题目内容

【题目】 I always have these questions in my mind-how does anxiety influence how we think? What classroom environments are most helpful to learning? Most experts agree that having the right team of people to come up with ideas to argue for plays an important role to find out the answers.

However, how do we know who the right people are when making a team? From the classroom and the workplace, to the laboratory and the playing field, research shows that diverse groups of people often make better decisions.

Professor Scott Page believes different ways of thinking from a particular group produces something additional. When people with their own "tools" come together to work on difficult tasks, the results are powerful.

Groups with different genders(性别) also hold merit here. Christine Lagarde said that better decisions are made when women and men come together at the table, creating what she calls a "larger horizon". She mentioned that while women make up only 2% of bank CEOs worldwide, banks who count women among the top leadership are likely to have better economic outcomes( 结果).

In 2010, researchers examined the performance of about 700 people (both men and women), working in groups of two to five, solving both simple and difficult tasks. They discovered that the best predictor of performance wasn't the average intelligence of group members. Instead it was a collective measure of intelligence, which had much to do with the number of women in the group. As women are good at reading others' faces and making the best of different opinions, they help to bring out a more productive outcome.

Finally, it turns out that the size of the group matters, too. Smaller groups can actually be more creative. A new study from University of Chicago found that while bigger teams are important for advancing science, smaller groups help "break it down"-a key part of creativity.

In today's workforce, people come together to cooperate on tough tasks, being encouraged to look to each other. Brainstorming with others in small, diverse groups helps ideas to shine in our mind and, more often than not, leads to the solution. It's a research-driven model for how to develop our collective problem-solving abilities by having the right teams of people producing good ideas worth fighting for.

1The underlined word "diverse groups" in Paragraph 2 probably means "______".

A.groups in which people have a close relation

B.groups with people who like thinking and sharing

C.groups in which people are different from each other

D.groups with people who are good at solving problems

2What can we learn from the research in 2010?

A.Groups with both genders make teamwork more fruitful.

B.Women are better at reading and accepting others' minds.

C.The average intelligence of group members really matters.

D.Banks should depend more on women in decision-making.

3What does the writer mainly want to show us?

A.Women in a group influence the collective intelligence.

B.Different groups of people usually produce different ideas.

C.Diverse teams can be expected to work out better outcomes.

D.The size of the group is important in dealing with problems.

【答案】

1C

2A

3C

【解析】

短文大意:本文关注的是团队合作,研究表明,不同的人群往往会做出更好的决定,不同性别的群体也有自己的优点。在当今的劳动大军中,人们聚集在一起,共同完成艰巨的任务,相互鼓励,相互尊重。在不同的小群体中与其他人进行头脑风暴,有助于思想在我们的头脑中闪耀,而且往往有助于解决问题。

1题意:在第2段下划线的单词“diverse groups”可能意味着“______”。考查词义理解。根据上文“From the classroom and the workplace, to the laboratory and the playing field从教室和工作场所,到实验室和运动场”,可知是来自不同领域的多样化团队,groups in which people are different from each other(成员各不相同的小组)符合题意,故选C

2题意:我们能从2010年的研究中了解到什么?考查细节理解。根据They discovered that the best predictor of performance wasn't the average intelligence of group members Instead it was a collective measure of intelligencewhich had much to do with the number of women in the group 他们发现,表现的最佳预测指标不是小组成员的平均智力,而是一种集体的智力测量方法,这一方法有这与群体中女性的数量有很大关系,可以推断出,男女都有的团体使团队合作更有成效,故选A

3题意:作者主要想告诉我们什么?主题归纳题。根据It's a research-driven model for how to develop our collective problem-solving abilities by having the right teams of people producing good ideas worth fighting for.这是一个研究驱动的模式,用于培养我们集体解决问题的能力通过让合适的团队产生值得为之奋斗的好点子.结合文章内容可以推测,作者主要想给我们展示的是:可以期望不同的团队会产生更好的结果,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】下面文章中有五处需要添加小标题。请从以下选项(ABCDEF)中选出符合各段意思的小标题,选项中有一项是多余选项。

A.Why might"friends"websites be dangerous? B.What do people do on"friends"websites?

C.How to use websites safely? D.How can I find"friends"websites?

E. Where do Lucy's friends live? F.Why are"friends"websites popular?

“ Friends” websites网页)

31________

Lucy lives in New York. She has 204 friends and she makes two or three more friends every week.

About 20 of her friends also live in New York, so she often sees them. The others live in somewhere else.She never meets these friends, but she talks to them on the Internet They are her"MySpace Friends”.

32 ________

Websites like MySpace, Yahoo and Weibo are very popular all over the world, especially with young people. People give information about themselves. They show photos and give opinions online.They also write about their favorite films, music.and TV programs.

33 ________

For many young people, the homepage is very important. It says, " This is me! I have something to say. These things and these people are important in my life. And these websites are also an easy way to talk to a lot of different people. That is why teenagers like these "friends"websites.

34 ________

But some people are worried that these websites aren't safe For example, it is impossible to know

that the information on a homepage is true. Maybe the 16-year-old girl you talk to online is really a 40-year-old man. So here is some advice.

35________

Do not put photos of yourself on your webpage. Do not meet people that you only know because of the website. And finally, remember that online friends are fun, but they are not the same as real friends

1________

2________

3________

4________

5________

【题目】 Michael was a good boy. He was hard-working but shy, so he had no friends at school. James was a new student in his class. Other students soon got on well with him except (除了)Michael.

One day, some boys put some money into Michael ’s bag and one of them pretended(假装) to have lost his money. Of course, they found the money in Michael ’s bag at last.

Michael felt shameful, but he could not say anything about it. Soon his classmates called him a thief(小偷) and laughed at him at school. His teachers also believed he stole the money and called his parents to the school too. Just then, James stood out and helped Michael make everything clear.

From that day on, Michael and James became good friends. James often took Michael to take part in many activities and Michael became active. Michael often helped James with his Maths. Then Michael got more friends, and he became the monitor in his class.

根据短文内容,选择最佳选项。

1Michael had no friends at school because________.

A.he was a new studentB.he couldn't get on well with James

C.he was shyD.he worked very hard

2The underlined word “shameful” means “ _______” in Chinese.

A.害怕的B.高兴的C.激动的D.羞耻

3At last, Michael ’s classmates knew Michael was not a thief with the help of________.

A.JamesB.some boysC.his teacherD.his parents

4James may not be good at ________.

A.MusicB.MathsC.ScienceD.English

5Which of the following is TRUE according to the last paragraph(段)?

A.The classmates were angry with James.

B.Michael was still very shy.

C.James was a good monitor.

D.Finally, Michael became active and had more friends.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网