题目内容
【题目】阅读短文,选择正确的选项。
Different weather makes people feel different. It influences health, intelligence (智力) and feelings.
In August, it is very hot and wet in the southern part of the United States. People there have heart trouble and other kinds of health problems during this month. In the Northeast and the Middle West, it is very hot at sometimes and very cold at other times. People in these states have more heart trouble after the weather changes in February or March.
The weather can also influence intelligence. For example, in a scientific report, IQ (智商) of a group of students was very high when a very strong wind came, but after the strong wind, their IQ was 10% lower. The wind can help people have more intelligence. Very hot weather, on the other hand, can make it lower. Students in many schools of the United States often get worse grades on exams in the hot months of the year (July and August).
Weather also has a strong influence on people’s feelings. Winter maybe a bad time for thin people. They usually feel cold during these months. They might feel unhappy during cold weather. But fat people may have a hard time in hot summer. At about 18℃, people become stronger.
Low air pressure (气压) may make people forgetful. People leave more bags on buses and in shops on low-pressure days. There is a “good weather” for health. People feel best at a temperature of about 18℃.
Are you feeling sad, tired, forgetful, or unhappy today? It maybe the weather’s problem.
【1】What kind of weather can have a bad effect on health?________ can cause health problems.
A.Hot and wet weatherB.A strong windC.Warm weatherD.Low air pressure
【2】A report shows that people may have more intelligence when ________ comes.
A.rainB.a strong windC.very hot weatherD.low air pressure
【3】According to the writer, fat people may feel bad in ________ weather.
A.coldB.coolC.warmD.hot
【4】The writer wants to tell us that ________.
A.hot and cold weather influences all people in the same wayB.weather influences people’s behaviour
C.IQ changes when weather changesD.people feel good on low-pressure days
【5】The best title for this passage is “________”.
A.Hot Weather Causes Health ProblemsB.Different Weather Makes People Feel Bad
C.Weather Influences FeelingsD.Weather Influences Health, Intelligence and Feelings
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】C
【5】D
【解析】
文章主要介绍了不同的天气会给人们带来不同的感受,天气会影响人们的健康、智力和情感。
【1】细节理解题。根据文中In August, it is very hot and wet in the southern part of the United States. … People in these states have more heart trouble after the weather changes in February or March.可知,炎热而潮湿的天气对于人们的健康有影响,故选A。
【2】细节理解题。根据文中For example, in a scientific report, IQ (智商) of a group of students was very high when a very strong wind came.例如,在一份科学报告中,当强风来临时,一群学生的智商很高。可知有风的天气的人智商是很高的,故选B。
【3】细节理解题。根据文中But fat people may have a hard time in hot summer.但是在炎热的夏天,胖人可能会有一段艰难的时光。可知肥胖的人在热天会感觉不适,故选D。
【4】细节理解题。根据文中For example, in a scientific report, IQ (智商) of a group of students was very high when a very strong wind came, but after the strong wind, their IQ was 10% lower.可知,作者告诉我们当天气变化时智商会改变,故选C。
【5】最佳标题题。根据文中Different weather makes people feel different. It influences health, intelligence (智力) and feelings. 不同的天气让人感觉不同。它影响健康、智力和感情。结合全文可知用“Weather Influences Health, Intelligence and Feelings”做标题最合适,故选D。