题目内容
2.Now and then we all get ill.Then we usually go to see a doctor.Doctors know a lot about what makes us ill.They may give us something to take.The medicine(药) often makes us well again.But sometimes the doctor's medicine doesn't work.A sick person does not get well.The pain(疼痛)will not go away.This happened to one man.He was in hospital,but he was not getting well.Then he found a new"doctor"inside himself.This new"doctor"was his own sense of humor.He saw funny films.He read funny books.And something wonderful happened.Laughing took away his pain.Then he was able to sleep and rest.His own happy feeling helped him to feel well again.He said laughing was his best"medicine".His doctor thought so,too.Another man was also ill,and he had a terrible pain in his back.The doctors could not stop it from hurting.So the man began to"Picture"his pain.In his head he"drew"a picture of a dog.He imagined(想象)it as a real dog.And he made friends with the dog.And his pain went away!
These stories may surprise you.But more and more people are getting well in this way.So visit the"doctor"inside your own head and you can stay happy and well.
请根据上面材料按要求回答问题.
86.If we get ill,what will we do?(Three words)
See a doctor.
87.Why can't some sick men get well after they see a doctor?(Five words)
Because the medicine doesn't work.
88.What made the first sick man get well?(Five words)
His own sense of humor.
89.What made the second sick man get well again?(Five words)
The dog in his head.
90.Why does the writer ask us to visit the"doctor"inside our head?(Seven words)
Because we can stay happy and well..
分析 短文讲了人们生病了通常都去看医生,但是有时确是不管用的,于是人们通过一些特殊的方法来改善自己的病.
解答 答案:86.See a doctor.细节理解题.根据第一段第一句Now and then we all get ill.Then we usually go to see a doctor.现在我们都生病了,我们通常都会去看医生.可知我们将去看医生.故答案为See a doctor.
87.Because the medicine doesn't work.细节理解题.根据第一段第二行句子But sometimes the doctor's medicine doesn't work.A sick person does not get well.但有时医生的药不起作用.生病的人不好.可知因为药不起作用.故答案为Because the medicine doesn't work.
88.His own sense of humor.细节理解题.根据第一段第一行句子Then he found a new"doctor"inside himself.This new"doctor"was his own sense of humor.后来他在自己身上找到了一个新的"医生",这个新的"医生"就是他自己的幽默感.可知他自己的幽默感.故答案为His own sense of humor.
89.The dog in his head.细节理解题.根据第二段第一行句子So the man began to"Picture"his pain.In his head he"drew"a picture of a dog.He imagined(想象)it as a real dog.于是这个男人开始"描绘"他的痛苦,在他的头上画了一张狗的照片,他把它想象成一只真正的狗.可知狗在他的头里.故答案为The dog in his head.
90.Because we can stay happy and well.细节理解题.根据最后一段句子So visit the"doctor"inside your own head and you can stay happy and well.所以在你自己的脑袋里拜访"医生",你就能保持快乐和健康.可知我们能保持快乐和健康.故答案为Because we can stay happy and well.
点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.