题目内容
【题目】 A friend and I once got lost on the top of Glyder Fawr, a mountain in North Wales. It was snowing and we couldn’t see more than two meters in front of us. Luckily we met some more experienced walkers. We followed them and returned safely. Meeting other walkers on quite a cold January day wasn’t really so surprising, because walking is the UK’s most popular sport.
Many people believe that the popular walking brought about 20 special long paths(小路) for walking in Britain. The longest is the Southwest Coast path(1014km). The most exciting one is the West Highland Way in Scotland because it passes through mountain areas. It ends at the bottom of Ben Nevis, Britain’s highest mountain.
There are also a few basic rules(规则) you should follow when you are walking on the paths. Don’t drop litter, keep your dogs around you if there are farm animals in the area, and always stay on the path.
Remember that British weather can change very quickly, especially in the north and west of the country. If you are in Wales, Scotland or the north of England, you would need to carry enough food and water with you. It is also important to wear warm and thick clothes. Carry a map and compass so that you won’t get lost. These paths are the best way to enjoy Britain’s wonderful countryside.
【1】The writer thinks it’s _______ to meet other walkers in cold weather in Britain.
A.strangeB.terribleC.commonD.boring
【2】The most exciting path for walking in Britain is _______.
A.Ben NevisB.the West Highland Way
C.Glyder FawrD.the Southwest Coast path
【3】If there are farm animals in your walking area, you should _______.
A.carry some food with youB.collect litter around you
C.wear some thick clothesD.let your dog be around you
【4】The underlined word “compass” in the passage may mean “_______”.
A.火柴B.斧头C.指南针D.口香糖
【5】Which of the following could be the best title for the passage?
A.Walking in the UKB.Long Paths for Walking
C.British CountrysideD.Useful Rules for Walking
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】
本文是一篇说明文,主要内容是介绍英国境内的徒步运动。
【1】题意:作者认为在英国寒冷的天气里遇见其他徒步旅行者是__________。
细节理解题。根据原文第1段Meeting other walkers on quite a cold January day wasn’t really so surprising可知,在寒冷的一月份遇见其他徒步旅行者并不会令人感到意外。C选项common“常见的、普遍的”符合题意,故选C。
【2】题意:在英国,最令人兴奋的一条徒步线路是__________。
细节理解题。根据原文第2段The most exciting one is the West Highland Way in Scotland because it passes through mountain areas可知,英国最令人兴奋的一条徒步线路是苏格兰西高地公路线。B选项the West Highland Way“西高地公路线”符合题意,故选B。
【3】题意:如果你的步行线路上有农场动物,你应该__________。
细节理解题。根据原文第3段keep your dogs around you if there are farm animals in the area可知,如果这条线路上有农场动物,就要让狗待在你身边。D选项let your dog be around you“让狗待在你身边”符合题意,故选D。
【4】题意:文中画线单词“compass”的意思可能是__________。
词句猜测题。根据单词所在句子Carry a map and compass so that you won’t get lost提示,地图和compass都是用来指路以防止徒步者迷路的,故compass应该是指南针。C选项符合题意,故选C。
【5】题意:下面哪一项是本文最佳标题?
最佳标题。通读全文可知,第一段作者就用自己的经历引出了本文将要介绍的内容,即英国的徒步运动,文章后面都是围绕这一主题进行。A选项Walking in the UK“在英国徒步”符合题意,故选A。
【题目】
The Princess and the Frog |
Tickets Information Dates: 30th July—8th August Mon.—Fri.10 am, 7 pm Sat.—Sun.10 am, 2 pm, 7 pm Theater: Esplanade Theatre Duration: 1.5 hours Ticket prices: $25 every child or adult(day shows) $35 every child or adult(evening shows) For a family: $85 for 4 tickets(10 am, 2 pm shows) Rules: Please arrive early. Late comers will not be allowed to enter until a proper break in the shows. Children: In order to be polite to other audiences, children below three years old will not be allowed. Tell: 617-219-4300 |
【1】The show will last ________.
A.seven daysB.ten days
C.nine daysD.eight days
【2】Mr. Zhang with his wife and his two children will watch the show tomorrow morning. He will have to pay at least ________ dollars for the tickets.
A.85B.100
C.120D.140
【3】Which of the following is NOT mentioned?
A.The name of the show.
B.The name of the director.
C.The telephone number.
D.The name of the theatre.
【题目】阅读判断: 阅读短文,判断下列句子是否符合短文内容。符合的写(T),不符合的写(F)。
Name | Age | Looks | Clothes | Favorite Food |
Du Li | 13 | black hair/big eyes | a pink dress/white shoes | fish |
Sandy | 12 | big eyes/a small mouth | a red skirt/a green shirt | hamburgers |
David | 13 | a big nose/big eyes | a white T-shirt/blue pants | chicken |
【1】Du Li, Sandy and David are all thirteen years old.
【2】Du Li, Sandy and David all have big eyes.
【3】Du Li has black hair and she is in a red skirt.
【4】Sandy is in a green shirt and she likes fish very much.
【5】David has a big nose and chicken is his favorite food.
【题目】书面表达
雨雪天气,事故多发。请根据以下要点给你校的英国交换生们写一份有关“冬季平安出行”的倡议书。
出行方式 | 注意事项 |
步行 | 谨慎慢行,以防止摔倒 |
骑车 | 不听音乐,不并排骑车 |
公交或地铁 | 排队候车,上车不推搡 |
注意: 1. 词数70左右;
2. 请结合实际,增加细节,适当发挥;
3. 文章的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。
It’s much more common to see accidents on rainy or snowy days in winter. So it’s important for us to pay attention when going out.
Anyway, safety comes first. Hope you can travel safely all the time.