题目内容

18."Tammy!Come here,please!Mother needs your help in the kitchen."Her father called out to her.
Tammy was in her room,getting ready to do her homework."Yes,Daddy!"she replied."I'll be right there."
She hurried out of her bedroom and down the hallway.She was only nine years old.Her elder sister,Ella,had just moved away to go to a performing arts high school in another city.Her brother,Harry,was in middle school and always got home late.With Ella leaving home,Tammy was expected to do a lot more than she had ever done before,especially now,because her mother was ill.
Her father was in the kitchen."Tammy,I know you usually do your homework right now,but with things being different,we all have to change a little bit.I'll help you and Harry with your homework later on,OK?"
Her father had an apron(围裙) on over his clothes,and he looked kind of funny.He was doing the dishes and he always splashed(溅出) water all over when he did that.After helping her father with the dishes,Tammy helped set the table.
After supper,her father helped her and Harry with their homework,and then they played a board game so that their mother could lie down for a while.
The next morning,Tammy got up early on her own because she wanted to help her mother with breakfast.She made orange juice and even put bread in the toaster and got out the butter so that her mother could sleep for a few more minutes.
When her mother got up half an hour later,she was very surprised and moved to see the breakfast on the dining table.She gave Tammy a big hug.
"Thank you,Tammy.You really are mother's little helper now,aren't you?"
34.Why did Tammy's sister move out of their home?C
A.Because she hated doing housework
B.Because she was busy with her work.
C.Because her school was far away from home.
D.Because she disliked her family.
35.From Paragraphs 3 & 4,we can learn that TammyD.
A.was a middle school student
B.did well in all subjects
C.always did a lot of housework at home
D.was the youngest child in the family
36.What can we learn about Tammy's father from the passage?B
A.He was a very serious person.
B.He wasn't very good at doing housework.
C.He liked playing board games very much.
D.He always helped Tammy do her homework.
37.Which is the best title for this passage?C
A.Mother's Little Helper    
B.The Life of Tammy's Family
C.A Happy Family    
D.Tammy's School Life.

分析 这是一篇人物故事类阅读理解.本文主要写妈妈生病了,为了让妈妈休息,尽管不擅长,爸爸仍就做起了家务,并且让Tammy帮忙.晚饭后,爸爸又帮助她和哥哥做家庭作业.第二天早上,她又早早地起来给妈妈准备早餐,妈妈给了她一个大大的拥抱.

解答 (34)C.细节理解题.根据第三段"Her elder sister,Ella,had just moved away to go to a performing arts high school in another city."可知,她的姐姐Ella搬去了另一个城市的表演艺术学校.故选C.
(35)D.细节理解题.根据第三段"She was only nine years old.她只有九岁."及"Her elder sister 她的姐姐."还有"Her brother,Harry,was in middle school and always got home late.他的哥哥在上中学总是回家很晚."可以判断出她是家里最小的孩子.故选D.
(36)B.细节理解题.根据第五段"He was doing the dishes and he always splashed water all over when he did that."可知,他正在做饭,当他做这些的时候总是溅得到处是水.也就是说爸爸不擅长做家务.故选B.
(37)C.标题选择题.通读全文可知,本文主要写妈妈生病了,为了让妈妈休息,尽管不擅长,爸爸仍就做起了家务,并且让Tammy帮忙.晚饭后,爸爸又帮助她和哥哥做家庭作业.第二天早上,她又早早地起来给妈妈准备早餐,妈妈给了她一个大大的拥抱.结合选项,C项最为合适.故选C.

点评 做阅读理解时要注意,阅读时不要逐字逐句地翻译,也不要一句话反复阅读,抓住关键句子就够了,要以理解整个段落和整篇文章为主.

练习册系列答案
相关题目
10.A 15-year-old student who invented a flashlight(手电筒)getting power from the holder's body heat is going home today from California with a big prize and a chance to do further research.
Ann Makosinski was the only Canadian among the four winners at Google's international science competition.Thousands of young scientists from around the world took part in the competition.
Winning the science and technology competition was"a surprise".Ann said,"I think it will have a great influence on my future."
Ann thanked her family for encouraging her interest in science and said that her first toy was a box of transistors(晶体管).
Ann's prize includes  25,000and a"once-in-a lifetime experience"from Google for her Hollow
Flashlight,which has no moving parts or batteries.
The idea for the invention came from seeing unwanted batteries and her friend's experience.When Ann visited a friend in the Philippines,she saw the friend couldn't study when it became dark because there was no electricity or light.She saw the need for a flashlight that has no batteries---Hollow Flashlight.
In her project,Ann wrote"I made two flashlights that do not use any batteries or harmful materials.They do not make any noise and will always work.The flashlight needs at least a 5℃temperature difference between the holder's body and the environment around to produce light."
A video of Ann explaining how she created the flashlight has been watched more than 1.4million times on the Internet.
Though Ann was successful,she has not made a decision about her career path.Ann hopes that she can find way to join her love of film and science together.
The four winners were chosen from 15final competitors from eight countries.The competition attracted thousands of students in 120countries.
31.In which part of a newspaper can we probably read this passage?C
A.Travel.
B.Culture.
C.Technology.
D.Advertisement.
32.The first paragraph is written to be a(n)D.
A.discussion    
B.warning    
C.argument    
D.introduction
33.Paragraph 6mainly tells usB.
A.what prize Ann got for Hollow Flashlight    
B.why Ann invented Hollow Flashlight
C.What Ann saw in the Philippines    
D.how Ann's family encouraged her interest
34.According to the passage,we learnB.
A.it's easy to win the international science competition
B.Hollow Flashlight is safe,noiseless and can save energy
C.Ann has made a decision to be a scientist in the future
D.few people are interested in how Ann created the flashlight.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网