题目内容
Jim was clever,but he never liked to work hard. He often said to his friends, “If I work hard,I will make a lot of money. But I want an easy job and a lot of money. That's the best. ”
So he could only be a thief. But he still thought it was too much work,so he only told his friends what to do and how to get money from others.
One day Jim sent one of his friends into a very large and beautiful house. He told him to steal some money from that rich family.
It was evening,and when the man looked through one of the windows,he saw a young man and a girl in the room. They were playing duet on a piano. Then the thief left the house.
When he returned,Jim asked him what he got. But he said, “I didn't take anything. That family can't have much money. You know,two people were playing only the same piano there. They didn't have enough money to buy another one. ”
1. Jim wanted .
A. a lot of money without working hard
B. to study hard and make lots of money
C. to do little work with little money
D. a lot of money after doing hard work
2. The underlined word “ steal ” in this passage may mean “”
A. 买 B. 抢 C. 偷 D. 要
3. Jim's friend stole nothing because .
A. he saw two people in the room
B. he thought the family was poor
C. he found two people playing music
D. he thought the piano was too heavy
4. Jim's friend didn't .
A. like a piano B. leave the house
C. know music D. want money
导读本文主要讲述吉姆不喜欢努力工作却想得到很多钱,于 是他去偷,并教他的朋友去行窃的故事。
详析
1. A细节理解题。根据短文第一段可知吉姆不喜欢干活,
但却想着怎么能赚很多的钱,故答案选A项。
2. C词义猜测题。根据上下文的判断,这个词应该是“偷,窃”之意。
3. B推理判断题。根据短文最后—句,吉姆的朋友没有偷到东西是因为这个家庭只有一架钢琴,所以他认为他 们家是贫穷的。
4. C推理判断题。根据句子“They were playing duet on a piano. ”可知这两个人在共同演奏曲子,而吉姆的朋友 却认为他们头不起钢琴,由此推断他根本就不懂音乐。
