题目内容
2.Basketball is one of the most popular sports in the United States and other parts of the world.It has a history of over a century.The inventor of basketball,James Naismith,came from Canada.He invented basketball for his students in 1891.At first,it was an indoor game so that students could play in bad weather.Basketball soon became very popular.In 1946the National Basketball Association (NBA) came into being.There were many great basketball stars in the NBA.For many years they were all Americans.But now many good players come from other countries.
Basketball is both an indoor and outdoor game.It is a team sport with two teams of five players each.The goal is to throw the ball through the other side's basket,and to stop the other team from doing so.You cam throw it from any part of the court with one hand or both hands.You can also pass the ball to your teammates.But you must follow the rules.For example,you can't hold the ball and run with it.To win basketball games,you should have good skills.But it is more important for you and the other players to play as a team.You are sure to enjoy playing this popular sport.
下面的说法对的写T错的写F.
50.The inventor of basketball was born in Canada.T
51.Basketball became popular soon after James Naismith invented it.T
52.Sometimes teamwork is more important than a player's good skills in a basketball game.T
53.You cannot throw the ball through the basket with one hand.F
54.To win basketball games,you can hold the ball and run with it.F.
分析 本文叙述了篮球的发展历史以及篮球比赛规则.篮球有一个多世纪的历史,它是一种户内和室外的运动.篮球运动在美国非常受欢迎.在比赛中把球投进对方的篮筐里就得分,而且要阻止对方进球.要赢得篮球比赛,你应该有很好的技巧.
解答 答案:50.T 推理判断题.根据第一段第一行句子The inventor of basketball,James Naismith,came from Canada.詹姆斯•奈史密斯篮球的发明者,来自加拿大,可知篮球的发明者出生在加拿大,故答案为T.
51.T 细节判断题.根据根据第二段第一句Basketball soon became very popular.篮球很快就变得非常流行.可知詹姆斯•奈史密斯发明篮球后很快流行起来.故答案为T.
52.T 细节判断题.根据第三段最后一行句子To win basketball games,you should have good skills.But it is more important for you and the other players to play as a team.要赢得篮球比赛,你应该有良好的技能,但作为一个团队更重要的是你和其他球员的发挥.可知有时团队合作更重要比球员的高超技艺是正确的.故答案为T.
53.F 细节判断题.根据第三段第二行句子You cam throw it from any part of the court with one hand or both hands.你用一只手或两只手把它从球场的任何部分扔出去.可知你不能用一只手把球扔在篮子里是错误的.故答案为F.
54.F 细节判断题.根据第三段第二行句子For example,you can't hold the ball and run with it.例如,你不能抱着球跑.可知你不能抱着球跑.故答案为F.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| A. | far | B. | away | C. | father |
| A. | can't be | B. | could be | C. | might be | D. | must be |