题目内容

【题目】阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式(每空不多于3个单词)。

What will happen if a family is without the Internet for a month? One American family decides to find out. They have sent an invitation to a US television station, hoping that it will send a film group to record their day-to-day life without technology1a month.

When the film group meet 2Smiths, they find that Mr. Smith, Mrs. Smith and their two kids are so crazy about technology that 3hardly do things together. At mealtime, no one 4(sit) at the dining table for their food. “Everyone just runs into the kitchen, takes their food and then goes back to their screen,” Mrs. Smith explains. “5 we don't make a change, our family will become strangers to each other!”

Getting back to the normal life without the Internet is not6(easy) , especially when the Smiths lose themselves in it. They have to make many 7(change) . For example, the two kids have to go to the school library 8(borrow)books for their scientific projects, and Mr. and Mrs. Smith need to go out shopping because they cannot buy things online. As the family have picked up the new lifestyle, they find that they can spend more time9chat) over meals, playing sports and doing all kinds of activities together.

10 a big change!

【答案】

1for

2the

3they

4sits

5If

6easy

7changes

8to borrow

9chatting

10What

【解析】

文章讲述了史密斯一家为了改变沉迷网络的生活状态,打算全家戒网,并邀请一个电影摄制小组来拍摄他们一个月的纪实生活.文中介绍了断网后他们生活的改变

1句意他们已经向美国电视台发出邀请,希望它能派一个电影小组记录他们的持续一个月没有科技的日常生活短语for a month意为“持续一个月”,这里的介词for意为“持续”,故填for

2句意当电影组与史密斯一家会面时,他们发现史密斯先生,史密斯夫人和他们的两个孩子对科技如此疯狂,以至于他们几乎不能一起做事。the Smiths表示史密斯一家人,the加姓的复数表示一家人,故填the

3句意当电影组与史密斯一家会面时,他们发现史密斯先生,史密斯夫人和他们的两个孩子对科技如此疯狂,以至于他们几乎不能一起做事。根据前面的主语是史密斯夫妇俩和他们的两个儿子,可知后面的代词用they代替,故填they

4句意吃饭的时候,没有人坐在餐桌旁吃东西。根据空格前的主语no one(没有一个人可知动词用三单形式,时态为一般现在时,故填sits

5句意如果我们不做出改变,我们的家人将成为彼此的陌生人根据our family will become strangers to each other!(我们的家将会彼此都变成陌生人可知前面所说的是如果再不改变的话,故填If

6句意回到正常的没有互联网的生活不容易,特别是当史密斯一家迷失自己的时候根据后文especially when the Smiths lose themselves in it尤其当史密斯一家对它着迷的时候,可知前文所说的 the normal life without the Internet 没有网络的正常生活是不容易的,故填easy

7句意他们不得不做出许多改变。根据后文语境兄弟俩不得不去学校图书馆,史密斯夫妇需要出去到商店购物,因为不能网购了,由此可知这是他们生活的改变,推出是名词“change改变,结合题干,make many changes做出很多改变,名词复数形式,故填changes

8句意例如,这两个孩子必须去学校图书馆借阅他们科学项目的书籍,史密斯先生和夫人需要外出购物,因为他们不能在网上买东西。这里“去借书”是目的,所以用不定式做目的状语,故填动词的不定式形式to borrow

9句意随着家庭开始养成新的生活方式,他们发现他们可以花更多的时间聊天吃饭,体育运动以及一起做各种活动。短语spend time doing意为“花费时间做…”,故填动词“聊天”chating形式chatting

10句意多么大的改变啊!这里是感叹句,感叹的是“名词”change“变化”,所以用what来引导,故填What

本题最后一题出现了感叹句的引导词的选择这里简单总结感叹句的用法常见的有howwhat开头的两种形式。how用于修饰形容词、副词或动词;what用于修饰名词。1. How + 形容词(副词) + 主语 + 谓语。例如:How beautiful the flower is! 这花多漂亮啊!2. How修饰动词,构成“How + 主语 + 谓语”句式。例如:How time flies! 时间过得真快呀!3. “How + 形容词(副词)”(省略主语和谓语)。4. What (a/an) + 名词。例如:What fun! 多么有趣啊!5. What (a/an) + (形容词)名词 + 主语 + 谓语。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据提问回答下面的问题。

Chris is not a traditional explorer(探险者)—he usually works in an office for a large organization.Yet his job can sometimes be just as exciting and dangerous as being an explorer.

Chris works for MSF, an organization also known as Doctors Without Borders (无国界医生).MSF sends trained doctors all over the world to help people after a war or a disaster.Chris is a doctor from France who has travelled to many places to organize programmes that help people.

At the moment, there are over 27,000 trained medical staff taking part in MSF projects and tasks.The organization received the Nobel Peace Prize in 1999.All kinds of doctors can volunteer for MSF.They need to be prepared to go almost anywhere in the world and, of course, they should expect difficult conditions.Doctors with experience in tropical(热带的) diseases are especially useful because most of MSF’s work is in Africa.When MSF accepts a doctor for a task, he has to go for at least six months.When doctors have completed a few tasks, they might be sent on an emergency task following a disaster, such as an earthquake.

But why would a doctor leave a comfortable life and a good salary to join MSF? According to Chris, the experience you gain is a great help in your career.Besides, just like the explorers of the past, you need to keep an open mind and learn to mix well with the people you meet.Most importantly, at the end of each task, you have made a real difference to people’s lives.

1When does MSF send trained doctors all over the world to help people? (no more than 6 words)

2How many trained medical staff are taking part in MSF projects and tasks now?

3What kind of doctors are greatly needed in Africa?(no more than 6 words)

4According to Chris, what is the most important after finishing a task of MSF?

5Why is a MSF doctor’s job exciting and dangerous? (请自拟一句话作答)

【题目】

The Folk Art Show

The best chance to learn about local art and culture.

Open: October 20-25

Organizer: City Museum

Address: 110 Century Road

Telephone: 72314431

Scan the QR code (扫描二维码) to get more information and book tickets.

The City Flower Show

Open: October 8-17

Price: ¥50 for each adult; ¥25 for each child; free under the age of 10; 20% off for groups over 10.

Address:112 New Town Road, Moonlight City

Telephone: 53418899

Visit www. flowersforlife. com for more information.

Camp of Folk Art

Would you like to learn paper cutting, Huangmei opera or to make paper flowers?

Come to Camp of Folk Art 2014 at the Youth Center!

Age: 13 to 18

Time: December 13-20

For more information, call the Youth Center at (010) 1106-2107.

Pop Music Week

Bands from home and abroad will give performances in Sunshine Park. Local bands and DJs from local radio station are waiting to share music with fans. Good chance for you to make friends with similar hobbies.

Price: ¥30—¥50

Time: 9:00 a.m.—9:00 p.m., December 21-27

根据短文内容,选择最佳选项

1By scanning the QR code, you can get ______.

A. an e-mail from City Museum

B. more information about the Folk Art Show

C. a ticket to the museum for free

D. a gift from the City Museum

2Tommy is a 9-year-old boy. He wants to visit the City Flower Show with his parents. How much will they pay?

A. ¥25. B. ¥100. C. ¥125. D. ¥150.

3If Jane wants to learn to make paper flowers, she should go to ______.

A. Century Road B. New Town Road

C. the Youth Center D. Sunshine Park

4Phillip, 20 years old, is NOT allowed to go to ______.

A. the City Flower Show B. Camp of Folk Art

C. the Folk Art Show D. Pop Music Week

5______ lasts for the fewest days.

A. The City Flower Show B. Camp of Folk Art

C. The Folk Art Show D. Pop Music Week

【题目】Today there are 7.4 billion people on the earth. By the year 2050 there may be 12.5 billion. There are many people to feed. We need more and more food.

One way to produce more food is growing stronger plants. For thousands of years, farmers have made plants better. Every season, they pick the best plants for the next season. It works very slowly. Since 1983, scientists have been able to change plants more quickly by changing their genetic (遗传的) material. Foods from plants grown in this way are called genetically modified foods, or GM foods.

By changing the genetic material of a plant, it is possible to make new plants. Scientists make plants which are strong against plant diseases. They can also help in our diseases; a kind of rice will be grown, for example, which stops people becoming blind.

Rich countries produce GM foods because they are easy to grow and bring in more money. Poor countries are interested in them because they help produce more food.

GM plants are not natural. No one knows how good or bad they are. Making GM foods is only one way of feeding people in 2050. There are strong feelings against them because they are unnatural. They may feed people, then hurt them or their children later. But both rich and poor countries are interested in their uses, and they are not going to go away. In 2050, we may think differently about them.

1---How many people are there on the earth now?---_________ billion.

A. 7.4 B. 12.5 C. 18.5 D. 20.5

2How have scientists been able to change plants more quickly?

A. By making the best plants. B. By asking the farmers to grow plants.

C. By changing their genetic material. D. By changing planting environment.

3Why do poor countries produce GM foods?

A. Because they are easy to grow and bring in more money.

B. Because they are easy to grow and very cheap.

C. Because they help produce more food.

D. Because they are the best plants.

4What’s the meaning of GM in the second paragraph?

A. 传统 B. 非转基因 C. 自然 D. 转基因

5Which of the following is NOT true according to the passage?

A. GM plants are not natural.

B. GM plants are strong against plant diseases.

C. Everyone knows how good or bad GM plants are.

D. GM foods may hurt people or their children later.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网