题目内容
【题目】 On Friday afternoon, Mr Tian, the Chinese teacher asks his students to write an article(文章). The topic(主题)is My Beautiful Mother. Mr Tian says to the students,“You can go home after you finish it. ” All the students except(除了)Xiao Hong begin to write. They want to go home early. Xiao Hong is sitting there and thinks of her activities on weekends. She usually plays basketball on Monday afternoon if it is sunny. She plays volleyball on Tuesday afternoon. On Wednesday she plays tennis. She often plays ping-pong on Thursday. And she likes playing soccer on Friday afternoon.
She raises her head and looks around. There are only five students except her in the classroom. Forty students hand in(上交)their articles and leave for home. She is a 1ittle worried.
She thinks it over, and then, she has a good idea. She writes down the words on the paper: My mother is a tall and healthy woman. She is really beautiful. If you look at her daughter, you can know all about her.
【1】Mr. Tian asks his students to_______on Friday afternoon.
A.go homeB.have an English classC.write an articleD.visit friends
【2】Xiao Hong doesn't begin because she________.
A.thinks of her activitiesB.isn't in the classroomC.thinks it is easyD.feels it interesting
【3】Xiao Hong is good at_________ .
A.her lessonsB.playing ballsC.playing the pianoD.singing and dancing
【4】There are_________ students in Xiao Hong's class.
A.35B.26C.45D.46
【5】We know from the passage that Xiao Hong is a_________girl.
A.naughty(淘气)and beautifulB.ugly(丑)and friendlyC.short and oldD.thin and small
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】D
【5】A
【解析】
文章大意:周五下午老师布置作业,写一篇题目为我的漂亮妈妈的作文就可以回家了,但是小红一开始没有写,只是坐在那想着周末玩什么,最后教室里只剩下几个人的时候她开始写,写的很简单。
【1】细节理解题。根据“On Friday afternoon, Mr Tian, the Chinese teacher asks his students to write an article. ”可知,星期五下午,语文田老师让他的学生们写一篇文章。故答案选C。
【2】细节理解题。根据“Xiao Hong is sitting there and thinks of her activities on weekends. ”小红坐在那里想着她周末的活动。由此可知,小红没有开始写文章是因为她在想着她周末的活动。故答案选A。
【3】推理判断题。根据“She usually plays basketball on Monday afternoon if it is sunny. She plays volleyball on Tuesday afternoon. On Wednesday she plays tennis. She often plays ping-pong on Thursday. ”如果天气晴朗,她通常在星期一下午打篮球。她星期二下午打排球。星期三她打网球。她经常在星期四打乒乓球。她喜欢在星期五下午踢足球。 由此可知,小红擅长球类运动,故答案选B。
【4】细节理解题。根据“There are only five students except her in the classroom. Forty students hand in(上交)their articles and leave for home. ”除了她,教室里只有五个学生。40名学生交了作文回家了。可知小红班上有46名学生,故答案选D。
【5】推理判断题。根据文中提到她擅长玩各种球类运动,以及她作文写的内容“My mother is a tall and healthy woman. She is really beautiful. If you look at her daughter, you can know all about her.”我的妈妈是一个高大健康的女人。她真的很漂亮。如果你看看她的女儿,你就能了解她的一切。可知小红是一个美丽但又一点调皮的女孩,故答案选A。