题目内容

【题目】TED Talks: An Idea Worth Spreading

Have you heard of TED? TED stands for Technology, Entertainment and Design. TED is a set of meetings, held in different cities around the world every year. With different speakers – also from different parts of the world – all the speeches are uploaded (上传) to their website, for everyone to see.

TED meetings invite speakers to give speeches on different kinds of topics. The different speakers are usually successful in their fields and talk about new ideas and recent developments that are important to their work. The speakers are often also well-known, with people such as Bill Gates and Jane Goodall, having given talks. There are many talks on environmentalism.

For example, and on international development, aid work, and how to help poor people. There are a number of talks about education and topics that are important in the news.

While the talks cover many kinds of topics, all speakers have a strict time limit – each speech must last less than 18 minutes.

As with all organisations (组织), however, TED has had its downs as well as ups. The organization has been criticised for turning great scientists into stars. Perhaps a bigger and more important criticism of the organization is that only special people can attend the meetings. Those who attend the meetings must be special enough to get tickets because TED events costing $6000 or more.

However, ted.org, the organisation’s website, is where the many interesting talks become reachable to everybody who has an Internet connection. Every weekday, a new video is uploaded from a TED event, allowing people from around the world to listen to the talks for free. At only 18 minutes, even if the video is not that interesting, you know you are not going to waste too much time.

Most TED talks are in English but there are talks in other languages, too. Besides, most of the English-language talks also have the choice of subtitles (字幕) in different languages and, as a result, the website is great for practising English and learning new vocabulary, especially in a topic that you find interesting and enjoyable. With so many choices of subject, the videos are often much more exciting.

1What does TED stand for?

________________________________________________

2Can everyone see the speeches on the website?

________________________________________________

3How long is every TED speech?

________________________________________________

4According to Paragraph 4, what is TED criticised for?

________________________________________________

5How often is a new video uploaded?

________________________________________________

【答案】

1Technology, Entertainment and Design.

2Yes.

3Less than 18 minutes.

4It is criticized for turning great scientists into stars and only special people can attend the meetings.

5Every weekday.

【解析】

文章大意:本文是一篇说明文,介绍了一个致力于传播伟大思想的非营利性组织TED的相关信息。

1

细节理解题。题意:TED代表什么?根据TED stands for Technology, Entertainment and Design.可知,TED代表科技、娱乐和设计。故答案为:Technology, Entertainment and Design.

2

细节理解题。题意:每个人都能在网站上看到演讲吗?根据With different speakers – also from different parts of the world – all the speeches are uploaded to their website, for everyone to see.可知,应作肯定回答,故答案为:Yes.

3

细节理解题。题意:每次TED演讲多长时间?根据At only 18 minutes, even if the video is not that interesting, you know you are not going to waste too much time.可知,应该少于18分钟,故答案为:Less than 18 minutes.

4

细节理解题。题意:根据第4段,TED被批评了什么? The organization has been criticised for turning great scientists into stars. Perhaps a bigger and more important criticism of the organization is that only special people can attend the meetings.可知,有人批评它把伟大的科学家变成了明星,只有特别的人才能参加会议。故答案为:It is criticized for turning great scientists into stars and only special people can attend the meetings.

5

细节理解题。题意:一个新视频多久上传一次?根据Every weekday, a new video is uploaded from a TED event,可知,应该是每一个工作日,故答案为:Every weekday.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Once there was a farmer who lived on a farm in Africa. One day, a wise man visited him and told him about the value of diamonds (钻石). He said, “If you had a diamond as big as your thumb (大拇指), you could have your own city. If you had a diamond as big as your fist (拳头), you could probably have your own county.”

That night the farmer couldn’t sleep well. He was very unhappy because he was not satisfied with what he had. He wanted to become rich. The next morning he sold his farm to a man and went to look-for diamonds. He travelled all over Africa, Europe and America, but couldn’t find any diamonds. He became so sad that he threw himself into a river and died.

Two years later, the man who had bought the farmer’s farm found a stone on the farm. He put the stone on a shelf in the living room. One day the wise man visited him and saw the stone. He checked the stone carefully and said that it was a diamond. The man was happy and excited because there were many “stones” on the farm.

So you see that sometimes what you want is always by your side, but you don’t realize its value.

1Why couldn’t the farmer sleep well?

A.Because the wise man left.B.Because his farm was sold.

C.Because he couldn’t find any diamond.D.Because he wanted to be rich.

2The diamonds were found by the man in ________.

A.AfricaB.EuropeC.AmericaD.Asia

3What’s the right order of the story?

The farmer couldn’t find any diamonds and killed himself.

A wise man told the farmer that diamonds are valuable.

The man sold his farm and went out for diamonds.

The man who had bought the farm found lots of diamonds on the farm.

A.②③④①B.②③①④C.③①④②D.③④②①

4The writer wants to tell us that ________.

A.we must try our best if we want to succeedB.life is valuable

C.we should realize the value of what we haveD.we can be rich by accident

【题目】 If you look around the streets of London, you'll see the many methods people use to move around. Whether ifs a way to work, a trip to the shops, or a sightseeing trip, there are people on buses, the underground, cars, motorbikes, bicycles and even roller skates. The roads are already ______ : and now there's a new addition: electric, or "e-scooters".

This traditional children's vehicle has become more welcomed over the years. And now, with a small electric motor, it's become a cheap and easy way of ______ . Scooting around town can be fun and doesn't need much effort, so they're becoming increasingly welcomed in cities around the world. But following some serious accidents caused by an electric scooter in the UK, questions are being asked about their safety and ______ traffic laws should be changed.

Some scooter riders have been seen on pavements; others on the road jumping red traffic lights, adding to traffic jams on the road. In the UK, the law says that riding one on the public highway or pavement is not ______ . Riders now face a 300 punishment and six points on their driving license for doing so. But, still e-scooters can be seen ______ . And now users are calling on rules to be changed.

The UK government is looking at how safely they can be used on the road and is examining the law again. But the official said, "It is an ______ product. We know there is need among people. However, safety must always be the first to consider when talking about their use on public highways in this country."

There are dangers in riding a two-wheeled scooter. Some of them can drive at high speed, over 30mph. They sometimes only have one brake (刹车) and no lights. It seems more work needs to be done to give e-scooters a safe and right space to travel in.

1A.cleanedB.clearedC.crowdedD.covered

2A.transportB.calculationC.fashionD.business

3A.whenB.whetherC.whatD.who

4A.touchedB.designedC.programmedD.allowed

5A.somewhereB.nowhereC.everywhereD.anywhere

6A.expensiveB.oldC.activeD.ordinary

【题目】 假如你是Sam、请你根据以下内容提示,写一篇英文日记。请根据以下要点,描述你今天放学看到的事情,并表达自己的想法。

内容要点:

1. 今天放学,你看到了一个男士破坏共享单车的车锁。

2. 当他没有得逞之后,使劲的踢共享单车,还把它扔到了路上。

3. 一个女孩经过的时候,把共享单车扶起来并把其它共享单车摆好。

4. 你对这段经历的感受……

参考词汇:shared bike共享单车,convenient便利的(adj

写作要求:

1. 不得使用真实姓名和学校名:

2. 包含以上所有要点,可适当增加细节,使内容充实,行文连贯;

3. 字迹工整。语言精练,表达准确,条理清楚;

4. 词数80-100(日记的开头已给出,不计入总词数。)

March 12th, 2019 Tuesday Sunny

When I went back home after school, I noticed that__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】阅读短文,选择正确的选项。

Different weather makes people feel different. It influences health, intelligence (智力) and feelings.

In August, it is very hot and wet in the southern part of the United States. People there have heart trouble and other kinds of health problems during this month. In the Northeast and the Middle West, it is very hot at sometimes and very cold at other times. People in these states have more heart trouble after the weather changes in February or March.

The weather can also influence intelligence. For example, in a scientific report, IQ (智商) of a group of students was very high when a very strong wind came, but after the strong wind, their IQ was 10% lower. The wind can help people have more intelligence. Very hot weather, on the other hand, can make it lower. Students in many schools of the United States often get worse grades on exams in the hot months of the year (July and August).

Weather also has a strong influence on people’s feelings. Winter maybe a bad time for thin people. They usually feel cold during these months. They might feel unhappy during cold weather. But fat people may have a hard time in hot summer. At about 18, people become stronger.

Low air pressure (气压) may make people forgetful. People leave more bags on buses and in shops on low-pressure days. There is a “good weather” for health. People feel best at a temperature of about 18.

Are you feeling sad, tired, forgetful, or unhappy today? It maybe the weather’s problem.

1What kind of weather can have a bad effect on health?________ can cause health problems.

A.Hot and wet weatherB.A strong windC.Warm weatherD.Low air pressure

2A report shows that people may have more intelligence when ________ comes.

A.rainB.a strong windC.very hot weatherD.low air pressure

3According to the writer, fat people may feel bad in ________ weather.

A.coldB.coolC.warmD.hot

4The writer wants to tell us that ________.

A.hot and cold weather influences all people in the same wayB.weather influences people’s behaviour

C.IQ changes when weather changesD.people feel good on low-pressure days

5The best title for this passage is “________”.

A.Hot Weather Causes Health ProblemsB.Different Weather Makes People Feel Bad

C.Weather Influences FeelingsD.Weather Influences Health, Intelligence and Feelings

【题目】阅读短文,并按要求完成下面小题。

A study shows that it is important to have positive (积极的) feelings in our daily life. Compared with some unhappy people, those who are always pleased and relaxed are less likely (可能地) to suffer from colds according to the study. The researchers from New York University said, “Being happy helps the body prevent diseases.”

“It seems that positive feelings can usually reduce the danger of illness,” said the chief researcher Sheldon Cohen.

In his earlier study, Cohen found that people who were cheerful caught colds less often. And they seldom told their doctors that they felt uncomfortable.

In this study, Cohen's team interviewed 193 adults every day for two weeks. In this period, they told the researchers about their happy or sad feelings every day. Two weeks later, all of them were made to catch colds by doctors, and they had to stay alone in a room for six days.

The result showed that each in the study had the same chance to fall ill. But people who were lively and relaxed said they felt happy when doing the research. Their illness was less serious and lasted for a shorter time.

Cohen believes that if people have positive feelings, their body may produce a kind of chemical that helps beat illness. So if you care about your health, please look at the bright side and make yourself happy all the time.

1完成句子:

People who are __________________are less likely to get colds.

2完成句子:

People who were lively and relaxed said they felt happy when________________.

3简略回答问题:How many adults did Cohen's team interview in this study?

__________________________________________

4找出并写下全文的主题句:

__________________________________________

5将文中画线句子译成汉语。

__________________________________________

【题目】 Some children are natural-born bosses. They have a strong need to lead rather than follow. Stephen Jackson, a first-grade student, does everything under the idea of what's mine is mine and what's yours is mine. His mother said, "The other day I bought two new toy cars. Later, I saw Stephen with the two new ones while his brother was playing with the old ones. "

"Examine the whole big family, and you'll probably find a bossy relative in every generation. It's inheritable (遗传的),"says Russell Barkley, who has studied bossy behavior for over 30 years at a university. "Other children who may not be so bossy can gradually get dominance when they sense their parents are weak, hesitant (犹豫的), or in disagreement with each other.

Whether it's inborn nature or developed character, too much control in the hands of the young isn't healthy for children or the family. "In fact a lot of bossy behavior comes from fear," says family psychologist John Taylor. "Children have secret feelings of weakness and a strong wish to feel safe. It's the parents' role to offer that protection," he says in his book.

"I see more and more parents giving up their power," says Barkley, "because they don't want to be as strict as their own parents were. But they also feel less confident (自信的) about their parenting skills. "

When a "boss child" doesn't learn limits(限制) at home, he may cause troubles outside the family, such as having trouble keeping friends.

So for the children, parents should be strict with them in a proper way and get more knowledge to be good parents.

1From the passage, Stephen Jackson is __________________.

A.lonely

B.hesitant

C.bossy

D.strict

2The underlined word dominance in Paragraph 2 probably means __________________.

A.control

B.improvement

C.service

D.understanding

3John Taylor says that __________________ in his book.

A.bossy children are usually fearful

B.bossy children usually feel safe

C.bossy behavior is inheritable

D.bossy behavior is inborn nature

4In the opinion of Barkley, more and more parents give up their power because __________________.

A.they feel confident abour their parenting skills

B.they want to be as strict as their own parents

C.they want to be less strict with their children

D.they are proud of having bossy children

5The passage mainly tells us __________________.

A.why children have trouble keeping friends

B.how we can get along with bossy children

C.how bossy behavior influence children

D.what leads to children's bossy behavior

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网