题目内容
【题目】 Dreams may be more important than sleep. Some people don’t need much sleep. But we all need to dream, scientists say dreams take up about one quarter of our sleeping time. People have several dreams each night. Dreams are like short films. They are usually in color. Some dreams are like old films. They come to us over and over again. It is because the dreams are worrying about something. Dreaming may be a way of trying to find an find an answer. Some people get new ideas about their work from dreams. They could have been thinking about their work all day. These thoughts can carry over into dreams. Sometimes we wake up with a good feeling from a dream. But often we can’t remember the dream. Dreams can disappear quickly from memory(记忆). Too much dreaming can be harmful. The more we sleep, the longer we dream. The mind is hard at work when we dream. That is why we may have a long sleep and still wake up tired.
【1】It may be less important to sleep than to _____.
A.thinkB.dreamC.workD.study
【2】Dreams and films are usually ____.
A.very longB.in colorC.about workD.very sad
【3】Why do the people often dream about their work?
A.Because they are tired in the daytime.
B.Because they aren’t interested in their work.
C.Because they may be thinking about their work all day.
D.Because they have too much work to do.
【4】The main idea of the story is that ______.
A.people need to dreamB.people like to sleep
C.dream are like filmsD.we always remember dreams
【5】The title for the story could be _____.
A.Terrible Dreams.B.The Longest SleepC.MemoryD.Dreams
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】A
【5】D
【解析】
本文介绍了梦对人们很重要,人们需要做梦。
【1】推理判断题。根据Dreams may be more important than sleep.可知,睡眠不如梦重要,故选B。
【2】细节理解题。根据Dreams are like short films. They are usually in color.可知,梦通常是彩色的,故选B。
【3】细节理解题。根据Some people get new ideas about their work from dreams. They could have been thinking about their work all day.可知,人们总是考虑有关工作的问题,并且把种种思考带入了梦境,故选C。
【4】概括归纳题。根据Dreams may be more important than sleep. Some people don’t need much sleep. But we all need to dream, scientists say dreams take up about one quarter of our sleeping time.可知,本文主要介绍了人们需要梦,故选A。
【5】标题归纳题。根据全文意思,主要是围绕着梦展开的,故选D。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据Dreams are like short films. They are usually in color.可知,梦通常是彩色的,故选B。