题目内容

【题目】用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整正确。(每个单词限用一次。每空只填一个单词。

happy work thirty flower busy thanks buy get family he

Mr. Brown is a doctor and he is very 1 every day. He always 2 hard, so he often forgets his 3 birthdays. Today he remembers it is his wife’s 4birthday. He loves 5 wife very much and he wants to give her a present. On his way home from his hospital, he 6 some flowers in a shop. When Mr. Brown 7 home, he gives his wife the 8 and says, “ 9 birthday to you, my dear. It’s January 14th today. I remember your birthday this year.” Mrs. Brown laughs and says, “My birthday was yesterday, not today. But 10 you all the same. Better later than never. ”

【答案】

1 busy

2 works

3 families'

4 thirtieth

5 his

6 buys

7 gets

8 flowers

9 Happy

10 thank

【解析】

本文介绍了布朗先生是个医生,他每天都很忙。因为总是努力工作,所以他经常忘记家人的生日。他记得今天是他妻子30岁的生日。因此在从医院回家的路上,他在一家商店买了一些花。布朗先生到家时,他把花送给妻子。说:“亲爱的,祝你生日快乐。”结果这次他又记错了

1句意:布朗先生是个医生,他每天都很忙。根据句子结构可知要表达的是布朗先生是个……的人”,需要填一个形容词,且在句中首字母不用大写结合所给的选项意思可知,选择busy“忙碌的”,他每天都很忙。故填:busy。

2句意:他总是努力工作,所以他经常忘记家人的生日。在第一句的基础上判断他很忙,应该是忙于工作,所以是工作很努力,结合选项可知选择work,又因为主语是单数,谓语用第三人称单数形式。故填:works。

3句意:他总是努力工作,所以他经常忘记家人的生日。由下文的句子Today he remembers it is his wife’s ___4___birthday.和所给的选项的意思可知,选择family家庭又因为空后面的birthdays是一个名词,因此前面的名词用所有格形式再结合语境可知,本题用复数的名词所有格,family 的复数是families,其所有格为families’;故答案填:families’。

4句意:他记得今天是他妻子30岁的生日。由语境和所给选项的意思可知,选择thirty,birthday是名词,前面用序数词来修饰,故答案填:thirtieth

5句意:他非常爱他的妻子,他想送她一件礼物。由语境和所给选项的意思可知,选择hewife是名词,前面用形容词性的物主代词来修饰,故答案填:his

6句意:在从医院回家的路上,他在一家商店买了一些花。由语境和所给选项的意思可知,选择buy,又因为主语是单数he,因此谓语用第三人称单数形式,故填:buys。

7句意:布朗先生到家时,他把花送给妻子。由语境和所给选项的意思可知,选择get,又因为主语是单数Mr. Brown,因此谓语用第三人称单数形式,故填:gets。

8句意:布朗先生到家时,他把花送给妻子。由语境和所给选项的意思可知,选择flower,结合语境可知,当布朗先生到家时,他把从花店买的花送给妻子。由句子On his way home from his hospital, he ___6___ some flowers in a shop. 可知他送给妻子的是上文中买的some flowers故答案为:flowers。

9句意:并且说:“亲爱的,祝你生日快乐。今天是114日。”祝某人生日快乐Happy birthday!因此答案填:Happy。

10句意:但还是要谢谢你。迟做总比不做好。由语境和所给选项的意思可知,选择thanks,与句子Better later than never.可知虽然布朗夫人的生日过去了,但是还是谢谢她的丈夫,因此用动词thank,表达感谢。故答案为:thank。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A friend and I once got lost on the top of Glyder Fawr, a mountain in North Wales. It was snowing and we couldn’t see more than two meters in front of us. Luckily we met some more experienced walkers. We followed them and returned safely. Meeting other walkers on quite a cold January day wasn’t really so surprising, because walking is the UK’s most popular sport.

Many people believe that the popular walking brought about 20 special long paths(小路) for walking in Britain. The longest is the Southwest Coast path(1014km). The most exciting one is the West Highland Way in Scotland because it passes through mountain areas. It ends at the bottom of Ben Nevis, Britain’s highest mountain.

There are also a few basic rules(规则) you should follow when you are walking on the paths. Don’t drop litter, keep your dogs around you if there are farm animals in the area, and always stay on the path.

Remember that British weather can change very quickly, especially in the north and west of the country. If you are in Wales, Scotland or the north of England, you would need to carry enough food and water with you. It is also important to wear warm and thick clothes. Carry a map and compass so that you won’t get lost. These paths are the best way to enjoy Britain’s wonderful countryside.

1The writer thinks it’s _______ to meet other walkers in cold weather in Britain.

A.strangeB.terribleC.commonD.boring

2The most exciting path for walking in Britain is _______.

A.Ben NevisB.the West Highland Way

C.Glyder FawrD.the Southwest Coast path

3If there are farm animals in your walking area, you should _______.

A.carry some food with youB.collect litter around you

C.wear some thick clothesD.let your dog be around you

4The underlined word “compass” in the passage may mean “_______”.

A.火柴B.斧头C.指南针D.口香糖

5Which of the following could be the best title for the passage?

A.Walking in the UKB.Long Paths for Walking

C.British CountrysideD.Useful Rules for Walking

【题目】 Now lots of parents will buy everything that their children want to have. If they go on with the _____v202020203their children won't know the money _____ from hard work.

Some parents like _____ birthday parties for their children._____ they keep on doing this, their children will think it _____ for them to enjoy birthday parties every year. Year after year, _____ they will forget their parents' birthdays and only remember _____ own. It is against traditional habits.

Many parents don't let their children do _____.They think children have only one _____ to do. They should study hard and be good______ their lessons. If parents go on doing this, the children will only ______ to open their mouths to be fed and stretch out their ______to be dressed. When the children grow up, they won't be able to ______ anything, and they won't ______ find a job. Parents should teach the children ______ to do housework because it can help them start good habits of working by themselves.

1A.rulesB.instructionC.habitD.note

2A.comesB.borrowsC.takesD.makes

3A.havingB.joiningC.watchingD.sending

4A.ThoughB.IfC.UnlessD.So

5A.surprisingB.badC.impossibleD.necessary

6A.reallyB.maybeC.orD.luckily

7A.theirB.hisC.herD.your

8A.sportsB.researchesC.houseworkD.exams

9A.homeworkB.thingC.chanceD.work

10A.inB.withC.atD.to

11A.supposeB.startC.planD.learn

12A.eyesB.headsC.armsD.feet

13A.doB.seeC.hearD.copy

14A.alsoB.evenC.hardlyD.either

15A.whenB.howC.whereD.which

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网