题目内容

【题目】先阅读短文,再在其后空白处写出各单词的正确形式。单词的第一个字母己给出。

Pop! Pop-pop!! Fresh popcorn is one of the most popular foods when people are watching a movie or a ball g1. Popcorn is d2, cheap and easy to make. It may just be the perfect snack.

There is a small amount of water in com kernels(玉米粒).When the com kernel is heated at a very high t3, the water in it turns to steam(水蒸气).The steam can’t get out. Pressure build up u 4 ...Pop!!

The first machines were designed to pop com were invented(发明)in 1880s. They heated the com with steam. L5. these machines were put into small wagons(), the wagons could be pulled to different p 6. Popcorn was sold at parks and fairs. People couldn't get enough of it!

Soon movie theaters began selling popcorn, too. This started the t7 way of eating popcorn-eating at the movies. At this time popcorn became more popular than e8 For a short time though, people began eating l9 popcorn. In the 1950s, television was still very new. Many people s10 at home to watch television instead of going to the cinema. Then microwave ovens( 波炉)were invented. It became easy to make popcorn at home. Americans started to eat more popcorn again-more than one billion pounds each year

【答案】

1game

2delicious

3temperature

4until

5Later

6places

7traditional

8ever

9less

10stayed

【解析】

短文大意:短文介绍了爆米花的制作原理、发明和流行经过。

1句意:当人们在看电影或棒球赛时,新鲜的爆米花是最受欢迎的食物之一。

不定冠词a修饰单数名词;ball game棒球比赛,根据句意语境和首字母提示,可知填game

2句意:爆米花很好吃,便宜而且容易做。

本句缺表语形容词;根据下文It may just be the perfect snack它可能是最完美的零食,可知很好吃,结合首字母提示,故填delicious

3句意:当玉米仁被加热到很高的温度时,里面的水就会变成蒸汽。

high高的,形容词修饰名词;根据the water in it turns to steam里面的水就会变成蒸汽,可知温度很高,结合首字母提示,故填temperature

4句意:压力越来越大,直到……砰!!

本句缺时间副词,根据Pressure build up(压力越来越大)和首字母提示,可知直到……“砰”的一声,压力才释放出来,故填until

5句意:后来,这些机器被放进小货车里。

本句缺时间状语,需用时间副词;根据句意语境和首字母提示,可知填Later

6句意:这些货车可以被拉到不同的地方。

different不同的,形容词修饰名词;根据句意语境和首字母提示,可知填places

7句意:这开启了吃爆米花的传统方式——看电影。

way方式,名词需用形容词修饰;traditional way传统方式,根据句意语境和首字母提示,可知填traditional

8句意:这时,爆米花比以往任何时候都更受欢迎。

than比,用于比较,后接比较对象;根据At this time popcorn became more popular爆米花更受欢迎,可知是和过去作比较,结合首字母提示,可知填ever

9句意:但在很短的一段时间内,人们开始少吃爆米花。

popcorn爆米花,名词需用形容词修饰;根据下文Many people stayed at home to watch television instead of going to the cinema许多人呆在家里看电视而不去看电影,可知吃爆米花的少了,首字母提示,需用比较级,故填less

10句意:许多人呆在家里看电视而不去看电影。

本句缺谓语动词,根据at home(在家里)和首字母提示,可知是呆在家里;结合时间In the 1950s,可知需用过去式,故填stayed

短文填空,要求根据句子结构和首字母提示用合适的单词填空,使短文内容前后连贯,表达顺畅,重在考查学生对所学语言的综合运用能力和对文段的理解判断能力。本题有一定难度,但只要联系整篇短文,把握好上下句的意思和关系,正确作答是不成问题的。例如小题2,本句缺表语形容词;根据下文It may just be the perfect snack它可能是最完美的零食,可知很好吃,结合首字母提示,故填delicious

练习册系列答案
相关题目

【题目】 根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。

We often believe our parents are always there for us, but this is not true for “left-behind” children. They can see their parents usually once a year. Parents have to ask the 1 to look after the young, leave them behind in the countryside, and go to big cities to work.

In China, there are about 21 million children from the countryside, and one third of them are left behind. At the end of each year, these parents will go 2 home to stay with their kids for a few days.

In fact, these children will have many 3 with schoolwork and health. For example, the old may not be able to help them with homework or look after them well .This will make these children lose parents’ love and keep themselves away 4 other people.

The government (政府) is now trying their best to take good care of the left-behind children, such as sending volunteers to the countryside. They will report to the government 5 they find something wrong with any left-behind child. However, the best way to solve the problems is to bring parents and children back together. The government tried to ask these parents to go back to hometowns to 6 for work and business. 7 way is to make it easier for the children to go to school in big cities. Then their parents can both work and see them every day.

Many governments showed great improvement in 8 the problems. Thanks to them, the number of left-behind children has decreased by (减少了) 22.7 percent according to the latest report.

【题目】阅读理解
Name: Container Gardens by Number
Cover price: $l5.95
Our price: $9.49
A book covers 50 easy-to-follow container(容器)designs. Each design provides a simple numbered planting plan that shows exactly how to create each display, with an instruction of the finished container and in-depth plant information. The plans are easy to follow and for any type of living space or garden.
Name: Off the Beaten Path
Cover price: $30.00
Our price: $l9.80
The best-selling Reader's Digest travel book has 40% new content including over 200 new places of interest, over 200 new full-color photographs, and all-new, up-to-date maps. It introduces over l, 000 of the United States' most beautiful must-see sights.
Name: l80l Home Treatment
Cover price: $40.00
Our price: $29.96
Plenty of health problems can be solved at home. Each and every treatment will be tested by a doctor to make sure it is safe and sound.
Lots of conditions are covered, from headaches, sunburn and bad breath to hiccups(打嗝).
Name: Best Weekend Projects
Cover price: $l7.95
Our price: $l3.96
Choose from 80 ideas to create an unusual living space. The projects are practical, as well as attractive, and will improve your home and yard and can be made in a weekend. These 80 well-designed projects are presented in a clear, easy-to-follow style.
(1)How much money can you save if you want to buy a medical book?
A.$6.46.
B.$l0.20.
C.$l3.96.
D.$l0.04.
(2)You can most probably read the passage in a ___________.
A.newspaper
B.travel guide
C.news story
D.telephone book
(3)The writer writes the passage in order to ___________.
A.develop people's reading habit
B.try to ask readers to buy the books
C.teach how to design your living space
D.introduce places of interest in the USA

【题目】 If you want to study in a foreign country, you have to think about where to live. Because I'm still too young to rent a flat by myself. I am living with a homestay family in Canada and I feel like I'm part of the family.

I had a homestay in 2013 for the first time. During that time, I stayed in Ajax, a town in Canada for a week with a homestay family. Carlton lives with his nephew and hisniece-in-law(侄子和侄媳妇).Carlton drove me to a school to learn about Canadian culture every morning, and he picked me up in the afternoons. Our free time was in the evening. The meals he made for me were delicious and we usually watched a movie after dinner. I couldn’t forget the life there although I didn't live there for a long time.

I'm now living with a Hungarian(匈牙利)family with another Chinese boy. There are two family members — Mrs.Perger and her son, Robert. I've already lived here for nine months. Once, my roommate went running and didn't come back for a long time. Mrs. Perger called him, but he didn't answer the phone. She began to worry about him and cry. Fortunately, he was fine and got back home later. I was deeply moved.

However, living with a homestay family also has some problems. when you live with a foreign family, you live a lifestyle different from your own family’s. It may take you a long time to get used to (习惯于)it.

Living with a homestay family teaches me how to communicate with different people and what we should do when different lifestyles and cultures meet together.

1How many people are there at Carlton's before the writer lives with them?

A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.

2The meaning of the underlined word fortunately is ______ .

A.terriblyB.badlyC.healthilyD.luckily

3What can we learn from the article?

A.The writer doesn’t like the different lifestyle.

B.The writer was deeply moved by what Mrs Perger did.

C.The writer lives with a Canadian family for nine months.

D.The writer chose a homestay family because he couldn't pay for it.

4Which of the following shows what Mrs. Perger is like?

A.Careful and kind.B.smart and patient.

C.Helpful and humorousD.polite and humorous.

5What's the best title of this passage?

A.Canadian homestay families

B.Problems about living with a homestay family

C.Life of living with foreign homestay families

D.Tips for those who want to live with homestay families

【题目】阅读理解。

Someday in the future we may not need to have money in our pockets. Is life easier when people don’t need to carry any money at all? Is money heavy to carry? Is it safe to carry money? Maybe in the future each of us will have only one small credit card(信用卡). We will use it instead of money to buy all the things.

Of course we may still have some of the same problems with cards we now have with money. For example, we lose money from time to time. Maybe we will lose the cards. Maybe someone will take the cards. Someone may even make a card that looks like our cards. Since we can’t buy anything without our cards, the credit cards may be no better than money.

Is there something easier to use than credit cards? Each of us has a thumbprint(拇指指纹). No two thumbprints are the same. Maybe someday the government will keep people’s thumbprints with a number. When you want to buy something, you will put your thumb on a machine or a computer. Each store or business will posses one. Everyone’s thumbprints will be in the computer. It will be difficult to lose our thumbprints! It will be difficult for someone to steal it or to make one like it.

【1】The writer probably agrees that credit cards are ________ to carry than money.

A.heavier B. easier C. more difficult

【2】What may be a problem with credit cards in the future?

A. We may lose the cards from time to time.

B.We won’t be able to make enough cards.

C.We may not know how to use the cards.

【3】Someday the government may keep people’s thumbprints with a ________.

A.sign B. note C. number

【4】The underlined word “posses” probably means “________” in English.

A.lend B. have C. sell

【5】In the writer’s opinion, it’ll be the best way to buy things with ________ in the future.

A.money B. credit cards C. thumbprints

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网