题目内容

【题目】阅读理解
Name: Container Gardens by Number
Cover price: $l5.95
Our price: $9.49
A book covers 50 easy-to-follow container(容器)designs. Each design provides a simple numbered planting plan that shows exactly how to create each display, with an instruction of the finished container and in-depth plant information. The plans are easy to follow and for any type of living space or garden.
Name: Off the Beaten Path
Cover price: $30.00
Our price: $l9.80
The best-selling Reader's Digest travel book has 40% new content including over 200 new places of interest, over 200 new full-color photographs, and all-new, up-to-date maps. It introduces over l, 000 of the United States' most beautiful must-see sights.
Name: l80l Home Treatment
Cover price: $40.00
Our price: $29.96
Plenty of health problems can be solved at home. Each and every treatment will be tested by a doctor to make sure it is safe and sound.
Lots of conditions are covered, from headaches, sunburn and bad breath to hiccups(打嗝).
Name: Best Weekend Projects
Cover price: $l7.95
Our price: $l3.96
Choose from 80 ideas to create an unusual living space. The projects are practical, as well as attractive, and will improve your home and yard and can be made in a weekend. These 80 well-designed projects are presented in a clear, easy-to-follow style.
(1)How much money can you save if you want to buy a medical book?
A.$6.46.
B.$l0.20.
C.$l3.96.
D.$l0.04.
(2)You can most probably read the passage in a ___________.
A.newspaper
B.travel guide
C.news story
D.telephone book
(3)The writer writes the passage in order to ___________.
A.develop people's reading habit
B.try to ask readers to buy the books
C.teach how to design your living space
D.introduce places of interest in the USA

【答案】
(1)D
(2)A
(3)B
【解析】本文应该是报纸上一些书的广告。这些书籍包括旅游、园艺、家居、健康等多个方面。
(1)D考查细节理解题。【问题】如果你想买一个医学书,你能节省多少钱? 根据第二本书l80l Home Treatment第三行Plenty of health problems can be solved at home.可知这是一本医疗书籍,标价(Cover price:) $40.00 与售价(Our price:) $29.96可知计算出节省$l0.04。选D。
(2)A考查推理判断题。【问题】你最有可能会在_______读到这篇文章。这些书籍包括旅游、园艺、家居、健康等多个方面,所以本文应该是报纸上的广告。选A。
(3)B考查细节理解题。【问题】作者写这篇文章,目的是_________。根据内容可知本文为广告,所以目的是想建议读者买书。选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网