题目内容

【题目】
A cat army
Look! We are in order ,yes?Our owner trains us every day. He trains us to catch mice and do some work. And when we stay at home, we must keep the room clean. When we go out, we must run in line, When we eat out food, we must keep the ground clean and we can't eat others’ food. Are we lovely cats?

Zhalong Nature Reserve
Zhalong Nature Reserve (自然保护区), lies in the western part of Heilongjiang Province. Covering an area of 2,100 square kilometers, this land is a main migratory (迁徙)route for birds. Its ponds(池塘)make it an ideal(理想)home for over 300 different kinds of birds, especially red-crowned cranes(丹顶鹤).

Super bonobo
This bonobo (矮黑猩猩)is a superstar from Africa! His English name is Kanzi. Kanzi is clever and he can do a lot of things. He likes eating and even cooking. He's the best animal friend of people. He has about 99% of DNA(基因)。
He can speak some English. Kanzi can also use knives and play easy computer games.

Leave my baby alone
This photo shows that a scimitar-horned oryx (弯角剑羚) fights with two rhinoceroses (犀牛) to protect her baby in Longleat Safari Park, England. In order to protect her baby, this mother oryx shows great courage to us. She doesn't fear these strong rhinoceroses. What a great mother she is!

(1)The cat army must _____ .
A.keep the ground clean
B.eat other's food
C.stay at home
D.jump in line
(2)Which is wrong about Zhalong Nature Reserve?
A.It's in Heilongjiang Province.
B.It covers 2,100 square kilometers.
C.This land is a main migratory route for birds.
D.Its forests make it an ideal home for red-crowned cranes.
(3)Super bonobo can't ______ .
A.speak English
B.catch mice
C.play computer games
D.use knives
(4)This mother oryx may say'____ " to show her great courage.
A.Love me, love my baby!
B.I will live to the end!
C.Leave my baby alone!
D.I am stronger than my baby!
(5)We can probably find the passage in a _____.
A.calendar
B.notebook
C.magazine
D.storybook

【答案】
(1)A
(2)D
(3)B
(4)C
(5)C
【解析】短文介绍了有趣的动物世界:训练有术的猫队,扎龙自然保护区的趣事,会讲英语、用小刀和玩电脑游戏的猩猩,勇敢的剑羚等等。
1.A细节题解题。题意:猫队必须做什么?A.保持地面整洁:B.吃别人的食物,由倒数第二句可知,不能吃别人的食物,错;C.呆在家,根据短文,有呆在家时,
也有外出时,错;D.排成排跳,根据短文,是run in line,错。故选A。
2.D细节理解题。题意:有关扎龙自然保护区哪一个是错的?A.它位于黑龙江省;B.它占地2100平方公里;C.这片土地是鸟类的主要迁徙路线;D.它的森林使它成
为丹顶鹤的理想栖息地。由第二篇短文最后一句:它的池塘使它成为三百多种不可鸟类特别是丹顶鹤的理想栖息地。可知D错。
3.B细节理解题。超级猩猩不会做什么?A.讲英语;B.捉老鼠;C. 玩电脑游戏;D.用小刀。由第三篇短文最后一段可知,它不会抓老鼠。故选B。
4.C推理判断题。题意:羚妈妈为了表达她巨大的勇气可能说什么?A.爱我,我就得喜欢我的孩子;B.我会战斗到最后;C.留下我的孩子;D.我比我的孩子强壮。根据最后一段可知,勇敢的羚羊妈妈为了保护孩子,连犀牛都不怕,结合本段的小标题,可以推测出本题选C。
5.C推理判断题。我们可能在哪儿找到这篇文章?A.日历上;B.笔记本上;C.杂志上;D.故事书上。本题是与动物相关的几篇短文,可能出现在杂志上,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】
Have you ever wanted to achieve something really amazing in life? Well, Greg Mortenson wanted to climb a mountain, but he ended up helping thousands of people to have a better life.
Greg's story began with failure. In 1993, he set out to climb K2, the world's second highest mountain. But Greg never made it to the top. After five days, he stumbled(踉跄)into the village of Korphe in northern Pakistan, injured(受伤)and hungry. The kind villagers there looked after him for several days.
Greg saw that the villagers were very poor and hungry, and some of them were ill. Also, the village school didn't have a roof(屋顶)and the children wrote on the ground with sticks. Greg knew he wanted to do something to help. " I'll build you a school,”he told the villagers. “ I promise.”
Greg went back home to the USA to raise money for the school. He even lived in the car to save money! Finally he went back to Korphe and built the school. But this was just the beginning of something bigger! Since then, Greg's organization has built around 80 schools and runs many others in Pakistan and other countries, too.
Greg hasn't finished yet. He does many other things to help people in poor countries. He has got many prizes, but it's the smiles of the children he has helped that makes him happy!
Greg has just written a best-selling book about his story called Three Cups of Tea. It's an interesting and exciting book which tells us what ordinary(普通的)people can do with courage and determination(决心)!

(1)What was wrong with Greg when he got to the village for the first time?
A.He fell ill.
B.He was badly hurt and hungry.
C.He lost his way.
D.He failed in his business.
(2)How did Greg keep his promise to build a school?
A.He raised and saved money.
B.He did business to make money.
C.He wrote a book to sell for money.
D.He borrowed money from his friends.
(3)What does the underlined word “this”refer to?
A.Saving money.
B.Living in the car.
C.Raising money.
D.Building the school.
(4)What's the main idea of this passage?
A.Building schools can help people to have a better life.
B.We have to do something in return to those who help us.
C.Ordinary people can make a difference to people's lives.
D.Climbing mountains is a good start to help poor people.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网