题目内容

【题目】Do you want to have a special holiday with your family? Welcome to Taiwan, China's biggest island. We'll show you the best of Taiwan Island by a four-day tour,

Price:

Only 5,000 yuan for each person, and 3,200 yuan for children under 1.2 meters.

Including(包括):

Round trip plane tickets between Beijing and Taiwan, bus service around Taiwan and great tour guide service.

You can visit:

Office hours:

Monday to Friday: 9:00 a.m.-7:00 p.m.

Saturday: 9:00 a.m.-5:00 p.m.

Tel: 6459-9561

Book by phone now and then just enjoy your travelling!

1The money of the tour doesn't include ________.

A. plane tickets B. bus service C. train tickets D. guide service

2If you like going shopping, you can't miss ________.

A. Sun Moon Lake B. Mount Ali C. People Lake D. Gaoxiong

3Mrs. White wants to take the tour with her two children. Her son is 1.1 meters and her daughter is 1.5 meters, so she should pay ________.

A. 11,400 yuan B. 13,200 yuan C. 15,000 yuan D. 9,600 yuan

4The advertisement wants to ________.

A. invite more people to take the tour B. tell us something about Taiwan

C. tell us how beautiful Taiwan is D. show us the famous places in Taiwan

【答案】

1C

2D

3B

4A

【解析】

这篇短文给我们介绍了一个去台湾的四天的旅行,包括行程的安排、价格、一些景点的简要介绍等。

1细节理解题。根据短文中Round trip plane tickets between Beijing and Taiwan, bus service around Taiwan and great tour guide service.可知,价格包括了北京到台湾的往返机票,台湾周边的公交服务和导游服务。由此可知C选项没有提到,选C

2细节理解题。根据第四个景点的介绍中It’s a great place for women to spend a full day shopping可知,高雄这个地方可以让女士们购物一天。故应选D

3细节理解题。根据题意和短文中对价格的介绍Only 5,000 yuan for each person, and 3,200 yuan for children under 1.2 meters.可知,White夫人是5,000元,儿子身高1.1米,所以是3,200元;女儿身高1.5米,也是5,000元,一共是13,200元,故应选B

4推理判断题。根据文意可知,这篇短文是一个广告,给我们介绍了一个去台湾的旅行,目的是希望更多的人去旅行,故应选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据其内容回答文后各个小题。

Alice in Wonderland

Chapter 2

Alice was not hurt, so she jumped to her feet in a moment. She looked up, and found the White Rabbit was still in sight. She was close behind it when she turned the comer, but the Rabbit was no longer to be seen. She found herself in a long, low hall.

There were doors all around the hall, but they were all locked.

Alice walked sadly down the middle, wondering how she was ever to get out again.

Suddenly, she came upon a little three-legged table. There was nothing on it but a tiny golden key, and Alice's first idea was that this might belong to one of the doors of the hall.

But, alas! Either the locks were too large, or the key was too small. However, on the second time round, she came upon a low curtain she had not noticed before and behind it was a little door.

She tried the little golden key in the lock, and she was pleased to find it fitted!

1The hall where Alice stayed is___________.

A. long and low B. big and high C. wide and low D. big and wide

2What did Alice want to do when she got to the hall?

A. She wanted to know how to get some food

B. She wanted to know where her sister was

C. She wanted to find out how to get out again

D. She wanted to meet the Rabbit

3Where did Alice find the tiny golden key?

A. B. C. D.

4How did Alice feel when the gold key fitted into a lock?

A. Tired B. Shocked C. Happy D. Interested

5Which is TRUE according to the passage?

A. Alice had never seen the White Rabbit before she got to the hall

B. Some of the doors around the hall were locked

C. Alice noticed the little door as soon as she entered the hall

D. The passage is from Alice in Wonderland.

【题目】Who wants to carry a bulky bag to school? No children. Nobody wants one shoulder to be lower than the other, and paining, too. In India, most of people would look at the reduction(减少) of textbooks as a way out. But in a country like America, there are always more choices. A company called goReader has created a “school bag” which is the size of a laptop computer, weighing about 1.5 kg. The goReader has a color screen and can “hold” all the textbooks that a student may need, says a report in The Asian Age newspaper.

The company plans to work closely with the publishers(出版商) of textbooks so that these books can be supplied on the Internet. All the students will have to do is to download their textbooks from the Internet. Taking notes and marking important parts of a lesson can be done just as lots of students have done on their textbooks before.

At present, the plan is being tested out in a university. Richard Katzmann, the owner of this company is having his creation tested at Chicago's DePaul University, where he studied. Does that mean it is goodbye to the new paper, and the smell of the black ink?

1What does the underlined word “bulky” in the first line mean?

A. old and dirty

B. big and heavy

C. small and light

2According to the passage, what would Indians do to solve the problem?

A. They would reduce the textbooks.

B. They wouldspan> invent a new machine.

C. They would work with the publishers.

3The writer may think that Americans have a ________ way to solve the problem.

A. worse B. better C. more impossible

4The goReader may be a machine ________.

A. that is like newspaper

B. that can work as a teacher

C. that can be used as textbooks

5When the new machine is used, it is possible that ________.

A. students might study at home

B. students might study by themselves

C. students might study without paper textbooks

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网