题目内容
【题目】阅读理解
The Blacks are American tourists. They visit now in Beijing. This is their first visit to China. They are going to stay in China for three months. They want to visit some big cities and villages. They hope to learn some Chinese, too.
Mr Black is a taxi driver. He likes to drive in Beijing. Mrs Black is a school teacher. She is visiting a city school today and a village school tomorrow. Their daughter is a middle school student. She is going to meet some Chinese students.
They are taking a lot of pictures in China. When they return to America, they are going to show the pictures to their friends. They want the American people to know more about China.
(1)The Blacks are from________.
A.China
B.England
C.Canada
D.the USA
(2)The Blacks are staying in________ now.
A.England
B.Beijing
C.Shanghai
D.New York
(3)Mr Black is________.
A.a teacher
B.a doctor
C.a taxi driver
D.a worker
(4)There are______ people in Mr Black's family.
A.two
B.three
C.four
D.five
(5)Why are they going to show the pictures to their friends when they go back to America?
A.Because the pictures are very beautiful.
B.Because they like China.
C.Because they want the American people to know more about China.
【答案】
(1)D
(2)B
(3)C
(4)B
(5)C
【解析】文章大意:本文介绍了布莱克一家的职业,他们来中国旅行拍了很多照片,想回到美国后,让朋友更多的了解中国。
(1)细节理解题。根据The Blacks are American tourists.可知布莱克一家来自美国,故选D。
(2)细节理解题。根据The Blacks are American tourists. They visit now in Beijing.可知布莱克一家现在住在北京,故选B。
(3)细节理解题。根据Mr Black is a taxi driver.可知布莱克先生是一个出租车司机,故选C。
(4)推理判断题。根据Mr Black is a taxi driver. He likes to drive in Beijing. Mrs Black is a school teacher. She is visiting a city school today and a village school tomorrow. Their daughter is a middle school student.可知布莱克一家有布莱克先生,布莱克太太,和他们的女儿,一共有三口人,故选B。
(5)细节理解题。根据When they return to America, they are going to show the pictures to their friends. They want the American people to know more about China.可知他们回到美国,向他们的朋友展示他们拍的照片,是因为他们想要美国人更多地了解中国,故选C。
【题目】根据语境从方框中选择恰当的短语填空,有的需要变换形式
close down, in fact, have to, some day, part of |
(1)I practise basketball every morning and it is my life.
(2)Mary hopes to visit the moon
(3)Three years ago Jimleave his home town to look for a job in the city.
(4)—Bob's companylast month.
—That's too bad.
(5)John didn't go to university. he left school at 16.