题目内容

【题目】 If you go shopping in any toy store, you can see clearly the different games and toys for boys and girls: there are a lot of pink toys on one side of the store for girls and dark colored cars, guns, and soldiers for boys. Some big stores with toys may even have a pink floor for girls and a blue floor for boys. In fact, it is difficult to buy a toy for a girl that is not pink.

Some people think that too much pink is bad for girls. Sue Palmer, writer of Toxic Childhood, is very worried that most girls over the age of three are crazy about the color. According to some scientists, this happens for two reasons. Firstly, most companies offer too many products in pink. Also, many parents think their little daughter looks cute in pink. Sue Palmer says that girls at this age cannot make proper decisions by themselves, but the pink can affect (影响) the choices and the decisions they will make in the future.

Some parents are worried too. For example, Vanessa Holburn, thirty-two, who has two girls under the age of four. Their bedrooms are a sea of pink and Vanessa is not happy. “Pink says that you are soft and gentle. Blue says that you are strong and powerful. I want my daughters to be strong and powerful. I'm worried that pink will not help them with that,” she says.

But not everyone thinks there's something wrong with pink, Grayson Turner is a father of three girls and he isn't worried at all, “People forget that things change all the time,” he says. “My girls used to love pink when they were little but as they get older, they change.” Turner explains that his twelve-year-old daughter never wears pink clothes anymore. “This love of pink is just a fashion and all fashions change,” he adds. “It’s only since the 1940s that people have started dressing girls in pink-before that it was a color for boys.”

根据短文内容,选择正确答案。

1How many reasons are there for most girls are crazy about pink?

A.TwoB.ThreeC.Four

2Which of the following best shows the structure of the passage?

A.①②/③④B.///C./②③/

3The underlined word "that" in Paragraph 3 means ________.

A.being soft and gentle

B.being strong and powerful

C.being gentle but powerful

4According to Grayson Turner, ________.

A.parents needn't worry about pink toys

B.all little kids love the color pink

C.pink has always been a color for girls

5The purpose of this passage is to ________.

A.explain why girls are crazy about the color pink

B.make parents less worried about the color pink

C.show people's different opinions about the color pink.

【答案】

1A

2C

3B

4A

5C

【解析】

女孩子买玩具或者衣服的时候爱好粉色的,而男孩的是蓝色的。人们就女孩喜欢粉色提出不同的观点和看法,有人担心粉色对女孩不好,有人觉得无需为此担忧。

1

细节理解题。根据第二段“According to some scientists, this happens for two reasons.”可知根据一些科学家的说法,大多数女孩都喜欢粉红色有两个原因,故选A

2

篇章结构题。根据文意可知,第一段提出了问题,第二段和第三段分别介绍了担心粉色对女孩不好的一些人和一些家长的看法;第四段则提出了反面的观点,一些家长觉得粉色没有什么不好;由此可知C选项符合文章的篇章逻辑,故选C

3

词义猜测题。that是一个代词,代指上文提到的事情,根据第三段“Pink says that you are soft and gentle. Blue says that you are strong and powerful. I want my daughters to be strong and powerful. I'm worried that pink will not help with that" she says”可知Vanessa想让自己的女儿强壮、有力,但她担心粉色不能帮助女儿们那样。可知 that 代指的是上句话中提到的strong and powerful;故选B

4

细节理解题。根据第四段“But not everyone thinks there's something wrong with pink, Grayson Turner is a father of three girls and he isn't worried at all,”可知Grayson Turner觉得无需为女孩喜欢粉色玩具担忧,故选A

5

主旨大意题。根据短文第二段第一句话Some people think that too much pink is bad for girls.第三段第一句话 Some parents are worried 及第四段第一句话But not everyone thinks there's something wrong with pink可知,这篇短文介绍了人们对粉色给孩子带来的影响的不同看法。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Birth orderdoes it matter? Are you different because you are the first, second, or third child in your familyor maybe the last of nine?

A study found that first-borns have an average IQ that is three points higher than people who fall into a different place in the birth order, perhaps because first-borns often help younger brothers and sisters, which improves their own skills. In 2007, an international organization of CEOs found that 43% of CEOs are first-borns, 33% are middle children, and 23% are last-borns. First-borns are more likely to be doctors and astronauts and get higher pay.

If first-borns are more successful, last-borns are generally more agreeable. They are also more likely to be funny, possibly to get attention from all the bigger people at the dinner table. Mark Twain and Stephen Colbert were both the youngest in large families, and Jim Carrey was the youngest of four. According to a 2007 Time magazine article, “The power of Birth Order.” last-borns are more likely to be artists and successful businessmen.

Then there are the middle children: we have not ignored (忽视) them! Many middle children are short of one-on-one time with their parents. They often feel short-changed: the oldest gets more rights, and the youngest is spoiled (宠坏的). Though they may be ignored, middle children are more likely to grow into easy-going adults.

Many factors make us who we are, but if the research is correct, birth order may be one of the most important factors.

1Who is most likely to be a CEO?

A.A first-born.B.A second-born.C.A third-born.D.A last-born.

2What can we learn about Jim Carrey?

A.He is a middle child.B.He is likely to be serious.

C.He is a successful businessman.D.He is likely to be agreeable.

3What does the underlined sentence mean?

A.They are usually controlled.B.They are always spoiled.

C.They are often popular at home.D.They are often treated unfairly.

4What can we learn from the 4th paragraph?

A.Middle children often get more attention from parents.

B.Middle children usually communicate with others well.

C.Middle children are more likely to get on well with others.

D.Middle children are usually famous artists and businessmen.

5What would be the best title for the text?

A.What makes you powerfulB.How you can be a CEO

C.What influence birth order has on youD.How you can grow up

【题目】 A healthy lifestyle is important to our lives. If we have unhealthy lifestyles, we may not be able to enjoy what life offers to us. So how we live has a direct effect on our health.

Remain active

This is the most important part of a healthy lifestyle. Remain physically active. Walk, run, play, swim, climb and jump, which can keep you physically fit. Avoid using vehicles as much as you can. If your job requires long hours of sitting, take breaks often, get up often and stretch, clean the house, do gardening, go cycling and So on. Do not let laziness hurt your body and mind.

Keep clean

Keep your surroundings clean. Tidy and well organized places are good for a healthy mind and body. Unclean and untidy places can not only trouble you but also make you sick.

Eat healthy food

What you eat has a direct connection to your body and mind. The healthier the food is, the healthier your lifestyle will be. If you like eating junk food, you are risking damaging your health. Choose well cooked food that includes most of the healthy nutrients(营养) .

Live naturally

This is probably the easiest way to live a healthy lifestyle. Be among nature as much as you can. Plant trees around your house. Avoid using harmful things to the environment, like plastics, chemicals and other man-made equipment. A natural lifestyle is a healthy lifestyle. Protect our nature and nature will protect us.

1What will happen if we have unhealthy lifestyles?

_______________________________________________________.

2Why should we keep our surroundings clean?

________________________________________________________.

3What is the most important part of a healthy lifestyle?

________________________________________________________.

4The healthier the food is, the healthier your lifestyle will be, isn't it?

_______________________________________________________.

5Can you give us other suggestions about a healthy lifestyle? Write one or two.

________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网