题目内容

【题目】阅读理解。

A

It was Sunday. I took my daughter Tina to the hospital to visit her cousin Mike. It was the first time for Tina to go to a hospital. She had her teddy (泰迪熊)Elvis with her. In the hospital there were many sick children.

1”a little boy asked.

“Elvis. He likes hot chocolate and fruit cakes.2

“Yes, but we cannot bring it here,” a girl said.“It is not hygi... hygia...”

“Hygienic(卫生的),”a nurse said. The nurse told Tina the children were too sick to play with a teddy. “3” she added.

When we came back from the hospital. Tina was quiet. The whole afternoon, she was busy drawing.

“Mom, can we give these pictures to the children?4

“Yes, dear! We can go now!”

Helping others is the best present in the world. An hour later, every child in the hospital had a teddy. The children were happy.5.

根据短文内容从下面方框内的五个选项中,选出合适的句子填到原文中,使原文句子通顺、结构完整。将序号填入文后横线上。

A.Tina also felt happy to help them.

B.Do you have a teddy?

C.Although they like teddy very much.

D.What's your teddy's name?

E.They really want a teddy.

【答案】

1D

2B

3C

4E

5A

【解析】

这篇短文讲述的是Tina和妈妈一起去了医院,在那里她看到了很多生病的孩子,他们都很喜欢泰迪熊,但是却不能和泰迪熊玩。于是Tina就画了很多画送给他们,Tina和孩子们都非常开心。

1根据空格后a little boy asked可知,这里填的是男孩问的问题,再根据下面的回答“Elvis.以及上文第一段中She had her teddy (泰迪熊)Elvis with her可知,Elvis是作者女儿的泰迪熊的名字,所以这里的问题是“你的泰迪熊叫什么名字”,故选D。

2根据下面的回答“Yes, but we cannot bring it here,” a girl said.“可知,这个空应填一个一般疑问句形式,而且根据句意我们可以知道,这里是作者的女儿反问医院里的孩子他们是否有泰迪熊,故应选B。

3根据文意“Hygienic(卫生的),”a nurse said. The nurse told Tina the children were too sick to play with a teddy.可知,一个护士解释说:虽然他们都很喜欢泰迪熊,但是他们都生病了,不能玩泰迪熊。因此这里应选C。

4根据上文The whole afternoon, she was busy drawing. “Mom, can we give these pictures to the children可知,Tina画了很多画 ,想要送给那些生病的孩子们,因为她知道他们都很喜欢泰迪熊,故这里应选E。

5根据上文Helping others is the best present in the world. An hour later, every child in the hospital had a teddy. The children were happy可知,Tina帮助了那些孩子们,孩子们很开心,Tina也很开心,因为帮助别人是这个世界上最好的礼物。故应选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

The cute and lovely animals always bring the world so much surprise . Look ! This photo of a panda falling off the stage(舞台)was chosen to be one of the best pictures in 2016 by many famous newspapers and magazines in January , 2017 .

How did the photo come ? Zhang Lei works for the West China City Daily in Chengdu . On September 29 , 2016 , he went to Chengdu Research Base for his interview . It’s said that twenty-three baby pandas were born in the base in 2016 .

On that day , the workers in the base carried all the baby pandas out for a show . At first ,all the babies were lying on a big green stage . Then some of them began to climb around . Suddenly , one of them wasn’t careful and fell off the stage . Then a worker ran to help it up . Just then Zhang Lei happened to see the interesting scene(场景)and quickly took such a wonderful photo.

As soon as the photo came out , it went popular on the Internet . And finally , it became one of the world’s best news pictures in 2016 .

根据短文内容,选择正确答案。

1What may Zhang Lei do ?

A. He’s a keeper . B. He’s a reporter .

C. He’s a teacher . D. He’s a doctor .

2What happened on September 29 , 2016 in Chengdu Research Base ?

A. Zhang Lei became a keeper there .

B. The baby pandas gave a special show .

C. A baby panda was born on that day .

D. The workers took photos of the pandas .

3How many baby pandas were born in Chengdu Research Base in 2016 ?

A. Twenty-three. B. Twenty-two. C. Thirty-three. D. Thirty-two.

4Why did the baby panda fall off the stage ?

A. Because it felt bored .

B. Because it was hungry .

C. Because it wasn’t careful .

D. Because it was funny .

5Which of the following is TRUE ?

A. The falling panda wasn’t very popular with other pandas .

B. The falling panda was the smallest one of all in the base .

C. The photo of a panda falling off the stage was the best photo in the world in 2016 .

D. Zhang Lei saw the interesting scene and took the wonderful photo .

【题目】There was a car accident at 3:30 yesterday afternoon. Some policemen arrived there. They found four witnesses (目击者) in the street when the accident happened. The policemen asked them some questions. Here are their answers.

witness

Description(描述)

Homer

I was walking along the street when the car accident happened. The white car hit the black car and the white car ran away quickly.

Marge

When the car accident happened, I was shopping in the store. I remembered the car number of the white car.

Lisa

I was calling my parents when the car accident happened. I was so nervous and I forgot to write down the car number.

Bart

I was walking my dog along the street. When I saw it, I called the police at once. There were lots of people around them.

根据短文内容选择正确答案。

1The underlined word “them”refers to .

A. the drivers B. the policemen C. the witnesses D. the students

2Who was shopping when the accident happened?

A. Homer. B. Marge. C. Lisa. D. Bart.

3What was Bart doing when the accident happened?

A. He was driving a car. B. He was shopping.

C. He was calling his parents. D. He was walking his dog.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The black car ran away quickly. B. Marge was very nervous.

C. Lisa didn't write down the car number. D. Lisa called the police at once.

5After reading the passage, we can know the information EXCEPT .

A. the colors of the two cars B. the time of the accident

C. the names of the witnesses D. the weather of the day

【题目】短文填空

Alice Munro was b___【1】____ in Wingham, Ontario. Her father, Robert Eric Laidlaw, was a fox and mink (貂) farmer, and her mother, Anne Clarke Laidlaw, was a school t___2___. Munro began writing as a teenager. Her first story, The Dimensions of a Shadow, c___3___ out in 1950 while she was studying at the University of Western Ontario. During this period she worked as a waitress, a tobacco picker, and a library clerk (职员).

Munro’s f___4__ collection of stories, Dance of the Happy Shades (1968), w___5___ the Governor General’s Award, Canada’s highest literary (文学的) prize. That success was followed by Lives of Girls and Women (1971), a collection of interlinked (相互关联的) stories sometimes incorrectly described as a novel. In 1978, Munro’s collection of interlinked stories Who Do You Think You Are? was p_6__. This book earned Munro a s__7___ Governor General’s Literary Award. From 1979 to 1982, she toured Australia, China and Scandinavia. In 1980, Munro held the position of writer in residence (住校) at b___8_ the University of British Columbia and the University of Queensland. Through the 1980s and 1990s, she published a short-story collection about once every four years.

On 10 October, 2013, Munro w__9__ awarded the Nobel Prize in Literature. She is k___【10__ as a “master of the contemporary (当代的) short story”. She is the first Canadian and the 13th woman to receive the Nobel Prize in Literature.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网