题目内容
【题目】![]()
When Leonardo DiCaprio stepped onto the stage to accept the Academy Award for Best Actor on February 28, he received a rare standing ovation(鼓掌欢呼).
After five acting nominations and 22 years of disappointed hopes since his first nomination(for What’s Eating Gilbert Grape in 1993), the 41-year-old actor finally won his first Oscar for his effort in the film The Revenant, which hit Chinese cinemas on March 18.
DiCaprio’s career took off when he played the romantic lead in Titanic(1997). However, the film also gave him the name “pretty boy”. People pay more attention to his face than his acting.
DiCaprio has been known as one of the pickiest actors in Hollywood. Instead of winning hearts in romantic films, he chose to work with more challenging productions.
For the role of Hugh Glass, an 1820s fur trapper in The Revenant, DiCaprio wore 47 different prosthetics(特效假体), slept in dead animals, and ate a bison liver. For over half the film, he crawled(爬) on the ground. An article in Life Week wrote, “Compared with DiCaprio’s terrible experience in The Revenant, Robinson Crusoe’s seems as easy and comfortable as a vacation.”
His effort was accepted by the Academy. After he has finally earned the US’ top acting award, DiCaprio is now working harder, turning to different challenges.
【1】How many acting nominations did Leonardo DiCaprio win?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
【2】In which film did Leonardo DiCaprio win the Oscar for Best Actor?
A. Titanic. B. Robinson Crusoe.
C. The Revenant. D. What’s Eating Gilbert Grape.
【3】What can we learn from the passage?
A. The film was first shown in China on February 28, 2016.
B. Leonardo DiCaprio is one of the pickiest actors in Hollywood.
C. Leonardo DiCaprio wants to be a supermodel in the near future.
D. Robinson’s experience is more terrible than DiCaprio’s in The Revenant.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【解析】这篇短文主要讲述了获得奥斯卡奖的Leonardo DiCaprio,在他最终获得美国最佳表演奖后,迪卡普里奥现在更加努力,面对不同的挑战。
【1】根据文中After five acting nominations and 22 years of disappointed hopes since his first nomination可知,5次。根据题意,故选D。
【2】根据文中the 41-year-old actor finally won his first Oscar for his effort in the film The Revenant, which hit Chinese cinemas on March 18.可知答案,故选C。
【3】通读整篇短文可知,莱昂纳多·迪卡普里奥是好莱坞最挑剔的演员。故选B。
【题目】
Name: | Julia |
| Name: | Paul |
| Name: | Linda |
| ||
From: | Cuba | From: | England | From: | Canada | |||||
Look: | long hair, round face, big eyes | Look: | short blond hair, long face, small blue eyes | Look: | long red hair, round face, big brown eyes | |||||
Clothes: | green dress, white shoes | Clothes: | yellow jacket, blue pants, brown shoes | Clothes: | white dress, brown shoes | |||||
QQ number: | 3746360 | QQ number: | 7364851 | QQ number: | 51053867 | |||||
Tel: | 543752 | Tel: | 874599 | Tel: | 4358390 | |||||
根据表格内容,判断正(T)误(F)。
【1】Julia is in brown shoes.
【2】Paul is from the UK.
【3】Linda’s QQ number is 7364854.
【4】Linda is in blue pants.
【5】Julia and Linda have round faces.
【题目】书面表达。
假如有一个叫ZhaoJunjie的男孩丢失了,他的家人正急着找他。请你根据表格里的内容,写一篇不少于50词的英文寻人启事。开头和结尾已给出,词数不计入其中。
Name | ZhaoJunjie |
|
Age | 12 | |
From | Tianjin | |
Look | short , short black hair, round face, big eyes, small nose | |
Clothes | a red cap, a white and yellow jacket, blue pants, white shoes | |
Please call(给……打电话) Mr. Wang at 1363-5629. | ||
The boy in the photo is ZhaoJunjie.
Please call Mr. Wang at 1363-5629. Thank you very much.