题目内容

【题目】 Dreams may be more important than sleep. Some people don’t need much sleep. But we all need to dream, scientists say dreams take up about one quarter of our sleeping time. People have several dreams each night. Dreams are like short films. They are usually in color. Some dreams are like old films. They come to us over and over again. It is because the dreams are worrying about something. Dreaming may be a way of trying to find an find an answer. Some people get new ideas about their work from dreams. They could have been thinking about their work all day. These thoughts can carry over into dreams. Sometimes we wake up with a good feeling from a dream. But often we can’t remember the dream. Dreams can disappear quickly from memory(记忆). Too much dreaming can be harmful. The more we sleep, the longer we dream. The mind is hard at work when we dream. That is why we may have a long sleep and still wake up tired.

1It may be less important to sleep than to _____.

A.thinkB.dreamC.workD.study

2Dreams and films are usually ____.

A.very longB.in colorC.about workD.very sad

3Why do the people often dream about their work?

A.Because they are tired in the daytime.

B.Because they aren’t interested in their work.

C.Because they may be thinking about their work all day.

D.Because they have too much work to do.

4The main idea of the story is that ______.

A.people need to dreamB.people like to sleep

C.dream are like filmsD.we always remember dreams

5The title for the story could be _____.

A.Terrible Dreams.B.The Longest SleepC.MemoryD.Dreams

【答案】

1B

2B

3C

4A

5D

【解析】

本文介绍了梦对人们很重要,人们需要做梦。

1推理判断题。根据Dreams may be more important than sleep.可知,睡眠不如梦重要,故选B

2细节理解题。根据Dreams are like short films. They are usually in color.可知,梦通常是彩色的,故选B

3细节理解题。根据Some people get new ideas about their work from dreams. They could have been thinking about their work all day.可知,人们总是考虑有关工作的问题,并且把种种思考带入了梦境,故选C

4概括归纳题。根据Dreams may be more important than sleep. Some people don’t need much sleep. But we all need to dream, scientists say dreams take up about one quarter of our sleeping time.可知,本文主要介绍了人们需要梦,故选A

5标题归纳题。根据全文意思,主要是围绕着梦展开的,故选D

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据Dreams are like short films. They are usually in color.可知,梦通常是彩色的,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It's as hard to be a good father as it is to be a good mothermaybe harder

Does Father's Day cause anxiety (紧张)? Does it make you wish you had a better relationship with your own fatheror with your own children Was your father your friend Your e 1 Or was he just a man doing his best

Some men are excellent dads but they are not the ones you'll see on posters for Father's Day they are not the smiling men full of energy but i 2they are the tired and underpaid (薪水不高的)men

My good father was one of those exhausted men He spent 12hours working hard every day w 3complaint so that we could live in a house and not in an apartment I never thought he would show up at school plays I was in or attend the award events Although my father didn't feel it necessary to be p 4to show his support he encouraged me wholeheartedly I a 5his encouragement in the way he offered it and learned to play in public it wasn't his applause (掌声)I was looking for after all because I knew I already had it To him I had nothing to prove

A good father loves unconditionally (无条件地)and allows you to understand him by actions A b6dad always tells you your success is his success your failure is his failure and he's not there as a support or a guide but as a j 7 To my great father I want to say "Thank you for what you've given us and all you've done"

【题目】 Family fights are never pleasant. Whether you are dealing with a loud sister or a stubborn mom or dad, the situation can be bad. At least that’s what we have learned to expect.

What if it could be different? What if family fights and conflicts could be turned into opportunities to become closer? What if problems could be solved with everyone walking away feeling more deeply cared for and loved?

Family fighting is, on one level, about power. Someone is telling someone else what to do. In a short moment, emotions can be brought out and the fight is on. You can go down that old road or you can try something different.

In any fight, you have a need to be listened to and understood. People raise their voices and shout at each other because they’re not being listened to. It’s totally unconscious. You want your mom or dad to listen and understand. But you always seems to forget the person you’re fighting with has the same need to be listened to. So if you can put aside your need for a few minutes, the situation will change quickly. Give the other person some time to express his or her feelings, and you will earn your turn to be listened to.

And while you are listening, you have to listen for the right information. The best way to do this in emotional situations is to forget most of the words because many people can’t express what they are feeling with words alone, especially when they are upset.

But if the situation starts to get out of hand, it would be wise to just calm down and leave the problem until later because many fights happen at the wrong time. The situation will die down quickly, usually in less than 30 seconds. You can either move on to problem solving or reach an agreement to work on it at a better time.

This way, everyone will feel respected and listened to, even when there is conflict. Emotions will be understood and respected, and it will bring your family closer together.

1From the first 3 paragraphs, we can know that _______.

A.people had better avoid family fights

B.family members fight to control each other

C.family fights can be changed into something positive

D.when family members fight, it’s worse as they know each other’s weakness

2Intheauthor’sopinion,thekeytodealingwithfamilyfightsisto_______.

A.satisfy the need to be listened to first

B.make sure that you’re the first to be listened to

C.pay no attention to what others say in emotional situations

D.stop quarrelling when you feel you are giving orders

3Whenthesituationgetsoutofcontrol,it’sbestto_______.

A.wait for a suitable moment to speak

B.let the other person express their feelings

C.work on a written agreement first

D.move on to problem solving

4The main purpose of this article is to _______.

A.tell readers that family fights are not that bad

B.teach reader how to listen in family fights

C.remind readers to show respect in family fights

D.give advice on dealing with family fights

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网