章重点介绍了自己中学时代的一次难忘的经历,即他的英语老师给他上的重要一课.
解答 61.boss.考查名词.
句意为:我是一家汽车公司的老板.分析句子成分可知,空格处为表语,且被定冠词所修饰,故填名词.根据句意和英语提示"of a car company",确定选择名词boss,其意思是"老板".the boss of a car company一家汽车公司的老板.故填boss.
62.still.考查副词.
句意为:我现在还记得我中学生活的第一天.分析句子成分可知,空格处为状语,故填副词.根据句意,确定选择填副词still,其意思是"仍然".故填still.
63.quarter.考查名词及短语.
a quarter of.句意为:他们中四分之一是男孩.分析句子成分可知,空格处为of结构的主语,且被不定冠词所修饰,应填名词.根据句意,确定选择名词quarter,其意思是"四分之一".a quarter of四分之一的;a quarter of them他们中四分之一.故填quarter.
64.including.考查介词.
句意为:包括我.分析句子成分可知,空格处和后面的名词组成介宾结构,作为状语,故填介词.根据句意,"我"也在其中,故填介词including,其意思是"包括".故填including.
65.ourselves.考查反身代词.
句意为:开始上课后,我们的英语老师刘老师请我们作自我介绍.分析句子成分可知,空格处为宾语,故填名词.根据句意和英语提示"asked us to introduce",确定选择填反身代词ourselves,其意思是"我们自己".introduce ourselves介绍我们自己.故填ourselves.
66.laughed.考查一般过去时及短语.
laugh at.句意为:有些学生嘲笑我.分析句子成分可知,空格处为谓语,故填动词.动作发生在过去,故用一般过去时.根据句意和英语提示"at me",确定选择填laughed.它是动词laugh的过去式.laugh at 嘲笑某人.故填laughed.
67.disappointed.考查形容词及feel (be) disappointed with句型.
句意为:我对自己非常失望.分析句子成分可知,空格处为表语,故填形容词.根据句意和英语提示"felt …with",确定选择填形容词disappointed,其意思是"失望的". feel (be) disappointed with对…感到失望.故填disappointed.
68.exciting.考查形容词.
句意为:但是,(它)也是很令人激动的事情.分析句子成分可知,空格处为表语,故填形容词.根据句意和上文"a bit difficult at first",确定选择填形容词exciting,其意思是"令人振奋的;激动人心的".故填exciting.
69.chances.考查名词复数及短语lots of.
句意为:为什么不把它看作一种新的挑战,这种挑战可以带来多种变化,即可以学习新东西,同时结交新朋友?分析句子成分可知,空格处为介词of的宾语,且被lots of所修饰,故填名词.根据句意和英语提示"challenge"和"lots of",确定选择填 chances,它是名词change的复数形式.lots of changes很多变化.故填changes.
70.note.考查名词及短语a thank-you note.
句意为:从那以后,每年的感恩节我都给刘老师写一封感谢信.分析句子成分可知,空格处为宾语,且被不定冠词所修饰,故填名词单数.根据句意和英语提示"thank-you",确定选择填名词note,其意思是"便条". a thank-you note(一封)感谢信.故填note.
点评 首先要通读短文,掌握大意,特别要注意上下文之间的联系,根据上下文之间的联系,选择恰当的语句来填空,就可以确定正确答案.
| Hopper Price:Free for Android and iOS system This app can predict(预测)when the price of the flight to your destination will be the lowest,when they will change and the best time to buy a ticket for a certain day and place.You can save money and book tickets quickly on this app. | |
| PackPoint Price:Free for Android and iOS system This app can provide a travel checklist for you and tell you what you need to pack according to the place you are going to,how long you are going to stay and why you are going there.So next time you won't feel sorry because of leaving something important at home. | |
| Dark Sky Price:Free for Android,$3.99for iOS system "Dark Sky"is in the list of the best apps for App Store in the year of 2015.It can tell you the weather when you get to your destination and predict the weather of the next hour and even the rest of the week with high accuracy(准确度). | |
| TripAdvisor Price:Free for Android and iOS system TripAdvisor is your special guide to hotels,restaurants and attractions worldwide.You can see millions of comments(评论),images and videos of the places you are going to visit.It can also tell you the place of interest nearby according to your location. |
A.出发地
B.中途站
C.目的地
D.机场
29.What can PackPoint help you to do?A
A.It can help you pack your luggage(行李)you need.
B.It can help you find the place you want to go to.
C.It can help you buy cheaper flight tickets.
D.It can tell you the weather of the place you'll visit.
30.According to the passage,which of the following is NOT TRUE?B
A.Dark Sky is good at predicting weather correctly.
B.Users can't watch videos of sights on TripAdvisor.
C.Packpoint can tell users what to take during a trip.
D.Users can book tickets that you want on Hopper.
| A. | who | B. | which | C. | whose | D. | whether |
| A. | hundred of | B. | nine hundreds | C. | hundreds of |
- ,but please return it by Saturday.( )
| A. | I'm sorry | B. | Of course | C. | Let me see | D. | No,thanks |