题目内容
【题目】 目前,新冠病毒肺炎(COVD-19)正在全球肆虐。假设你是李华,你的美国笔友Peter向你询问你的寒假过得如何。请写一封回信,向他介绍你的这次特别的春节和寒假线上学习情况,并向Peter提至少两条关于预防新冠病毒肺炎的建议。
要求:
(1) 80词左右;
(2)文中不得出现你的真实姓名、学校名和地名。
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】例文
Dear Peter,
This Spring Festival was very special for all of us, because of COVID-19 epidemic. We had better minimize outdoor activities as the government has required. We were informed of taking online classes at home instead of going back to school. The online lessons began at 7:00 am and ended at 5:00 pm, with each lesson lasting 40 minutes. To avoid eye strain, we only had six lessons every day, leaving enough time for self-study.
Though the situation has changed well, you had better avoid crowded places. Correctly wear a mask if you have to go out. Wash your hands frequently. Wish you safe and healthy!
Yours,
Lihua
【解析】
1.题干解读:本文是一篇书信作文,信中介绍了今年春节特别的情况,线上学习情况以及预防新冠肺炎病毒的建议。
【题目】听短文,填写下面表格中所缺的信息。短文读两遍。答案写在第六页相应答题卡处。
Before dinner | 【1】on time. You’d better【2】a small gift. |
During dinner | Never【3】up to get the food. |
After dinner | Don’t 【4】at once or stay too long. Call or 【5】a thank-you note. |