题目内容
【题目】 Bobby Buns was a very amusing and lively young man. He had his own cafe. During a visit to his parents' village, he discovered a special young cow. Instead of producing milk, this cow produced milk coffee.
Bobby thought that the cow could help him make money, so he took it straight to the city. When he arrived home, Bobby's wife told him that he should organize the cafe to make room for the cow first. But Bobby didn't listen to his wife's advice. He was so excited and impatient that he took the cow straight to the cafe.
The cow was very popular. It appeared in newspaper and on TV. Customers came from far and wide to taste the delicious fresh milk coffee.
However, here came the trouble. Every day the cow broke 20 to 30 cups simply by swishing its tail. Moreover, the cafe smelt bad and the grass the cow ate spread all the place.
Before long, the cafe began to lose customers. What's more, someone came to do an inspection. They put a heavy fine on Bobby that he almost had to close his cafe. Then Bobby realized that he had to be more patient and organized. He should wait until everything was ready serving his freshly milked milk coffee.
After learning from his failure, Bobby recognized his cafe and took the cow back to the village. There he discovered that one of the new hens laid chocolate eggs. This time he knew he had to be patient and wait until everything was ready.
In order to make his cafe into a successful business, he made a development plan for his cafe. After all this was ready, his cafe became the most successful in the whole city. People liked spending time in Bobby's cafe, enjoying the milk coffee and chocolate eggs.
【1】Did the cow produce milk or milk coffee?
___________________________
【2】Why did Bobby took the cow straight to the city?
___________________________
【3】What did his wife advise Bobby to do?
___________________________
【4】Everything got on well until someone came to do an inspection, didn't it?
___________________________
【5】What can we learn from the story? Please give a best title to the passage.
___________________________
【答案】
【1】The cow produced milk coffee.
【2】Because Bobby thought that the cow could help him make money.
【3】Bobby's wife told him that he should organize the cafe to make room for the cow first.
【4】Yes,it did.
【5】We learn from the story after learning from failure. Milk Coffee and Chocolate Eggs.
【解析】
文章大意:本文是一篇人物故事类阅读,属于记叙文,鲍比布恩斯是一个非常有趣和活泼的服务生,他有自己的咖啡馆。他也非常幸运,因为在拜访父母的家中时,他发现最近一个奶牛中的一头奶牛很特别,这头牛生产了牛奶咖啡。但是由于准备不足,最终导致失败。这个幸运的家伙,在把牛带回村的时候,又发现了一只特别的母鸡。这次他吸取教训,最终生意成功了。
【1】”
细节理解题。根据文中“Instead of producing milk, this cow produced milk coffe”这头牛生产的不是牛奶,而是牛奶咖啡",可知,故答案为The cow produced milk coffee.
【2】细节理解题。根据文中“Bobby thought that the cow could help him make money, so he took it straight to the city. ”鲍比认为这头牛能帮他赚钱,所以他直接把它带到了城里。可知,故答案为Because Bobby thought that the cow could help him make money.
【3】细节理解题。根据文中“When he arrived home, Bobby's wife told him that he should organize the cafe to make room for the cow first. ”。当他到家时,鲍比的妻子告诉他,他应该先把咖啡馆整理好,给奶牛腾出地方来。可知,故答案为Bobby's wife told him that he should organize the cafe to make room for the cow first.
【4】细节理解题。根据文中“Before long, the cafe began to lose customers. What's more, someone came to do an inspection ”不久,咖啡馆开始失去顾客。更有甚者,有人来检查,故答案为Yes,it did,
【5】主旨大意题和最佳标题。根据文章内容可知,他也非常幸运,因为在拜访父母的家中时,他发现最近一个奶牛中的一头奶牛很特别,这头牛生产了牛奶咖啡。但是由于准备不足,最终导致失败。这个幸运的家伙,在把牛带回村的时候,又发现了一只特别的母鸡。这次他吸取教训,最终生意成功了。We learn from the story after learning from failure. 我们能从这个故事中学到从失败中学习。这篇文章最好的标题是Milk Coffee and Chocolate Eggs。故答案为We learn from the story after learning from failure. Milk Coffee and Chocolate Eggs.
本题是任务型阅读。任务型阅读考查学生在知识重组基础上,运用多中表达方式表意的能力,突显遣词造句能力的考查。比如,本题是考查回答问题,完成句子的能力。需要考生在捕捉到相关信息之后,将捕捉到的信息进行加工转化。例如,第1小题,细节理解题。根据文中“Instead of producing milk, this cow produced milk coffe” "这头牛生产的不是牛奶,而是牛奶咖啡",可知,故答案为The cow produced milk coffee.
【题目】书面表达
临近期末,学校将在学习小组内开展年终自评和组评活动,假如你是Sunshine小组的组长,请根据下面表格中的提示,用英语写一篇短文,对你的组员Daniel进行评价。
Name | Daniel (一个十五岁的初三学生) |
Character | 聪明、勤奋、大方、乐于助人。 |
Hobbies | 看侦探小说;看体育节目;旅游。 |
Study | 大部分精力投放到学习中,取得了很大进步。 |
Ability | 擅长跑步,校运会赛跑第一名。 |
Honour | 帮助警方破获绑架案,获得校见义勇为奖(Award for Bravery)。 |
Problems | 面临考试感到压力,缺少睡眠…… |
Your suggestions | … |
注意:1.词数:100词左右,开头已经写好,不计入总词数。
2.句子结构紧凑,要点齐全,内容合理,篇章结构连贯。
3.表达中不得出现真实的地名、校名和人名。
Daniel is a member of my team called Sunshine.