题目内容
【题目】 Is modern life moving too fast? Do you feel as if you are running hard, but staying in the same place? Well, you are not alone. According to a recent study, 78% of the young people say the “sped-up"pace(节 奏)of modern life is making them feel really tired.
Rapid changes in technology and society are the main causes of the problem. And the continuous bombardment(轰炸)of information can be another cause. With everyone connected by smart phones, young people can easily learn about the newest, the latest and the coolest things happening around them. No one wants to miss a hot topic. And with all the videos, games and messages they get from smart phones, they feel uncomfortable when it's quiet-so boring!
Is there a way to help stop the“sped-up”life? Yes, there is. Turn off your smart phone! Staying away from your phone for a few hours each day will put you back in control of your life. Even Bill Gates and Steve Jobs were worried about the influences of the technologies they had created. They didn't allow their own kids to use the smart phones and the Internet for too long.
As human beings, we are not supposed to be stimulated(刺激)all the time. It can even both our physical and mental health. So, slow down to visit a park, read a book and take up a hobby. It's a little bit hard at first and you have to make a great effort, but it's you who can take control of your time and life, isn't it?
【1】According to the survey, most young people think the modern life is________.
A.colorfulB.surprisingC.excitingD.tiring
【2】Bill Gates and Steve Jobs are mentioned to show that________ .
A.the technologies are not always goodB.they were quite strict with their kids
C.they regretted creating the technologiesD.the technologies play a big role in our life
【3】Which of the following can be put in________?
A.be good forB.be ready forC.be harmful toD.be close to
【4】What's the writer's purpose in writing the passage?
A.To teach people some ways to relax.B.To tell people to stop moving too fast.
C.To show nothing is important on the Internet.D.To help people realize the harm of smart phones.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】C
【4】A
【解析】
本文讲述了现代生活节奏非常的快,这主要和社会科技的发展有关,手机信息爆炸让人们产生了焦虑感。因此,我们应该让生活慢下来,培养自己的兴趣,慢慢的控制好自己的生活。
【1】细节理解题。根据“78% of the young people …is making them feel really tired.”可知年轻人对现在的生活感觉很累人。故选D。
【2】推理判断题。根据“Bill Gates and Steve Jobs were worried about the influences of the technologies“和They didn't allow their own kids to use the smart phones and the Internet for too long.”可知他们对这些科技还是有些担忧的,所以他们不会让他们的孩子长时间玩手机,因此可以推测科技不一定就总是好的。故选A。
【3】推理判断题。根据“we are not supposed to be stimulated(刺激)all the time.”可知这些科技在一只刺激着我们,这是有负面影响的,甚至还会伤害到我们的身心健康,因此需填be harmful to,意为“对……有害”。故选C。
【4】主旨大意题。根据“Is there a way to help stop the “sped-up” life?”和“So, slow down to visit a park, read a book and take up a hobby.”可知本文针对人们在快生活中的焦虑提出了几点学会放松的方式。故选A。
【题目】 疫情当前,开学延期,教育部制定了相关的应对之策。学生上网课,教师变“主播”。一时之间,“停课不停学”成为了热议话题。请你以My online learning at home为题写一篇英语短文,谈谈这段时间以来你的线上学习情况。100个词左右,内容必须包括以下表格中的要点:
时间 | 1.从周一到周五上课 2.每天开始上课时间…… 3.结束时间…… |
课程 | 1.你学习科目…… 2.你最喜欢的网课…… 3. 因为…… |
活动 | 1.每天上课节数…… 2.课间你的活动内容…… |
评价 | 1.不必早早起床,可以有更多的睡眠时间 2.…… |
感想 | 1.想念校园、老师和同学 2.…… |
注意:1.文中不得出现真实人名,单位名或地名;2.文章开头已给出,不记入总词数。
My online learning at home
This spring our new term don’t come on time because of the epidemic. We have to learn online at home. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________