题目内容
【题目】Listen to the passage and complete the following sentences (听短文,完成下列内容。每空格限填一词)
【1】Giving up smoking is not only good for heart and lungs but also for _____ _____.
【2】Stopping smoking can strengthen (增强)someone’s ability to remember ____ ___.
【3】Three groups of people were _____ ____ to remember to do several tasks for tests.
【4】The study found those who had never smoked managed to remember ____ ____ of the tasks.
【5】The team is now _________ ________research how second-hand smoke can affect health and memory.
【答案】
【1】 human memory
【2】 everyday things
【3】 all asked
【4】 81 percent
【5】 planning to
【解析】
【原文】
According to a study by Northumbria University, Newcastle, UK, giving up smoking is not only good for heart and lungs, and it’s also good for human memory. It shows that stopping smoking can strengthen someone’s ability to remember everyday things. The research looked at three groups of people---27 smokers, 18 ex-smokers and 24 people who had never smoked. They were all asked to remember to do several tasks in 15 different locations in a university for tests. For example, they had to check for text messages on their cell phone when they were getting close the library.
The study found that smokers could remember just 59% of the tasks; people who used to smoke but had now given up remembered 74%; and those who had never smoked managed to remember 81% of the tasks. The team is now planning to research how second-hand smoke can affect health and everyday memory.