题目内容

【题目】 A friend and I once got lost on the top of Glyder Fawr, a mountain in North Wales. It was snowing and we couldn’t see more than two meters in front of us. Luckily we met some more experienced walkers. We followed them and returned safely. Meeting other walkers on quite a cold January day wasn’t really so surprising, because walking is the UK’s most popular sport.

Many people believe that the popular walking brought about 20 special long paths(小路) for walking in Britain. The longest is the Southwest Coast path(1014km). The most exciting one is the West Highland Way in Scotland because it passes through mountain areas. It ends at the bottom of Ben Nevis, Britain’s highest mountain.

There are also a few basic rules(规则) you should follow when you are walking on the paths. Don’t drop litter, keep your dogs around you if there are farm animals in the area, and always stay on the path.

Remember that British weather can change very quickly, especially in the north and west of the country. If you are in Wales, Scotland or the north of England, you would need to carry enough food and water with you. It is also important to wear warm and thick clothes. Carry a map and compass so that you won’t get lost. These paths are the best way to enjoy Britain’s wonderful countryside.

1The writer thinks it’s _______ to meet other walkers in cold weather in Britain.

A.strangeB.terribleC.commonD.boring

2The most exciting path for walking in Britain is _______.

A.Ben NevisB.the West Highland Way

C.Glyder FawrD.the Southwest Coast path

3If there are farm animals in your walking area, you should _______.

A.carry some food with youB.collect litter around you

C.wear some thick clothesD.let your dog be around you

4The underlined word “compass” in the passage may mean “_______”.

A.火柴B.斧头C.指南针D.口香糖

5Which of the following could be the best title for the passage?

A.Walking in the UKB.Long Paths for Walking

C.British CountrysideD.Useful Rules for Walking

【答案】

1C

2B

3D

4C

5A

【解析】

本文是一篇说明文,主要内容是介绍英国境内的徒步运动。

1题意:作者认为在英国寒冷的天气里遇见其他徒步旅行者是__________

细节理解题。根据原文第1Meeting other walkers on quite a cold January day wasn’t really so surprising可知,在寒冷的一月份遇见其他徒步旅行者并不会令人感到意外。C选项common“常见的、普遍的”符合题意,故选C

2题意:在英国,最令人兴奋的一条徒步线路是__________

细节理解题。根据原文第2The most exciting one is the West Highland Way in Scotland because it passes through mountain areas可知,英国最令人兴奋的一条徒步线路是苏格兰西高地公路线。B选项the West Highland Way“西高地公路线”符合题意,故选B

3题意:如果你的步行线路上有农场动物,你应该__________

细节理解题。根据原文第3keep your dogs around you if there are farm animals in the area可知,如果这条线路上有农场动物,就要让狗待在你身边。D选项let your dog be around you“让狗待在你身边”符合题意,故选D

4题意:文中画线单词“compass”的意思可能是__________

词句猜测题。根据单词所在句子Carry a map and compass so that you won’t get lost提示,地图和compass都是用来指路以防止徒步者迷路的,故compass应该是指南针。C选项符合题意,故选C

5题意:下面哪一项是本文最佳标题?

最佳标题。通读全文可知,第一段作者就用自己的经历引出了本文将要介绍的内容,即英国的徒步运动,文章后面都是围绕这一主题进行。A选项Walking in the UK“在英国徒步”符合题意,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

“If Mom finds that I'm going to the beachI'll be in trouble” I said to myself.

I walked slowly and _____ not to make any noise.A few minutes laterI got out of the house and started _____ to the bus stop quickly.After half an hourI was at the _____ with my friendsJimmy and Bobby.We began to play volleyball _____SuddenlyBobby hit the ball too hard and _____ flew into the sea.I thought my _____ skill was goodso I decided to _____ the ball.

I jumped into the water and started swimming _____ the ball.Howeverafter about ten minutesI got cramp(抽筋)in my legs and I _____ swim.I tried hard to control my ______ and began to swim back to the beach.But soon I felt too ______ to swim any further.

Luckilya boat soon reached and ______ me.When I ______I was in a hospital.After a few minutesmy parents walked in with angry and ______ faces.They were angry with me for my going out of the housebut they were soon glad because the doctor said I was not badly hurt.

I will never ______ that terrible experience and never want to do it again.

1A.forgotB.decidedC.mustD.tried

2A.flyingB.drivingC.runningD.riding

3A.houseB.beachC.stationD.school

4A.angrilyB.sadlyC.quietlyD.happily

5A.heB.weC.itD.I

6A.swimmingB.writingC.readingD.learning

7A.getB.catchC.findD.win

8A.forB.towards(朝向)C.withD.by

9A.needn'tB.mustC.couldn'tD.could

10A.feetB.headC.armsD.body

11A.lazyB.tiredC.relaxedD.free

12A.savedB.missedC.followedD.drove

13A.brought outB.dressed upC.found outD.woke up

14A.worriedB.friendlyC.happyD.bored

15A.wonderB.forgetC.missD.leave

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网