题目内容
Having a garden means you need lots of space and free time. But there are many reasons why gardening (园艺) is a good hobby to develop. One of them is,plants bring color to any room and keep the air nice and good. And,if you keep some flowering plants outside your windows,they may even attract lovely
bees,butterflies. In a word,it's good for places around us. Gardeners also feel very close to nature. This is important,especially with all of the environmental problems we are trying to do with these days.
There are another two reasons for gardening as well. One is that it makes people more relaxed. Studies show that people who do gardening feel calmer in their lives. This is because gardening makes them feel less stressed. Another one is that it keeps you healthy. Gardening keeps you active and provides fresh food. Both of these are helpful for a healthy lifestyle.
If you are looking for a hobby,give gardening a try. You will find the fun of getting your hands dirty and the pleasure that comes with growing something.
Moreover (而且) ,nothing tastes better than vegetables you grow in your own garden.
1 . What do we need most if we open up a garden?
A. Money.
B. Experience.
C. Space and free time.
D. A good lifestyle.
2. How many reasons for gardening can we read in the passage?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
3. What does the underlined word “attract” mean in Chinese?
A. 伤害 B. 吸引 C. 养育 D. 装扮
4. In the writer's opinion,gardening makes one feel much.
A. more lonely B. calmer
C. more tired D. richer
5. What's the main idea of the passage?
A. The best place to plant.
B. The problems of gardening.
C. How to make a garden beautiful.
D. The reasons for people to do gardening.
导读这是一篇说明文。本文从环境、性格养成和健康三个方 面分析了养花种草给人带来的好处。
详析
1. C 细节理解题。由首句“Having a garden means you need lots of space and free time. ”可知,经营花园首先要考虑 的就是有没有地方和空余时间。故选 C.
2. C细节理解题。第一段分析了一个开辟花园的理由,即对环境有好处;由第二段 “There are another two reasons for gardening as well可知该段分析了两个理由。故选 C.
3. B词义猜测题。画线单词上文部分讲述了良好的花园环境,由句中宾语bees (蜜蜂) 推测,attract是动词,意为 “吸引”。
4. B 细节理解题。由第二段“Studies show that people who do gardening feel calmer in their lives. ” 可知,从事园艺的人生活中更沉稳。
5. D主旨大意题。综合分析全文大意可知,本文主要介绍了养花种草对人有哪些益处。因此D项是本文的主旨大意。
develop v.形成;发展 especially .尤其是
environmental adj环境的
