题目内容
【题目】 Almost every kid in this country has ever eaten Hershey chocolate. But do you know that the Hershey chocolate factory is more than one hundred years old? And do you know that the father of Hershey Chocolate, Milton Hershey, had many failures in business before he started his famous company?
Milton Hershey was born in 1857 in central Pennsylvania. He stopped attending school when he was 12 years old. Before he became interested in making chocolate, he worked as a printer for a small newspaper at first, but he didn’t like it. Then he decided that printing was not the right job for him.
Then he worked at a candy factory in Lancaster. After working for a few years there, he decided to open his own little candy business near Philadelphia. His first business failed because it was not making money. After that, he went to Denver to learn how to make caramels(焦糖). He took his new skills back to New York and worked selling candies on the street. But his second business also failed.
Finally, Milton Hershey moved back to Pennsylvania where he grew up. He then experimented with all sorts of different candies and chocolate. By 1893 he was selling a million dollars worth of caramel candy each year. Since his chocolate-flavored caramels were the best-selling, he decided to make chocolate himself.
By experimenting, Milton Hershey discovered how to make delicious chocolate. The area where he lived had a large and easy supply of milk and sugar, which helped him succeed in his chocolate business. In 1903, Milton Hershey built a huge chocolate factory and a town to go with it.
Today, the town of Hershey is still the home of the factory that Milton Hershey built. The streetlights are shaped like the candy. The air often smells like chocolate. And if you ever visit it, you can smell delicious chocolate smells just by driving through the town.
The factory is not so hard to find, just travel down Cocoa Avenue until you get to East Chocolate Avenue. Turn right at the traffic lights and just follow your nose.
【1】Where did Milton Hershey spend his childhood?
A.In PennsylvaniaB.In LancasterC.In PhiladelphiaD.In New York
【2】Why did he decide to make chocolate himself?
A.Because he was taught to make delicious chocolate.
B.Because he got a new idea for making chocolate.
C.Because he built a huge chocolate factory himself.
D.Because he was just interested in eating chocolate.
【3】Which of the following sentences about Milton Hershey is TRUE?
A.In 1869, he left school and later worked as a printer for a small newspaper.
B.After his first business failed, he went to Lancaster to learn some new skills
C.He became very successful in chocolate business by experimenting caramels.
D.The factory is difficult to find when you travel down to East Chocolate Avenue.
【4】What does the underlined phrase “follow your nose” in the last paragraph mean?
A.Stop right there.B.Walk a few hours.C.Go straight ahead.D.Run as fast as possible.
【5】What is the correct order of the following sentences?
① A million dollars worth of caramel candy was sold each year.
② His second business failed.
③ He went to Lancaster and worked at a candy factory.
④ He worked as a printer for a small newspaper.
⑤ His chocolate business became a huge success.
A.③②⑤④①B.③②①④⑤C.④②③⑤①D.④③②①⑤
【答案】
【1】A
【2】B
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】
文章大意:文章主要讲述了好时巧克力的创始人Milton Hershey怎样兴办这样一个巧克力大工厂,以及在这个过程中经历过多少创业失败,最后成功建立了自己品牌巧克力工厂的故事。
【1】细节理解题。根据文章第四段“Milton Hershey moved back to Pennsylvania where he grew up”“Milton Hershey搬回到了他长大的Pennsylvania”,故选A。
【2】细节理解题。根据文章第四段“Since his chocolate-flavored caramels were the best-selling, he decided to make chocolate himself”“因为他的巧克力味焦糖是最畅销的,所以他决定自己做巧克力”,故选B。
【3】细节理解题。根据文章第二段“Milton Hershey was born in 1857 in central Pennsylvania. He stopped attending school when he was 12 years old”“米尔顿·赫希1857年出生于宾夕法尼亚州中部。他12岁时停止上学”和第二段“he worked as a printer for a small newspaper at first”“他起初为一家小报纸当印刷工”可知,A说法是正确的;根据文章第三段第“After that, he went to Denver to learn how to make caramels.”“然后他去Denver学习制作焦糖”可知,B说法是错误的;根据文章第五段第“By ……his chocolate business.”“通过实验,米尔顿赫尔希发现了如何制作美味的巧克力。他居住的地区有大量容易供应的牛奶和糖,这帮助他在巧克力生意上取得了成功”可知,C说法是错误的;根据最后一段“The factory is not ……to East Chocolate Avenue”“这家工厂并不难找到,只要沿着可可大道一直走到东巧克力大道就可以了”可知,D说法是错误的,故选A。
【4】词句猜测题。根据文章“Turn right at the traffic lights”“在红绿灯处右转”和后面的and可推知,follow your nose意为“直走”,Stop right there停下;Walk a few hours走几个小时;Go straight ahead直走;Run as fast as possible尽可能快地跑,故选C。
【5】排序题。根据文章第二段“he worked as a printer for a small newspaper at first”“他起初为一家小报纸当印刷工”是④;根据文章“Then he worked at a candy factory in Lancaster”“然后他在Lancaster的一家糖果厂工作”是③;根据文章第三段“But his second business also failed”“但他的第二笔生意也失败了”是②;根据文章第四段“By 1893 he was selling a million dollars worth of caramel candy each year”“到1893年,他每年卖出价值一百万美元的焦糖”是①;根据文章第五段“The area where…… succeed in his chocolate business”“他居住的地区有大量的牛奶和糖,这使他在巧克力生意上获得了成功”是⑤,所以顺序为④③②①⑤,故选D。
阅读理解题中的细节理解题。首先找出问句中的关键词,然后定位到文章具体位置,然后选出正确答案即可。
例如题目1中,关键词是spend his childhood,可定位到文章第四段“Milton Hershey moved back to Pennsylvania where he grew up”“Milton Hershey搬回到了他长大的Pennsylvania”,故选A。
【题目】 目前,共享单车已经成为了广州市民出行必不可少的交通工具,它给人们带来便利的同时也导致了不少问题。学校英语俱乐部邀请你面向国际交流生做一个演讲,题目为“Shared Bikes in Guangzhou”。请注意演讲稿的用词得体性,且要具有说服力。
在广州很受欢迎 | 1.扫二维码即可使用,很方便; 2. 锻炼了身体,也更加环保; |
导致的问题 | 1. 用自行车时,不注意爱惜,如……(请列举 1~2 点); 2.乱停放,如……(请列举 1~2 点); |
请你给共享单车公司提 1~2 点建议或你的希望? | |
要求:
1. 参考词汇:扫描 scan;二维码the QR code;
2. 文章必须包含所有提示内容,并可作适当发挥;
3. 词数 80 词以上(文章的开头已给出,不计入总词数);
4. 不得透露学校、姓名等任何个人信息,否则不予评分。
Shared Bikes in Guangzhou
Hello, everyone, I'm glad to tell you something about using shared bikes in Guangzhou._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________