题目内容

【题目】 Joe was a boy with a special ability. He could make himself cry in less than a second. In this way, he could get almost everything he wanted.

One day, Joe met Pipo. Pipo had no family and was very poor. He was asking people for some money in the street. When people offered him some money, he would do something for them in return. Joe decided to help him make some money. He took off his hat, put it face-up on the ground and started crying sadly.

In a few minutes, Joe's hat was full of money, but when Joe gave Pipo the money, Pipo declined.

“It's much more fun making an effort to get things. Maybe I haven’t got everything I want, but I've done a lot of interesting things,” said Pipo. Joe walked away sadly. He had got everything he wanted, but he’d done nothing interesting the whole day. He hadn’t even enjoyed himself by spending almost all his time crying.

That evening, Joe wanted a piece of cake for his supper. When his mum refused, he wanted to cry. But he remembered what Pipo said. So he tried to get the cake in some other ways. To the joy and surprise of his parents, Joe spent the whole evening helping his mother with the housework. In the end, there was no cake. But that wasn’t so bad because Joe discovered it was much more fun doing all those things that evening rather than just sitting crying to get a piece of cake.

1When Joe wanted something, he __________.

A. worked hard to get itB. got it by crying

C. asked his friends for helpD. turned to his parents for help

2What can we know about Pipo?

A. Pipo made money by doing interesting things.B. Pipo always refused others’ help.

C. Pipo did something to pay for others' help.D. Pipo had a big family to support.

3The underlined word "declined" in Paragraph 3 means _________ in Chinese.

A. 接受B. 贬低C. 青睐D. 拒绝

4How did Joe s parents feel when he didn't cry for the cake that evening

A. Happy and surprised.B. Disappointed and angry.

C. Worried and nervous.D. Glad and excited.

5What can we learn from the passage?

A. It's a piece of cake to do something.B. We should work hard to get something.

C. It's a good way to cry for something.D. Children should help with the housework.

【答案】

1B

2C

3D

4A

5B

【解析】

文章大意:本文讲述了两个男孩为了得到想要的东西采取的不同的方式,Joe利用自己表演的才能,获取别人的同情,如愿以偿。Pipo家境贫寒,但是拒绝Joe帮助他筹集的钱,他想通过自己的努力去争取,而不想利用别人的同情心得到自己想要的。最后Pipo的做法感动了Joe,从此改变了原来的做事方式。

1细节理解题。根据He could make himself cry in less than a second. In this way, he could get almost everything he wanted.可知,当Joe想要什么东西时,他会哭着得到它,故答案选B

2细节理解题。根据When people offered him some money, he would do something for them in return.可知,当人们给Pipo一些钱时,他会为他们做一些事情来作为回报,故答案选C

3词义猜测题。根据上文In a few minutes, Joe's hat was full of money,几分钟后,Joe的帽子里装满了钱,由转折词but,结合when Joe gave Pipo the money, Pipo declined.可推知句意是“当Joe把钱给时Pipo时,Pipo拒绝了”,故答案选D

4细节理解题。根据To the joy and surprise of his parents, Joe spent the whole evening helping his mother with the housework.可知,那天晚上Joe没有哭着要蛋糕,他的父母感到高兴和惊讶,故答案选A

5主旨大意题。本文主要讲述的是Joe利用自己表演的才能,获取别人的同情,得到自己想要的东西。后来Pipo对他的影响很大,他改变了自己原来的做事方式。结合In the end, there was no cake. But that wasn’t so bad because Joe discovered it was much more fun doing all those things that evening rather than just sitting crying to get a piece of cake.可知,Joe通过自己的努力工作找到了乐趣,由此可知,我们应该通过努力工作得到一些东西,这样我们才更快乐;故答案选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The year of 2018 marks the 40th anniversary of China' s reform and opening-up(改革开放40) During the 40 years, Shenzhen has developed from a small fishing village to a modern city .SHENZHEN Light Show was held to celebrate the 40th anniversary of China’s reform and opening-up. It has been a great success and attracted millions of viewers during the two months, sources from Shenzhen Urban Administration

Every night, hundreds of thousands of people gathered in the Shenzhen Civic Square(市民中心)and at the top of Lianhua Hill to enjoy the light show that described Shenzhen's development over the past years with changing patterns made by 1.18 million sets of lights fixed on 43 buildings in the Futian CBD.

The light shows were scheduled for every day from September 28th to December 31st. There were three performances on Fridays and Saturdays at 7: 30 pm, 8: 30 pm and 9: 30 pm, and two performances at 8 pm and 9 pm from Sunday to Thursday. Each show began with a countdown and cheers of the crowds, and then appeared with different colourful displays on tall buildings like Ping.An building to show Shenzhen’s beauty.

The show contains four parts, describing Shenzhen as a city by the mountains and the sea,a window into reform, a city of innovation and a land of harmony. The best part of the show was when two kinds of light were joined together to form a picture, marking the first time in the country that such a show had been presented. At the end of the performance, it showed the city's hospitality, openness and inclusivity by displaying words reading"Shenzhen Welcomes you’’

1Why did Shenzhen hold the light show

A.To attract more visitors to the city

B.To celebrate our 69th National Day

C.To celebrate the success of China's reform and opening-up

D.To show the achievement and beauty of the wonderful city

2Which of the following was the best place to enjoy the light show?

A.The Shenzhen City SquareB.The top of Lianhua Hill

C.Beside Shenzhen Bay ParkD.The buildings in Futian

3What can you read from the light show?

A.The crowds’ countdown and cheers are exciting

B.Shenzhen is a lively and pleasant city full of chances.

C.The changing patterns of light are quite shiny.

D.Shenzhen welcomes you if you like the light show

4What is the best title of this news?

A.Lighting up the Sky

B.Shenzhen-A Wonderful City

C.Lighting Celebration

D.Success of Reform and Opening up

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网