题目内容
【题目】Do you live in a city? Do you know how cities began? Long long ago, the world had only a few thousand people. These people moved from one place to another. They moved over the land, hunting animals for food.
No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their life changed. They did not have to look for food any longer. They could stay in one place and grow it.
People began to live near one another, so the first village was established (建立). Many people came to live in the villages, and these villages became even larger.
When machines appeared, life in the villages changed again. People built factories. More and more people lived near the factories. The cities began.
Today, it’s strange that some people are moving back to small villages. Can you tell me why?
根据短文内容,判断正(A)误(B)。
【1】People moved from place to place to hunt animals.
【2】The story says,“No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their life changed.” In this sentence, the word “they” means people.
【3】When machines appeared, life in the cities changed again.
【4】All people like to live only in big cities.
【5】People built factories after the cities grew big.
【答案】
【1】A
【2】A
【3】B
【4】B
【5】B
【解析】
试题分析:短文大意:本文介绍了人类社会发展的一个大致的过程。
【1】A细节理解题。根据These people moved from one place to another. They moved over the land, hunting animals for food.可知这些人从一个地方搬到另一个地方。他们在陆地上移动,狩猎动物作为食物。所以该句表述正确。故选A
【2】A细节理解题。人称代词一般可以提到上文提到的人或者物,根据上文No one knows how or when these people可知they指的就是前面提到的people。所以该句表述正确。故选A
【3】B细节理解题。根据When machines appeared, life in the villages changed again.可知文中说的是村庄,本句说的是城市,故表述错误。故选B
【4】B细节理解题。 More and more people不等于全部人口,所以本句表述错误。故选B
【5】B细节理解题。根据短文描述建造工厂不是城市变大的原因,不是结果,所以本句表述错误。故选B
【题目】阅读理解
A
Beijing is the place to be | ||
Best of Beijing 5 Days | Beijing Hotel: | Departure (离开) Date Price |
(1)Where does the trip start from?
A.Yangzhou.
B.Beijing.
C.Tian'anmen Square.
D.Changcheng Hotel.
(2)How long will trip be?
A.Two nights.
B.Four nights.
C.Five days.
D.Two days.
(3)What is the hotel for the trip?
A.Beijing Hotel.
B.Changcheng Hotel.
C.Night Club.
D.Beijing Hotel and Changcheng Hotel.
(4)When can you get the lowest (最低的) price to go to Beijing?
A.Jun,8,2013
B.Jul,29,2013
C.Aug,30,2013
D.Sept,30,2013
(5)Which of the following is NOT true?
A.You can book the trip on the Internet or call the company.
B.You can go swimming in Changcheng Hotel.
C.There are restaurants in both Beijing Hotel and Changcheng Hotel.
D.The travel company works at anytime from Monday to Friday.